2019-07-24

Într-o noapte senină. Jocul cuvintelor (222)

Acceptase invitaţia in excursia pe vârf de munte, cu cortul. Nu fusese niciodată într-o tabără, să doarmă in cort. I s-a părut interesant să iasă mai departe de casă, să meargă mult pe jos, să uite de  agitaţia oraşelor. Urcuşul a fost anevios, dar nu foarte; a rezistat eroic, nu s-a plâns că e prea greu rucsacul - a dus ea sacul plin cu de-ale vieţii, n-o dobora un rucsac încărcat.
Amicii montau corturile într-o poieniţă, la adăpostul unui pisc, susţinător de nădejde al unui arbore ce-şi întindea crengile deasupra hăului. Ea nu se pricepea să îi ajute; a preferat să caute prin pădure vreascuri uscate pentru foc, şi câţiva bolovani pentru vatră. Au aprins focul, au mâncat şi, aşezaţi in arc de cerc in jurul flăcărilor care luceau roşu aprins in apusul de soare aproape stins, acompaniau cu vocea pe tânărul care cânta la chitară. Când au ajuns la jocuri de tabără a preferat să se îndepărteze discret. O chema arborele de pe pisc, care arăta ca suspendat între cer şi pământ.
Era o noapte senină, cu stele strălucitoare care sclipeau pe bolta întunecată - ochi de sfinţi veghind muritorii. Vântul care se învârtea încetişor in jurul stâncii golaşe părea  voce din înalt. A urmat chemarea şi a urcat pe stâncă, privind in golul negru care se deschidea la un pas de ea. S-a aşezat la rădăcina copacului singuratic, desfrunzit in plină vară. Şi-a eliberat pletele din elastic şi şi-a trecut degetele prin păr. O adiere mai puternică de vânt i-a răvăşit şuviţele rebele. A zâmbit nopţii şi stelelor, cuprinsă de o mulţumire cum numai apropierea de cer poate da, un sentiment de siguranţă ce promitea să n-o mai părasească vreodată. O stea s-a desprins, perlă fluorescentă alunecând pe văl de matase, şi ţesea cu praf de stele un mesaj ca o promisiune: Păstrează vie in amintire noaptea aceasta.
=====================================================================
Exerciţiu de imaginaţie - Jocul celor 12 cuvinte, găzduit de Edi.
Cele 12 cuvinte: suspendat, chitara, arc, multumire, pamant, jocuri, voce, perla, par, casa, noapte, pastreaza
======================================================================

6 comentarii:

  1. Nu am trait pana acum experienta unei excursii cu cortul. Presupun ca este o pierdere, dar asa s-a intamplat!
    Mi-a placut mult cum ai descris aceasta experienta. Si mai ales mi-a placut noaptea instelata!
    Pupici, noapte buna si zile senine, Diana draga! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Personal, pierdere n-as numi-o; experienta interesanta, da. Poate ca azi as mai accepta ideea unei excursii cu cortul la munte, dar la mare cu cortul categoric nu! :)
      Noaptea instelata mi-a placut si mie. :)
      Multumesc, Suzana draga! Noapte buna, zile senine! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. (si mie imi place jocul celor 12 cuvinte). :)
      Multumesc, Zuzu! :)

      Ștergere
  3. Eu am perceput textul ca pe o evadare dar ... in alt timp. Adica nu stiu... undeva prin anii 70 asa (desi teoretic nu am trait pe atunci ca sa stiu cum era... nah.. practic cine o mai stii - uneori vemurile alea imi par foarte familiare).
    Mi-a placut foarte mult! <3
    Pupici cu drag :D!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Si azi se merge cu cortul pe munte si atmosfera de azi este ca si cea de atunci - difera, probabil, echipamentul.
      E o senzatie stranie - si interesanta - acest sentiment ca ne sunt familiare "fragmente" dintr-un timp pe care nu l-am trait (pe care nu stia ca l-am trait, ar zice unii) :)
      Multumesc, Rux! Pupici cu drag! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.