2019-07-06

Discriminarea bebeluşilor - trusou pentru nou-născuţi

Bravo, domnule (fost, sper!) primar de Braşov! Bebeluşii care vin pe lume in Braşov primesc din partea primăriei (a tuturor braşovenilor, altfel spus) un pachet cu unele produse necesare - doar pentru primele trei luni. E un ajutor, nimic de zis. Ce zice primarul? Între altele, zice că speră ca prin acest program să fie încurajată natalitatea!
Citez din spusele domnului primar:
[…] Poate reuşim, şi prin intermediul acestui program, să oprim această scădere a numărului de naşteri şi să avem tot mai mulţi braşoveni care devin părinţi sau care au mai mulţi copii. Trebuie să recunosc că m-am inspirat în implementarea unui astfel de sprijin din rezultatele foarte bune pe care le avem cu programul primul ghiozdan, care pentru mulţi braşoveni a reprezentat un mare ajutor la începerea anului şcolar, dar şi din experienţa Finlandei, care aplică un program similar de aproape 80 de ani. (https://extranet.brasovcity.ro/Lists/Anunturi/Attachments/339/Trusou%20pentru%20nou%20nascut%2029_05_2019.pdf)
Hei! Copiii nu devin adulţi apţi de muncă după trei luni de viaţă! Cheltuielile pentru ei cresc pe măsură ce ei înaintează in viaţă. Asta ca asta, treacă de la noi, dar părinţii care au datorii la bugetul local nu primesc acest pachet in valoare de 1500 de lei! Adică, tocmai familiile sărace, in special, nu vor primi produsele, pentru că cei cu venituri mici şi foarte mici au, in general, datorii la bugetul local.
Pe scurt: primarul din Braşov tinde să discrimineze bebeluşii (pe criterii de statut social al părinţilor) - cei care au părinţi săraci nu primesc pachetul (într-un fel, bebeluşii nu beneficiază de “egalitatea de şanse”).

8 comentarii:

  1. Stabilitate economica, locuri de munca bine platite, respect si egalitate, restul vine de la sine. Tara a explodat ca o bomba, e jaf la drumul mare si cretinii astia cred ca daca plantezi un ghiveci, peste noapte o sa apara grădinile suspendate ale Semiramidei:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai punctat exact esenta.
      S-au prins ca multi oameni cred in vorbarie goala si nu obosesc cu datul din gura. :( Asa spulbera sperantele si, in final, oamenii vor vrea mai multe fapte si mai putine vorbe.

      Ștergere
  2. Trist ... chiar foarte trist!
    Tin minte ca si pe vremea "epocii de aur" alocatia nu se dadea la parintii care nu aveau munca de la stat! Deci ... mentalitatea comunista este înca în floare!
    Iti doresc o duminica placuta! Pupici!<3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multe au mai patimit pe atunci cei care nu aveau "origini sanatoase". :(
      Nici o mirare: puii de comunisti sunt printre liberali, de exemplu, si au mentalitate de comunisti / socialisti. Una de la USR, de exemplu, a zis acum cateva luni ceva de genul ca proprietatea privata ar trebui sa dispara!! De mi-as aminti cum o cheama!!!
      Multumesc, Ella! Weekend frumos iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere
  3. Hmmm ma gandesc (poate gresesc) ca treaba asta cu datoriile ar vrea sa ii impulsioneze pe oameni sa nu mai fie datornici (sau sa ii descurajeze pe asistatii social care suunt apti de munca si taie frunze la caini). Alta logica pentru masura asta nu vad.
    Dar chiar si asa... ce vina au copiii? Si familiile nevoiase de buna credinta?

    Eu cred ca Imnul ales de stat spune tot despre noi. Cantecul acesta mi-a fost foarte drag si il cantam chiar si seara inainte sa adorm.
    De cand a devenit imn insa.... Am o mare, mare retinere. In afara faptului ca mi se pare ca e intinat, cumva, mai e si mesajul. Din 89 incoace romanii sunt adormiti.

    :)

    Pupici cu drag :*
    ps: la noi a fost o noapte furtunoasa la propriu ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, vor sa-i determine pe cetateni sa-si plateasc adatoriile la bugetul local. Dar! Sa priveze un copil de ajutor doar pentru ca parintii nu mai au bani sa plateasca impozitul pentru casa din cauza ca si-au pierdut locul de munca (sau nu au unde sa se angajeze) mi se pare bataie de joc. Pentru acest pachet trebuie sa faca o cerere, sa depuna copiile diferitelor acte... Da-le, nene, tuturor celor care au nascut si sunt in maternitate la acel moment (eventual, le iei datele din C.I., sa ai "acoperire" in caz ca te calca cineva de la Curtea de Conturi.

      Faza cu asistatii social e mai complicata decat se vede si se aude la tv. Am si scris pe tema.

      Hei! :) Tocmai pentru ca dormim de atatia ani e bun imnul! Poate-poate, ne trezim! :)

      Pupici cu drag! <3
      P.S. La noi, furtuna serioasa a fost imediat dupa pranz, a si plouat. Apoi, a plouat noaptea, a tunat, dar vantul n-a mai fost la fel de vijelios. Azi a batut )si mai bate) vantul, dar nu e prea convingator - a si plouat, scurt dar serios.

      Ștergere
  4. Esti sarac, esti saracit in continuare. Toti ''avutii'' traiesc de pe urma celor saraci. Si e de preferat sa-l voteze pe ''nenea primarul'' cei saraci, decat cei destepti (care s-ar uita la realizari, promisiuni, etc). Si aici e o discriminare. Bebeeii n-au nici o vina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa e: saracii sunt saraciti tot mai mult, tinuti parca intr-un tarc unde sunt hraniti cand invata sa faca ceea ce li se spune, mai ales la alegerile electorale... Sarmanii copii; de fapt, sarmanii parinti (bebelusii n-au habar de pachetul dat de primar) - ce o fi in sufletul parintilor care vad ce e in pachet si stiu ca ei nu vor primi (constienti ca nu e mare lucru, dar pentru ei fiind foarte mult!) :(

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.