2019-04-09

Coşulet cu flori. Provocări verzi

A început ediţia din aprilie a jocului organizat de Rux pe blogul Provocări verzi, unde sunt toate detaliile despre joc.
Sunt trei teme la Provocările primăverii - aprilie 2019: 1. puşculiţă; 2. coşuleţ cu flori; 3. ouă vopsite/decorate manual (la tema aceasta sunt in mare încurcătură, Rux!)
Am ales să încep cu tema doi pentru că am păstrat, special, de săptămâna trecută o sticlă de suc “inelata” (diametru 27 cm). Am spălat-o, i-am dezlipit eticheta şi i-am tăiat fundul la înălţimea coşuleţului din mintea mea (vreo 4 cm; cu toartă cu tot cca. 8 cm).
Dintr-un inel de sticlă am confecţionat toarta, pe care am lipit-o cu brenadez. Fundul sticlei şi toarta sunt învelite in bandă adezivă de hârtie. Interiorul coşuleţului e colorat cu galben, exteriorul cu roşu şi roz (şi puţin auriu-bronz); floricelele desenate pe coş sunt galbene şi albastre.
In coşulet e un fel de iarbă de mare, o floare confecţionată din sârmă şi scufundată in vopsea albastră (are şi sclipici auriu, dar nu se vede in poză). Pe o farfurie din plastic (decupată dintr-o fostă minge de plajă) sunt trei ouă roşii confecţionate dintr-un material care prin coacere are aspect de porţean (nu am copt ouăle! doar le-am vopsit cu roşu). De ce o farfurie in coşuleţ? Pentru că se pierdeau ouăle prin iarbă! (ar fi trebuit să le fac mai mari, dar ideea mi-a venit, ca de obicei, mai târziu). Puişorul a fost cândva lipit pe o ascuţitoare. In două ore n-aş fi avut ce face (pentru că nu e deloc complicat) dar am lucrat la coşuleţ vreo trei zile, neconsecutive - câte un pic in fiecare zi - şi abia după alte două zile am reuşit să găsesc tihna de a scrie textul acesta.
coşuleţ cu flori
Cum arată in poza de pe blog nu prea ştiu (altfel apare pe ecranul telefonului folosit), dar in realitate e dragălaş. 

12 comentarii:

  1. Tu esti o îndemanatica ... eu nu as avea rabdare ptr asa ceva ... Cand stiu ca tot în cosul de gunoi ajunge ... îmi trece entuziasmul! :))
    Seara placuta draga mea! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Ella draga!
      Eee, la un moment dat (mai curand sau mai tarziu), aproape totul ajunge la cosul de gunoi, dar pana atunci... ramai entuziasmata! :)
      Seara frumoasa iti doresc sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Te-ai straduit nu gluma. E de apreciat! Eu ti-as da diploma sau premiul cel mare. Si pentru idei si pentru cat/ cum ai mesterit, Arata bine cosuletul si puisorul si toate. :) Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost usor, pentru ca-mi place sa ma joc astfel - mi-a luat mult timp pentru ca am prea multe altele de facut. :)
      Iti multumesc, Ina, (si) pentru apreciere.
      Numai bine!

      Ștergere
  3. Felicitări pentru răbdare și îndemânare! E lucru mare să faci obiecte drăgălașe din tot felul de chestii aflate la îndemână.
    Mult succes în continuare! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Alex draga!
      Cand ma gandesc ca, la scoala, detestam orele de lucru manual! :)) Imi placea numai cand trebuia sa coasem la masina. :) Si mi-ar fi placut traforajul - dar era pentru baieti si numai pentru ei (la scoala) :)

      Ștergere
  4. Ți-a ieșit de minune și coșulețul și întreaga decorațiune.

    RăspundețiȘtergere
  5. Iar ne-am nimerit in acelasi timp pe net <3!!
    Am zis ca inainte sa merg la somn MUSAI intru sa vad ce minunatii ai creat. Imi place tare mult pentru ca fiecare lucru pe care il mesteresti are poveste si cand o scrii e ca si cum as fi si eu acolo cand lucrezi si prinde forma creatia. E ceva tare tare fain.:)
    Imi place mult cosuletul! Ce interesant a iesit floricica! Cand eram in sc primara am primit de la Buni un fluturas mov lucrat cam in tehnica asta (mi l-a stricat un coleg si am plans atunci e m-am umflat... hahaha)
    Sunt sigura ca iti vine idee geniala pt tema trei (de fapt parca am citit undeva, dar nu mai stiu unde pentru ca abia tin pasul) ca vrei sa faci hainute - genial :D Sa stii ca de cativa ani nici noi nu am mai vopsit. Le fierb atunci pe moment si le imbrac cu hainutele rosii (sau colorate) si ciocnim. Daca as colora as folosi ceapa sau ceva (si cu frunze in ciorap:P).
    Apropo... imi amintesc ca intr-un an am fost la scoala cu ou fiert si l-am colorat cu carioca. Dar nu reusesc sa localizez daca era in 89 sau in 90.. :)))))
    (nu ca ar conta foarte tare)
    pupici cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Rux! Esti o draguta! <3
      Floricica facuta de mine ar fi trebuit sa fie cum cred ca era fluturasul despre care scrii - probabil ca nu am folosit vopseaua "corecta" pentru ca nu a rezistat pelicula pe care o doream, dar arata destul de interesant si asa, doar "conturata". Ce sa zic si eu acum! :))
      Da, m-am gandit la hainute - si ma gandesc - insa acum nu prea-mi vine ideea cum sa imbrac ouale. :) Intre timp am vazut la Suzana (Floare de colt) un videoclip in care o tanti vopseste oua prin servetel - cantitatea de vopsea care ajunge pe coaja pare insignifianta dar ouale arata fain.
      Haha! Eu doar am desenat cu carioca pe oua, candva. E o idee si carioca, pentru ca nu "penetreaza" coaja. Ups! Nu am carioci! :))
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  6. Ai auzit de doua maini stângi? Aia is eu! Dar imi place sa ma uit la talentați ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma consideri talentata, si iti multumesc. :)
      Eeee! Sunt aproape sigura ca din mainile tale (stângi) :) ar iesi lucrusoare foarte frumoase pentru ca ai simtul artistic dezvoltat - se observa in unele dintre fotografiile ("de interior") pe care le-ai facut si le-ai postat pe blogul tau.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.