2019-07-16

Amintiri cu Pufitică. Jocul cuvintelor (221)

A demisionat Pufitică la început de an, dar îl port in amintire. Inima îmi tresare de bucurie când mă gândesc la el şi zâmbesc instantaneu. N-am cum să nu zâmbesc! Era aproape uman. Ştiu că sună cumva aiurea afirmaţia, dar altfel nu îl pot descrie. Dacă-i vorbeai, îţi răspundea pe limba lui; dacă-i arătai degetul arătător in semn că nu-i voie, riscai să te alerge prin casă. Îl lăudai, mieuna într-un fel; îl certai, mieuna cu ton jos şi îşi ascuţea boticul - nu-i convenea deloc şi voia să pună la punct pe oricine îndrăznea să-i facă observaţie. Într-o vreme, când era el mic-mic, a stat mai tot timpul in buzunarele mele, când nu intra pe mânecă, să se cuibărească la încheietura cotului când aveam de lucru la tastatură. A fost un motan puternic - la propriu, dar şi ca personalitate - era pe post de câine: mârâia la străinii care intrau in casă. Îi plăcea să se joace cu ghemotoace de hârtie, pe care ţi le aducea între dinţi - să i le mai arunci - şi învăţase comanda “lasă!” Mai avea o calitate Pufitică: se uita pe sine pentru Johnny, micuţul motănel venit la noi de sub boturile câinilor maidanezi; îi ceda şi mâncare, îi ceda şi locurile pe care le voia micuţul deşi îi plăceau şi lui.
Poate părea anacronic să ai, într-o lume pierdută in egoism, sentimente puternice pentru o mică felină răsfăţată.
=====================================================================
Pentru Jocul celor 12 cuvinte, găzduit de Edi.
Cele 12 cuvinte: bucurie, amintire, uman, descrie, lume, inima, vreme, sentimente, anacronic, puternic, sine, lasa
======================================================================

12 comentarii:

  1. Chiar nu este anacronic. Si chiar daca la prima vedere egoismul pare sa fie prezent peste tot, a doua vedere schimba totul! :)
    Un text minunat, scris cu mult sufletel!
    Multumesc, Diana draga pentru lectura. Nici nu ai idee ce bine imi pare ca te-ai prins in joc!
    Pupici si o zi minunata! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ultima fraza am combinat-o pentru a putea prinde in poveste cuvantul "anacronic" - din fericire, lumea nu e doar o mare de egoism. :)
      Multumesc pentru compliment, Suzana draga! Ma cam ia valul cand scriu despre suflete dragi - de aceea, cred, scriu destul de rar. :)
      Eu iti multumesc! In joc ma prind de fiecare data cand cele 12 cuvinte par sa-si aleaga singure subiectul, frazele. :) Cu tema e la fel, doar ca la teme nu prea se leaga "de la sine". :)
      Zi minunat aiti doresc sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Multumesc pentru lectura ...
    De cate ori citesc despre motanul tau ma gandesc desigur automat la Mishu. Cred ca îti lipseste enorm Pufitica si mai cred si faptul ca a fost un motan tare deosebit! A fost fericit sa fie cu tine si tu ai fost fericita sa-l ai! Asta conteaza cel mai mult acum!

    Sa ai o zi placuta, Diana draga! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu iti multumesc! :)
      Foarte mult imi lipseste! Umplea casa! :)) Era un nazdravan. L-a adus mama cam la un an si jumatate de an dupa ce a murit catelusa Bony - crescand, Pufitica parea sa fie "reincarnea" catelusei! :)
      Tare drag mi-a fost! Cred ca si eu lui. :) Eram singura pe care n-a "atacat-o". Uneori se "prefacea" ca vrea sa-mi dea cu gheara - cand nu-i convenea ceva - ma privea in ochi si renunta. Eram singura careia ii permitea sa il tina in brate. N-a fost un motanel prea sociabil. :)
      Multumesc, Ella draga! Minunata sa fie si ziua ta! Pupici! <3

      Ștergere
  3. Ce drăguț! Chiar și eu mai zic de cate un animăluț că-i uman.😋
    Pufitica e tare nemaipomenit. Sa lase de la el pentru Johnny, nu i de ici, de colea.
    Eu îl am pe Albia care te musca sa i acorzi doar lui atenție, sa nu le răsfeți pe Corbu, doar pe el.Si sdaca se poate nici să nu te joci cu Corbu, odată că e al lui și a doua oară că i gelos, doar el sa fie răsfățat.(ce i drept că s căței), dar tot e de apreciat generozitatea lui Pufi. 😀 Numai bine!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i! Unele chiar par ca pricep totul si au si atitudini pe care le vezi in general la oameni. :)
      Pufitica "vorbea" mai ceva ca o siameza! Cand vorbeam la telefon el "ma dubla" - toti cei care ma cautau la telefon se distrau cand il auzeau in fundal. O clipa nu-i tacea gurita!
      Pufitica chiar m-a surprins, pentru ca in urma cu mai multi ani adusese tata o pisicuta mica-mica si doar ca n-o haituia Pufi! Cand l-a adus mama pe Johnny am avut emotii. Pufitica l-a pus la punct si pe dulaul Boby, un boxer pe care l-am gasit (acum, daca s-au intalnit in raiul animalutelor, s-or intelege). :)

      Ce dragut! <3 Asa e Miki, catelusa pe care o avem la noi din cand in cand. Sa nu cumva sa mangaiem alt catel ca imediat incepe sa latre, sa se impinga in celalalt catel si sa sara pe noi! :))
      Multumesc. Numai de bine iti doresc, cu drag!

      Ștergere
  4. Of, dragul de el! Chiar cred că înţelegea. Se vede că avea personalitate, din ce spui şi din atitudinea din fotografie :)
    O zi bună îţi doresc, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tare drag mi-a fost pisoiasul acesta! :) Zilnic m-a amuzat cu ceva; nici suparata nu-mi permitea sa fiu: maraia la mine cand eram trista sau prost dispusa, si-mi dadea tarcoale ca si cum ar fi vrut sa atace. :)) Atitudinea lui ma facea sa râd.
      Multumesc, Potecuta! Zi buna iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  5. Pufitica, ai vazut ce frumos a scris Diana despre tine? Si a pus si o poza minunata ca sa te vedem <3.
    Sunt sigura ca simti iubirea acolo sus pe norisorul tau.

    Mi-am imaginat cum stateai in maneca... cum te impuneai :). E ciudat cum ochii mintii pot sa dea viata textului. Sau poate am avut si ajutor? :P.

    Pupici cu drag si imbratisari de la mine si un pui mic si cuminte care doarme la ora asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Rux! Pufitica s-ar fi rasturnat cu labutele in sus si ar fi tors de fericire!
      Va intorc, cu drag, imbratisarile si pupicii! Pentru tine si micutul cu ochi rotunzi si blanzi! <3 <3

      Ștergere
  6. Imi pare rau ca l-ai pierdut....
    Si ma bucur tare ca l-ai avut si ca v-ati fericit unul pe altul! Ai un suflet deosebit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, draga Mona! <3
      De nu l-as fi avut pe Pufitica mi-ar fi fost, oarecum, greu sa cred cum sunt unii pisoi. :) L-am iubit neconditionat; si el pe mine. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.