2019-07-12

Shema Israel. Provocare muzicală

Melodia pe care am ales-o îmi place mult (nu înseamnă că o ascult prea des, dar când o ascult, o ascult in exces) ; are ceva liniştitor - pentru mine.
Shema Israel - Micha'el Ben David (vizualizare pe YT)
======================================================================
Friendship Friday! 
Provocarea muzicală lansată de Carmen pe blogul ei, Între vis şi realitate.
======================================================================
Shema Israel exprimă unicitatea lui Dumnezeu, care este singurul căruia i se cuvin adorarea şi închinarea. Shema Israel, Adonai Eloheinu, Adonai Ehad. (ebraică) apare tradus în cartea Deuteronom 6:4, din Biblia în limba română, astfel: Ascultă, Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este singurul Domn.
Filmările pentru videoclip au fost făcute pe insula Ameland din Marea Nordului (Ţările de Jos). Unele informaţii despre cântec sunt scrise in “descrierea” videoclipului.
Micha'el Ben David (Michael Moriss) a fost lider al Times Square Church din New York City, o biserică interconfesională unde sunt acceptaţi oameni de toate confesiunile. A auzit chemarea Domnului in martie 2001 când, cu echipa bisericii, se pregăteau să plece in Rusia, la Sankt Petersburg, într-o tabără de copii unde să vorbească despre credinţă. Guvernul rus a interzis predicile aşa că Biserica a ajuns la copii prin cântece, dans şi artă. Unul dintre misionarii prezenţi acolo, văzându-i pasiunea şi talentul, i-a sugerat să plece in Israel ca misionar. Când a fost anunţat că, din motive economice, va rămane fără loc de muncă n-a disperat, considerând că e voia Domnului. La câteva luni după ce a devenit şomer au avut loc atentatele din 9 septembrie 2001. A fost, pentru el, momentul hotărâtor - a plecat la Haifa, şi s-a îndrăgostit de oameni şi de locuri, a învăţat elementele de bază ale limbii ebraice şi, mai apoi, a cântat oamenilor despre Dumnezeu şi despre credinţă. Descoperindu-şi moştenirea evreiască a îmbrăţişat-o din toată inima şi şi-a luat numele de Micha'el Ben David. Azi trăieşte in Ierusalim.
(sursa info: http://christliche-radiosender.blogspot.com/2012/06/michael-bendavid-biographypicturesmusic.html)

10 comentarii:

  1. Ai dreptate. Piesa are ceva aparte, linistitor.
    Mi-a placut si locul unde sa filmat.
    Imbratisari cu mult drag <3
    :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peisajul, animalele, atmosfera locului (cum o percep din filmare) ma duce cu gandul la simplitatea care trebuie sa fi caracterizat gradina din Eden. :)
      Multumesc. Imbratisari cu drag! <3

      Ștergere
  2. Este pentru prima data cand ascult genul acesta de muzica!
    Este deosebita!

    Sa ai un weekend placut draga mea! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum cativa ani, cautand pe YT o melodie interpretata de Ofra Haza am dat de aceasta melodie, si am ramas cu ea in minte. :) Si mie mi s-a parut deosebita.
      Multumesc, Ella draga! Weekend minunat iti doresc sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
  3. superba melodie. atat de linistitoare...
    pupici si imbratisari de la trio pentru quattro.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa stiu ca iti place si tie. :)
      Imbratisari si pupici, cu drag, de la quattro pentru trio aflat in calatorie! <3

      Ștergere
  4. O melodie deosebită! Chiar merge la suflet pentru că este de fapt o mărturisire de credință, așa cum o făceau fiii lui Israel cu mii de ani în urmă, în vremea lui Moise. O să caut și alte melodii ale acestui cântăreț.
    Numai bine, dragă Diana și zile minunate! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La suflet imi merge - poate tocmai pentru ca este o marturisire de credinta. :) O marturisire pura, fara sclipici. :)
      Multumesc, Alex draga! Zile minunate si numai de bine iti doresc!

      Ștergere
  5. Oseh Shalom îmi place cel mai mult de la ei..
    Evreii sunt foarte buni cântăreți, dacă ei nu atunci cine, nu??
    În sanul lor sa nascut cantecul, muzica, cantatul la tot felul de instrumente.. Psalmii lui David sunt cântece deosebite pentru adorarea și slava lui Dumnezeu, și alții care își exprimau rugăciunea înaintea Domnului prin versuri sau muzica cântată la diferite instrumnte..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ascultat acum, pentru prima data, Ose Shalom - si-mi place. :)
      In ultimul timp fac si filme foarte faine - in fine, faine pentru amatorii genului de filme cum e "Homeland". :)
      Psalmii cantati i-am ascultat prin mai multe congregatii (diferite "ramuri" ale religiei crestine) si cei care cantau reuseau - cu vocea si virtuozitatea la diferite instrumente - sa atinga suflete. :)
      Pacea fi cu noi! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.