2019-02-09

Pe urmele tatălui. Jocul cuvintelor (202)

Aerul tropical se strecura printre jaluzelele lăsate, încingând atmosfera pe care ventilatorul nu reuşea s-o răcorească. La fereastră, o pasăre colibri îşi savura hrana de fiecare zi din cupa unei flori de iasomie, umbra ei conturându-se pe jaluzeaua uscată de soare.
Misiva cu multe file primită in urmă cu zece zile, şi datorită căreia era acolo, conţinea o poveste despre unde se presupune că s-ar afla tatăl lui dat dispărut cu mulţi ani in urmă, şi pe care venise să-l caute la mijloc de lume, încercând să umple acel gol pe care îl simţea in suflet. Parcurgea filă cu filă, revenind la cele deja citite, rândurile scrise cu litere mărunte fiind o adevarată provocare pentru ochi. Era acolo şi o fotografie decolorată de timp: un bărbat îmbrăcat cu haine europene, care era tatăl său aşa cum arăta când a plecat in expediţia visurilor lui, şi o femeie care părea băştinaşă. Fotograful îi imortalizase umăr lângă umăr şi ideea care îi trecea acum prin minte era că cei doi formau un cuplu. Poate că tatăl nu era dispărut, ci doar nu voia să fie găsit.
O pală de vânt pornită din senin a mişcat puternic jaluzelele. Concomitent cu zgomotul paielor legate între ele s-a auzit soneria stridentă a telefonului, ceea ce i-a făcut inima să tresară, nu pentru că s-ar fi speriat, ci pentru că i-a trecut prin gând că la celălalt capăt al firului ar putea fi tatăl pe care nu îl cunoscuse, dar era administratorul parcului de căsuţe care îl anunţa că ghidul tocmit pentru noua expediţie de căutare îl aşteaptă la recepţie.


Exerciţiu de imaginaţie - Jocul celor 12 cuvinte, găzduit de Eddi.
Cele 12 cuvinte: zi, fotografie, idee, fereastra, fila, concomitent, misiva, provocare, poveste, colibri, tropical, iasomie.

8 comentarii:

  1. Ce fain ai scris!!! Zau daca nu cere o carte!!

    RăspundețiȘtergere
  2. wow, Diana draga... este o adevarata placere sa te citesc! un text superb, armonic, cursiv, o poveste pe care niciodata nu ti-ar trece prin cap ca e tesuta pe marginea unor cuvinte cu forma impusa. MINUNAT! Felicitari draga mea!
    pupici si imbratisari, de la trio pentru quattro <3 un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Carmen draga, pentru apreciere, pentru complimente! <3
      E asa... vid :) in mintea mea in ultimul timp, si jocul cuvintelor, si Provocarile verzi ma ajuta sa "devidez" mintea pentru ca necesita o concentrare ceva mai mare. :)
      Multumesc! Weekend minunat iti doresc sa aveti si voi!
      Imbratisari si pupici, cu drag, de la quattro pentru trio! <3

      Ștergere
  3. Ce-mi place sa citesc asa ceva! Jocurile astea devin din ce in ce mai fascinante!
    O duminica deconectanta, Diana draga! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Suzana draga!
      Cred ca nu pot fi altfel jocurile cand toti participantii pun suflet in "combinarea cuvintelor si/sau imaginilor". :)
      Iti doresc sa ai o saptamana minunata! Pupici! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.