2019-07-11

M-a speriat computerul

Pe bune! Am tras o spaimă de zile mari!
In urmă cu ceva timp făcea monitorul pe nebunu’; in final am cumpărat altul, nou - nu LCD, ci o măgăoaie cum erau prin anii 1990 (să fiu sigură că se potriveşte cu unitatea centrală). Un timp, totul ok! Pac! Nu mai porneşte computerul! Ce-are, ce-are?! Vine un băiat - când nu mă aşteptam, pentru că era sfârşit de săptămână şi cei cărora le-am telefonat erau fiecare cu ale lui. Consultă el PC-ul… şi îşi dă seama că e întrerupt pe undeva firul de alimentare la energie electrică. îl masează - pe fir - şi computerul porneşte. Cumpăr fir, să nu stau să masez cabluri. Şi ieri, surpriză!!! Computerul nu porneşte! L-am contemplat, dar nici măcar n-am tresărit de ciudă - am luat-o ca fiind ceva firesc.
Dă-i cu telefonul şi scrie comentarii pe ici-colo, pe unde m-am descurcat. Pe wordpress, nici o şansă! Îmi zice ceva de “fă-ţi cont”, aşa cum îmi zice când vreau să-mi accesez blogul de pe telefon. Ştiu de la o prietenă că e o “şmecherie” cu contul - activez un cont pe telefon şi nu-l mai pot accesa de pe computer dacă nu urmez nişte paşi anume (pe care nu-i cunosc). Am preferat să nu risc aşa că mi-am văzut de treabă. Computerul a rămas deschis - led-ul care clipea la monitor nu l-am observat in timp util. Azi, aşezată la masă, scriam liniştită, să nu rămân total in urmă cu lucrările şi la un moment dat ceva face “zbaaang”, un zgomot puternic acompaniat de un fel de ecou! Să-mi sară stiloul din mână, alta nu! Şi mi-am zis, in gând: “ce mama naibii s-a mai întâmplat?!” (in urmă cu vreo două zile s-a ars becul dintr-un holişor unde e toată ziua lumina aprinsă, şi a bubuit aproape ca o pocnitoare!)
Ce-a fost zgomotul cu ecou?! Pornise computerul! Zău că am simţit in gură gustul adrenalinei când a făcut “zbaaang”! M-am bucurat, desigur! Dar dacă ceva se mai strică - sau se mai “repară” de la sine - cu zbang sau poc s-ar putea să-mi stea ceasul.
Acestea fiind zise, habar nu am ce-i cu computerul şi să facă ce-o vrea, când vrea… Mă bucur că funcţionează. Cât timp va mai funcţiona habar nu am. Am telefonat băiatului amintit mai sus, să-i spun că nu trebuie să-şi aglomereze programul şi să vină când poate pentru că aia-aia. Mi-a zis că cel mai probabil e un contact defectuos pe undeva (poate la butonul de deschidere/închidere). Voi afla, poate.  

20 de comentarii:

  1. Şi-a luat şi el puţină vacanţă, acu nu te supăra prea tare. Bine, nu-i frumos să te sperie, e drept. Dar na, toanele astea... :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Isi cam ia vacanta de capul lui, in ultimul timp. :) Am trecut cu vederea, dar i-am zis... daca mai revine din vacanta cu astfel de glume proaste il inlocuiesc cu o tableta (de ciocolata). :)

      Ștergere
  2. Doamne ajuta!
    Ma gandeam ca iar ai sa-mi lipsesti o perioada si zau nu-mi place cand nu esti ... desigur ca daca ai pleca în vacanta de exemplu m-as bucura pentru tine! :)
    Este tare periculoasa chestia asta cu "zbaaang" pentru ca poate fi de exemplu un scurt circuit undeva si poate sa-ti "omoare" motherboard-ul si atunci chiar ca este o situatie tragica!
    Mai bine asteapta sa vina baiatul acela sa se uite la el!
    Sa ai o dupa amiaza placuta! Ma bucur enorm ca vei lipsi ... mult!
    Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost... ca un miracol! :)) Ma resemnasem - si-am râs cu pofta cateva minute cand am vazut ca iar nu functioneaza! Cred ca a fost "descarcare nervoasa" râsul acela.
      UPS! Nu pare a fi de gluma cu zbang! :( Pffuuuu... Oricum, daca dimineata nu porneste asa cum trebuie sa porneasca un computer serios o sa-l scot din priza, sa fiu sigura ca e inchis!
      Multumesc de ganduri, sfaturi si urari, Ella draga! Pupici! <3
      Seara frumoasa iti doresc!

      Ștergere
    2. Cred ca m-am prostit ... ai vazut ce am scris la final?
      "ma bucur enorm ca vei lipsi ... mult"!!!
      Mi-am dat una peste scafarlie ... am vrut sa scriu ca ma bucur ENORM ca nu vei lipsi ... ce-o fi fost în capul meu?
      pupici! <3

      Ștergere
    3. Gura pacatosului adevar graieste! :)))))) <3
      :)) Sigur ca am vazut! Nici o clipa nu am gandit ca asa simti - cuvintele ar fi contrazis faptele. :) Fiind mai totul in ton de gluma... :))
      Pupici! <3 <3

      Ștergere
  3. Sper sa nu fie prea complicata problema. Noi am avut o situatie din cauza usb-ului defect. Dar subiectul interfera si bloca deseori calculatorul si era musai sa-l repornesc. Imi pare rau ca nu ma pricep la calculatoare. Mi-ar fi placut! :)
    Numai bine si optimism, Diana draga! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sper! De cand am avut primul computer am facut atatea boroboate! si am avut parte de atatea... boroboate! incat am tendinta sa ma intorc la masina de scris! :) Cu ani in urma mi se blocase computerul de la o discheta pe care o uitasem in unitatea A: Dar nu s-a blocat atunci, ci peste cateva zile! La un moment dat aparuse ceva scris pe ecran, refreritor la A: iar eu, stiind ca n-am folosit vreo discheta, da-i cu ok... si ok a fost! :))

      Am incercat sa invat sa-l depanez singura! M-a luat durerea de cap - la propriu! Scrie in româneste, mi se vorbeste in româneste si nu inteleg absolut nimic!! Pot doar sa reproduc ce citesc si ce mi se spune - poate ca altii inteleg ce le zic. :)) Inca nu renunt sa invat.
      Multumesc, Suzana draga! La fel! Pupici! <3

      Ștergere
  4. Eiii! Nu poti fi asa ghinionista. Are el o mica ''buba''. Sa speram ca o vede baiatul, caci e posbil s-o treaca cu vederea daca PCu' merge.
    Daca te consoleaza si fonul meu e sui. Nu vrea sa dea decat stelute- aprecieri. Daca vrei sa scrii un mesaj pune litere mari de la el si nu scrie nimic. :(( Asta ca sa te consolez, caci eu m-am resemnat.
    Bafta! Sa rezolvi si sa scapi de stres. Numai bine! cu drag,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E un neastamparat! Mereu are cate-o buba, in ultimul timp. :)
      Cu teleofonul m-am lamurit... :) In caz de necesitate si atat! :) Practic, telefonul nu e al meu, dar in zilele cand m-a trimis la plimbare PC m-am bucurat ca am avut acces la el.
      Sa fie! O, deja aproape ca nu ma mai stresez - se strica, se strica. Cateva minute simt un fel de ciuda apoi gata. :)
      Multumesc! Numai de bine sa ai si tu parte, iti doresc cu drag!

      Ștergere
  5. Mie mi-a macanit destul de urat laptopul inainte sa vina Ralu. Chiar sa ii fac in weekend iar un backup sa nu se mai adune lucruri nesalvate :))).
    Pe PC mi l-au bubuit odata vecinii. Au facut un scurt si mi-a ars mie procesorul... ce amintire... placuta :)))).
    Ah si tocmai mi-am amintit cand am carat unitatea veche in brate pana la un fel de service... :O. Eu :)))). Luase Ralu un cd cu jocuri de la chiosc (erau jocuri de la o revista de specialitate nu oricum, doar ca nu mai facea fata al nostru... hahahaha).

    Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De cand - in urma cu multi ani - am pierdut fisiere care-mi trebuiau la conta, salvez regulat toate fisierele.
      Primul meu computer l-am blocat cu programul Corel - grafica; era prea mare pentru memoria PC si... :) Mi-a zis cineva ca pot debloca dezinstaland sitemul de operare... OK! N-o fi greu! Si am dezinstalat... stergand. :))
      Din 1997-1998 - sau pe acolo - am avut probleme majore cu computerul numai de cateva ori - astea de acum nu le pot numi majore - dar si cand le-am avut!!!
      Nuuu! La service nu ma duc!! :)) Pe langa faptul ca mi-e perfect incomod, mai exista si riscul sa astept cu lunile pana-i vine randul (si, in unele cazuri, piese bune sunt schimbate cu unele uzate) :(

      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  6. :))))
    Asta e cu electronica digitală..
    Înainte erau televizoarele cu antene pe casă sau stâlpi și cand treceai prin fața lui incepea să-l mănânce puricii..
    Trebuia cineva să stea cu antena in mâna intr-o anumită poziție, statuie umană ha,ha,ha,ha..

    Eu ascultam muzică intr-o zi ascultam muzică pe boxa bluetooth și am uitat so închid de la buton, apoi ia a intrat in functia stand bye si am pus-o la locul ei in cutie, seara tarziu a inceput să emita un semnal sonor de tip sirenă, dar de intensitate mai redusă, dar nu stiam de unde se aude. Când mergeam la birou mi se prea ca se aude la sobă și tot așa ma invarteam in casă, aveam impresia că e vreun necurat printr-un dulap ceva de genu, până mi-am adus aminte că mai facuse chestia asta, doar că atunci era pe masă nu in cutie.. No, acum lasă că asta e tehnica ce-o avem, ne pregătește sufletește pe când vin extratereștri..:))))

    Weeekend Superb să Aveți în Familie !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Televizoarele de atunci erau pui pe langa computere, in ceea ce ma priveste. :) Blocul avea prevazute prize pentru cablul antenei TV si radio, si pe bloc era fixata cate o antena pentru fiecare scara de bloc (pe la inceputul anilor 1980 se complicasera lucrurile - in sensul ca se bruia la greu mai ales radioul).
      :)) Am primit si eu o boxa de gen si habar n-aveam ce sa fac cu ea! :)) M-am prins greu ca pot asculta muzica. :)) Eu si inventiile de azi! :)
      Nu stiu in cazul altora, dar eu cred ca mai bine m-as descurca cu extraterestrii decat c-un computer! :))

      Multumesc, la fel si voi: sa aveti un super fain weekend! :)

      Ștergere
  7. E bine cand ,fara speranta ceva se repara de la sine.Vei vedea,sau nu,daca va functiona normal multa vreme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie-mi spui! :)) A fost un fel de minune! :) Azi a pornit fara mofturi.

      Ștergere
  8. Dar o tableta nu e mai sigura?

    RăspundețiȘtergere
  9. Am avut și eu unul ca al tău (văr bun! :-) ) care numai figur îmi făcea. Așa m-am enervat odată, că i-am dat un pumn în carcasă și... și-a dat duhul, căci exact acolo era hard discul și l-am stricat de tot. Mai bine, pentru că următorul nu a mai făcut nicio figură de acest gen.
    Îți doresc să scapi cât mai repede de acest chin!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Unele chiar ca cer pumni! Inca nu l-am batut, dar mult nu mai avea. :)
      Trebuie sa schimb si eu hardughiile, dar am o leneeee... :) Nu ma pricep ce sa cumpar, de unde sa cumpar, sa transfer tot ce trebuie transferat, sa configurez... si trebuie sa astept mereu pe cate cineva. :)
      Multumesc! In ultimele doua zile se pare ca i-a venit mintea la... hard. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.