2018-07-02

Oscar Benton. Provocarea muzicală

Unul dintre lucrurile bune despre muzică este că atunci când te lovește nu simți nici o durere. (Bob Marley)
L-am descoperit pe solistul olandez Oscar Benton cu ani in urma. Într-un film cu Alain Delon la unele scene “de suspans” se auzea doar “bui bui bui”. Am vrut să ştiu care e cântecul şi am căutat până am gasit numele interpretului şi titlul piesei: Different Dreams. Filmul (cred că) este: Pour la peau d'un flic (1981, Afacere Pigot); acorduri din piesa Bensonhurts Blues se aud, cu siguranţă - şi cred că acestea sunt acordurile din acel film, nu cele din Different Dreams. Mai bine că am aflat, chiar dacă... mai târziu. J
Autorul videoclipului de mai jos a ales pentru melodie scene din filmul Un Ete Brulant (2011),  Philippe Garrel. (vizualizare pe YT)
In octombrie 2013, Oscar Benton a interpretat, in unul dintre studiourile Televiziunii Române, melodia Bensonhurts Blues.
Carmen ne invită, in fiecare vineri J, la Provocarea muzicală.
Amănunte pe blogul Între vis şi realitate.
Să ne revedem cu bine la Friendship Friday!

18 comentarii:

  1. foarte interesanta postarea ta,ne-a atins cu aripa muzicala acest vechi cantec!
    Cred ca mi-a placut si mie candva !
    O saptamana placuta iti doresc,draga Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi place si azi - e... de actualitate, in prea multe cazuri. :)
      Multumesc, Natalia draga!
      Zile senine iti doresc sa ai!

      Ștergere
  2. primul videoclip este excelent, mi-a placut, am sa caut si filmul, pentru ca m-ai facut curioasa :-) Nu am auzit despre acest fil - melodia insa imi este cunoscuta, a fost un hit la sfarsitul anilor 70
    Despre Oscar Benton in clipul doi, ce sa zic?!... mie mi se pare un pic penibil! canta fals si fara vigoare, ca un mos, cu toate ca la momentul inregistrarii avea doar 64 de ani ( este de o varsta cu Helmut). Parerea mea este ca fiecare artist trebuie sa stie cand sa se retraga de pe scena. Mai bine in glorie, sa ramâi in inimile admiratorilor demn.
    Ma bucur ca ai revenim, mi-am facut probleme, oare ce e cu tine... Te îmbratisez <3 Pupici si ganduri bune de la trio, pentru trio :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Si eu m-am gandit sa caut filmul din care autorul a "decupat" secvente pentru videoclip dar, deocamdata, nu am reusit.
      Mie imi place O.B. - cred ca am o "slabiciune" pentru cantaretii cu voci "gajaite" sau care recita mai mult decat canta, dar au voci... masculine. :)
      Daaa... E o dezamagire interpretarea la TVR, dar am dat "vina" pe inregistrare - mi-a placut ideea ca a fost in RO. :) Ma gandesc la Leonard Cohen (imi place foarte mult, desi mai mult recita decat canta) care a interpretat pana aproape in ultima zi din viata lui - si ultimul sau album s-a bucurat de mare succes.
      *
      Sunt pe aici. :) Doar ca e... asa de scurt timpul! :) Multumesc pentru gand.
      Te imbratisez si eu, cu drag!
      Imbratisari si pupici cu drag de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
    2. sa stii ca la Leonard Cohen m-a dus si pe mine primul gând, ascultând prima melodie! Il iubim, si eu si Helmut! Am cumparat acum cativa ani un CD pe care-l ascultam atât de des, si acasa si în masina si nu ne saturam!
      Te pup <3 Mult spor în tot ce întreprinzi, draga mea Diana! :-*

      Ștergere
    3. Eram "turbata", candva, sa aflu cine canta "Take this waltz"! :)) Si am aflat abia pe la inceputul anilor 1990 - si de atunci Leonard Cohen a intrat pe lista (foarte) preferatilor. :) Lumea mi se pare mai saraca fara el...
      Multumesc, la fel, Carmen draga! Pupici! <3

      Ștergere
  3. E printre preferatele mele prima melodie. Şi a doua. Însă, nu pot să nu fiu de acord cu Carmen. Prefer varianta cântată cu mai multă... viaţă.
    O zi frumoasă îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ambele melodii sunt faine, si din punctul meu de vedere. :) Daaaa... a doua piesa e... eh! Mi-a placut ideea ca a fost in RO, altfel postam o alta inregistrare. :)
      Multumesc. O zi frumoasa iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  4. Monica Bellucci.... ce aparitie <3.
    Desi nu stiu daca m-as uita la acel film chiar acum. Imi aminteste de o intamplare de acum cativa ani. Ralu si Ch mi-au trimis cateva titluri de filme ca sa caut si sa ne uitam impreuna. Printre ele era si One Day cu Anne Hathaway... si n-am avut ce face si m-am uitat inainte sa ajunga ei... asa a m-au gasit umflata de plans si cu o fata din aia de Sadako in zilele ei nu tocmai bune :))))))))).

    Apropo de a doua piesa mi-e foarte cunoscuta. Habar nu am daca stiam si cine o canta, pentru ca si numele mi-e cunoscut. Nici filmul nu stiu daca l-am vazut [ am vazut cateva filme cu Alain Delon cand eram mica... hahaha]. Imi place mai mult cum suna versiunea de studio. Sa vad artisti mari daramati... ma duce cu gandul automat la cei care si-au distrus sanatatea si asta pentru ca am avut un "caz" foarte apropiat. Insa as aluneca cu discutia pe anumita panta si nu vreau. Atata timp cat au facut-o constient, a fost alegerea lor.

    Si ascultand a doua piesa mi-am amintit de Patricia Kass si a ei piesa Mademoiselle chante le blues. Hihih.

    Pupici cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Monica Belluci mi-a placut cel mai mult in filmul "Malena" - am vazut-o si in altele, dar am aflat mai apoi ca e ea.
      N-am vazut "One day" - e drept, filmele de dragoste (nici romanele) nu prea ma atrag - dar unele au ceva care ma captiveaza. Am vazut trailer-ul la One day (acum cateva minute) si mi se pare o poveste faina - ma duce cu gandul la... cine stie cate "cupluri ideale" s-au irosit in legaturi cu cineva mai putin potrivit, fara a avea ideea celor din One day. :) Sper ca nu e un final tragic! :(
      *
      Pe vremuri am vazut muuulte filme cu Alain Delon dar singurul pe care am reusit sa il revad a fost Zorro! :) Celelalte... hm, nu m-au mai atras (prea lente). :)
      *
      Se spune ca un artist adevarat... moare pe scena. :) E drept, nu e tocmai placut sa ii vedem "dand rateuri" dar in acest caz am ales inregistrarea pentru ca era filmata in Ro. :)
      Clar! Inregistrarile in studio sunt intotdeauna mai reusite. :)
      :) Patricia Kaas imi place - nu-mi plac toate melodiile ei dar cel amintit de tine imi place. Pe cantareata am ascultat-o "live" la Cerbul de Aur - cred ca la prima editie de dupa... ultima editie, dar nu sunt sigura. :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
    2. Final tragic e putin spus. Te loveste la propriu... Exact ca si in film. Crede-ma nu e ceva siropos. Filmul e chiar bun ;)). Doar ca nu mi-a picat bine sfarsitul. Deloc.
      Dar face parte din categoria filmelor care merita vazute. Pentru ca, te face sa te trezesti - din reverie :)))).
      Pupic

      Ștergere
    3. Ups! :) Nu vreau un final tragic! E destul de tragica viata, uneori! :)
      Se zice ca filmele bune nu au happy end... dar, cred ca depinde cum se ajunge la acel happy end. :)
      Oh, nu! Din reveria descrisa de Mircea Eliade nu ne poate trezi un film - oricat de bun ar fi. :) E nevoie de exercitiu de vointa pentru a opri acel "suvoi de ganduri" care ne bantuie sub frunti. :)
      Pupici! <3
      P.S. Poate, ca totusi, daca gasesc filmul online, il voi vedea ) Anne H. imi place. (inca imi e gandul la filmul japonez)

      Ștergere
  5. Faină provocare! Melodia o știam, fără a-i cunoaște titlul, dar e bine că ne-ai amintit de ea. Zi minunată să ai, Diana! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Am postat-o aici si pentru cazul ca... uit cum se numeste si cine canta (am o memorie taaare... ciudata) :)
      Multumesc, la fel, Dana!

      Ștergere
  6. Am copilarit cu melodia asta, pt ca e una din preferatele lui tata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce fain! <3
      Mie imi amintesc de tata rock-ul si melodiile italiene (mai ales rock-ul, pe care il prefera).

      Ștergere
  7. Un mare artist! O plăcere să reascult așa o melodie faină.
    Numai bine, dragă Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Alex draga!
      Cu ocazia acestei provocari muzicale (imi) redeschid, cumva, o poarta catre trecut - si, spre propia-mi mirare, imi place.
      Zile senine iti doresc, cu drag! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.