2019-04-12

Brutta. Provocare muzicală

Zilele trecute, stergând praful in bibliotecă, am dat de romanul “Bruta”, scris de Guy des Cars, şi mi-am amintit o veche melodie: “Brutta” (cu sensul de “urâtă” aici, in limba italiană), care nu are nicio legătură cu tema romanului, dar mi-a rămas in cap melodia şi, se zice, dacă vrei să scapi de aceste “melodii din cap” trebuie să asculţi piesele respective. Am căutat-o, am ascultat-o şi azi o postez aici.
Brutta - Alessandro Canino (vizualizar epe YT):
======================================================================
Friendship Friday! 
Provocarea muzicală lansată de Carmen pe blogul ei, Între vis şi realitate.
======================================================================
Alessandro Canino este un cântăreţ italian, născut la Florenţa in 14 septembrie 1973. Cântecul este compus de Bruno Zucchetti şi Giuseppe "Beppe" Dati, fiind interpretat prima dată de Alessandro Canino in 1992, la ediţia 42 a Festivalului Sanremo.
In cântec este vorba despre o adolescentă care-şi caută mereu defecte şi se crede urâtă, ascunzându-se in baie chiar şi la petrecerea de ziua ei şi niciun invitat nu se întreabă unde este… Dar există un adolescent care o vede frumoasă, şi-i cântă că “afară o aşteaptă viaţa şi el”.

18 comentarii:

  1. Ce fain e cântecul!! Il știam pe asta ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In anii 1990 era auzit si la radio, destul de des. :)
      Mi-a placut foarte mult - si-mi mai place si azi, dar parca nu ca atunci. :)

      Ștergere
  2. Nu stiam melodia, dar nu stiu de ce am crezut ca este din aceeasi perioada cu "In Ginocchio Da Te" (Gianni Morandi) ceea ce nu este deloc adevarat. Diferenta de varsta dintre cei doi este enorma (29 de ani!)! :)) Ce sa spun ... cand eram în liceu din cauza prietenei mele (si colega de clasa) visam amandoua la Italia ... noroc ca mie mi-a trecut, de ea nu mai stiu nimic! :)
    Sa ai un weekend placut, Diana draga! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ascultat acum melodia lui G.M. Foarte faina! Oare din acest cantec s-a format "expresia": "In genunchi ma-ntorc la tine!" - Nici pe brânci nu te primesc! :)

      Eu nu stiu daca mi-am dorit sa locuiesc in vreo tara anume... Sa vizitez, da. Cica, vorbeam mult despre Egipt. :)
      Multumesc, Ella draga! Weekend minunat iti doresc sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
  3. <3
    Vai cred ca e prima data cand vad clipul !!! Ce 90s eeeee <3.
    Cantecul il stiam ;))).
    Uite si tu ce carlionti are fata aceea.. Nu e corect. Pffff! Macar sa-mi stea si mie parul asa cand il pun pe moate. :))))
    Ah asta imi aduce aminte de faptul ca trebuia Ralu sa imi ia nuste bigudiuri din lemn. Si mi-a luat.. 10. Acum s-ar putea sa fie suficiente dar pe atunci abia imi ajungeau pentru breton... hahahahahaha:)))
    Pupici cu drag si merci pentru calatoria in timpuri copilaresti <3!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La vremea cand l-am ascultat prima data mi-a placut foarte mult, apoi l-am uitat, pana cand am dat de carte in biblioteca si nu mi-a mai iesit din cap! :)))
      Am o amica cu parul foarte carliontat, si - cand eram la scoala - ma "invidia" ca al meu lins si eu o "invidiam" pentru parul ei cret!! Zicea ca se intretine greu parul lung si foarte cret - acum s-a tuns.
      Adica, ai avut parul lung-lung si l-ai taiat?! :(
      Parul meu e prea moale pentru a-l ondula cu bigudiuri, sau altfel (nici permanentul nu rezista... permanent!) :)
      Cu placere! :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
    2. Ah si al meu e tot pisicos si drept si nu rezista:)). L-am avut un fel de semi-permanent odata. Exact cand a venit Dodo la noi <3. Il uscam dand din cap ca si rockerii (nu puteam pune foenul pe el... hahaha). Si odata cum executam eu de zor ritualul ma trezesc ca raman blocata in jos.. Si Ralu radea sa lesine, eu nu ma puteam misca. :))) Dodo era cu parul meu in gura :)))). A durat putin dar e memorabil - nimeni nu a fost ranit. :))) Nici macar puloverul lui Ra alb, agatat de scaun, la care Dodo s-a reorientat in secunda doi, de radeam eu sa lesin si Ralu nu stia cum sa isi salveze puloverul.
      Am avut si parul lung, da... si ceva mai des.:P Dar nu iti imagina cine stie ce .... "pe umeri pletele-i curg rau"... Nu am ajuns vreodata la asa performante.
      Pupic!!

      Ștergere
    3. Hahaha! Faine faze! :))) Oh, da, stiu, nu e o placere - din contra! - dar n-ai cum sa nu te amuzi! :))
      In cazul meu, finul - cand era mititel - obisnuia sa-si infiga manutele in părul meu (am ajuns ca de cate ori mergeam acolo sa imi prind părul). Si o data m-a tras de păr Bony, catelusa boxer, dar a fost vina mea: imi impletisem coada pornind din varful capului si, aplecata, o intaratam pe Bony tot dandu-i-o pe la botic - si ma feream cand se repezea s-o prinda; până a prins-o! si aproape ca m-a trantit, asa de tare a tras! Deh!! :)))
      Cate un pic, cate un pic, tot tai si eu din el. Ar trebui sa ma opresc din scurtat părul. :)
      Pupici! <3

      Ștergere
  4. Pe fundalul vijeliei de afară,audierea acestei melodii binecunoscute îndulcește atmosfera...Doar clipul nu îl știam 🤔
    Mulțumesc! O sâmbătă cu soare în suflet!🌞

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo! Aici doar ploua, sta ploaia, iar ploua...
      Stii ca suna tare romantic ceea cea imi imaginez citind randurile tale? Vijelie afara, pace interioara. :)
      Cu placere.
      Multumesc. Weekend senin iti doresc - la propriu si la figurat! <3

      Ștergere
    2. Și ca să-ți dezvolt imaginea acestei dimineți reci si ploioase de sâmbătă 13, cu bucătăria învăluită de căldura si aroma tortului cu mere și caramel...chiar seamănă a puțin romantism pe așa o primăvară răcoroasă...🌨☂🌧
      Au fost câțiva ani când festivalul de la SanRemo s-a transmis în direct...Ce încântare în acele timpuri!😍
      Un week-end cum îl dorești!

      Ștergere
    3. Tortul de mere imi place de nici nu-ti imaginezi! :)
      Atmosfera descrisa este una dintre preferatele mele! Poate ca aceasta atmosfera a caminului ma determina sa-mi placa iarna si toamna foarte mult! :) Frigul de afara ii apropie pe oameni, adunandu-i in jurul "sobei".
      La vremea aceea cred ca nu am pierdut vreo editie a festivalului! :) Urmaream si Eurovision candva... Acum, aceste concursuri imi dau senzatia ca sunt politizate. :( Poate erau si inainte si nu realizam eu.
      Multumesc, Gina draga! Saptamana minunata iti doresc! :)

      Ștergere
  5. ce melodie placuta! muzica italiana imi place nespus de mult... limba mi se pace cea mai muzicala, cea mai potrivita pentru expresii muzicale :-)
    Nu stiam nici eu aceasta melodie si nici despre interpret nu am auzit pana acum, asa ca ma bucur mult ca ni l-ai prezentat. Multumim, Diana draga.
    Pupici si ganduri bune, de la trio pentru trio . Weekend minunat sa aveti <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place muzica italiana foarte mult! :) E dulce, armonioasa.
      Eu uitasem acest cantec, pana am dat de o carte! :) Si cat a mai fost ascultata la vremea aceea (pe unde ma invarteam). :)
      Cu multa placere, carmen draga! Ma bucur sa stiu ca iti place. :)
      Multumim! Weekend minunat va dorim sa aveti si voi! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  6. Foarte frumoasă melodia, am mai auzit-o dar nu ştiam nimic despre el. Îţi mulţumesc, Diana! Să ai o zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Potecuta!
      Multumesc. Weekend frumos iti doresc!

      Ștergere
  7. Superbă Melodia !!! Nu am mai auzit-o până acum dar face parte dintre genurile de muzică care îmi plac mie foarte mult, gen blues, șlagăre, balcanică și pop mai blânde nu cele agresive spre rock..
    Frumoase melodiile alea de pe vremea noastră când ascultam de pe magnetofon și când îți era lumea mai dragă se incalcea banda și se rupea, apoi ști ce urma..
    Weekend Plăcut în continuare îți Doresc !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa stiu ca iti place. Si mie-mi plac melodiile "tihnite", dar nu ma feresc nici de rock (despre baladele rock ce sa mai zic?) :)
      Ooo, da! Devenisem experti in a descurca banda de magnetofon, de a o "calca" astfel incat sa nu se auda ca si cum interpretii ar inghiti apa in timp ce canta, si stiam sa le lipim sa nu sesizeze toata lumea ca undeva banda a fost taiata (oja si acetona erau bune pentru lipit, dar si banda adeziva transparenta) :)) Apoi, am invatat se ne descurcam cu casetele, pentru ca si casetofoanele ajungeau la un moment dat sa agate banda. No! Mi-ai actualizat o multime de amintiri! :)
      Multumesc! Weekend minunat iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.