2019-02-04

Mânerul umbrelei

Nu ştiu  alţii cum sunt (vorba lui Creangă), dar când sunt obosită vorbeşte gura fără mine sau mi-o ia înainte... n-am habar, dar rezultatul e acelaşi: dacă-mi zice unu' o prostie îi răspund cu o prostie şi mai mare.
Joi, 31 ianuarie, a plouat cu simţ de răspundere. Merg la alimentara din cartier şi stau lângă uşă, să închid umbrela. O tipă care vorbea la telefon in timp ce bocănea cu tocurile mai ceva ca un cal corect potcovit, se grăbeşte să se înfigă pe uşă şi îşi loveşte cotul in mânerul umbrelei pe care tocmai o închisesem. Eu zic scuzaţi, ea mă trimite la origini, reproşându-mi că nu m-am dat din calea măriei sale. Pentru că m-a înjurat de mamă i-am spus că, dacă n-o vrea Dumnezeu, s-o ia dracu'. Câteva secunde bune a dat din buze ca un peşte, stând dop in uşă, apoi a ţipat la mine să-mi retrag blestemul! A fost rândul meu să dau din buze ca un peşte, neştiind dacă tipa face mişto sau chiar e serioasă. Era serioasă! Îşi imagina că am blestemat-o! Ţipa ca din gură de şarpe! Mi-am văzut de treabă, lăsând-o in ploaie, cu telefonul in mână şi cu acea voce care tot zicea din aparat: Alo, alo! S-a întâmplat ceva?

12 comentarii:

  1. Pfu, eu mă blochez la din astea, pur şi simplu nu ştiu să reacţionez. Dacă m-ar fi înjurat, aş fi rămas aşa, stană de piatră. Aşa sunt, nu pot. Nu am trecut prin multe din astea, poate de asta nu ştiu cum să fac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Procedezi elegant cand nu dai replici prostesti - ca a mea :( - unora care spun prostii, iar daca nu te afecteaza prostiile spuse de straini e super bine.
      Daca n-as fi fost atat de obosita sunt aproape sigura ca as fi ridicat din umeri si-as fi lasat-o in pace, desi pe cei de acest gen n-ar trebui sa-i lasam in pace. O replica "dura" poate ii scuteste pe altii de neplaceri din partea unora care se cred buricul Pamantului. :)

      Ștergere
  2. Lasa-ma te rog sa mai rad un pic ... Hahahahahahahaha ....
    Din descrierea ta eu am vazut-o pe "Ursuls" (filmul de desene animate Ariel" Hahahahha ... Cu buzele acelea imense si cu ochii bulbucati de furie ... Hahahaha ...
    Pe tine te-am vazut ca pe "Sebastian" Hahahahahhaaaa .... Super descrierea, foarte comica dar momentul real ... pfff ... nu stiu cum m-as fi descurcat! Sincer! Nu mai am avut parte de vulgaritate de ... nu mai stiu cand! Poate tot în Ro! Mama ei de educatie de-acasa! :))

    Sa nu-ti mai iei umbrela cu coada! Hahahahahaha ...
    Pupici! <3 ☂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ca e greu de crezut dar rar ma mai enerveaza prostiile unora de pe strada. Daca mi s-ar fi intamplat asa ceva pana pe la vreo 20 si un pic de ani as fi fiert in suc propriu, as fi fost trista, spunandu-mi "ar fi trebuit sa zic / sa fac aia". Acum... toate sunt "exemple de oameni". :)
      Ar fi vrut ea sa arate ca Ursula! :))) Poate m-ar fi impresionat. "Clestii" mei au actionat aproape din reflex, din cauza oboselii, cred. :)
      Daaaa! Mama ei de educatie, in general! (cand vorbim de RO)
      E linistitor sa fii in public si sa nu ai parte de fel si fel de "incidente" care pot strica ziua celor "nevinovati".

      Hahaha! O sa iau haina de ploaie! :))) 'Ca am adus vorba: un taximetrist nu m-a lasat sa urc in masina cu haina de ploaie - si avea dreptate, nu zic nu, doar ca nu mi-am dat seama c-o sa-i ud bancheta. Dar s-a luat de mine o batranica, intr-un autobuz cam aglomerat! "Ca eu n-am umbrela? Ca ud oamenii!" - am tacut, am ascultat-o pana a coborat. :))

      Pupici! <3 :)

      Ștergere
  3. Draga de tine! esti o scumpa, Doamne ce frumos povestesti - am vazut întreaga faza de parca as fi fost în magazin, lânga tine!
    Te îmbratisez <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, draga Carmen. :)
      Te imbratisez si eu, si iti doresc sa ai o zi minunata! Pupici! <3

      Ștergere
  4. Curat-murdar... Da' ce-i mai nimerești pe toți ăștia drăgălași... 😁
    Dacă le ei în glumă așa or rămâne. Nici nu vreau să-mi imaginez momentul respectiv.
    Seară făină să ai, Diana dragă! 😊😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca am mutra de fraiera. :))
      :) Am antrenament, asa ca acum numai in gluma pot lua toate aceste mici "incidente".
      Multumesc, Dana draga! Zile senine iti doresc! <3

      Ștergere
  5. Prefer să le întorc elegant spatele acestor mitocani. Orice tentativă de dialog nu are niciun rost, pt că nu duce la nimic bun! Sunt „setați” din fabricație pe scandal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De regula, fac acelasi lucru: ii ignor, dar uneori... :)
      Chiar ca unii par "setati" pe scandal!

      Ștergere
  6. Mno nu ii era frica de oameni, dar ii era frica sa nu piardă raiul....precis ea acum nu-si face mustrări de conștiința ca te-a înjurat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa nu m-am gandit. Ai atins o tema foarte interesanta. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.