2019-10-09

Aterizează Nausicaā. Salvăm păpuși

Lucrând costumația păpușii m-am distrat - “problemele” au început când să construiesc avionul! Eu și “ingineria” nu suntem nici măcar paralele așa că… avionul imaginat de mine e ceva ce nu pot descrie prea bine, dar vă spun că e făcut din bucăți de zăpadă artificială legate între ele cu bandă adezivă și acoperite cu folie alimentară din aluminiu.
Tema cu numărul 5 la Salvăm păpuși a fost despre Nausicaā Văii Vântului. Am văzut numai câteva secvențe din film și mai multe fotografii, pe net, să-mi dau seama cam cum trebuie să arate costumul pe care-l poartă pilotȃnd avionul. M-am lămurit și i-am dat drumu’! 
Păpușa (25 cm ȋnălțime) pe care am ales-o e una primită de sora mea (ea avea cele mai multe păpuși - eu nu prea mă jucăm cu ele):
Am spălat-o, am pieptănat-o și am echipat-o.
Casca este confecționată dintr-un pet, masca din hârtie colorată și gentuța din materialul rămas de la tricoul verde care, în cea mai mare parte, a devenit față de pernă decorativă (un fel de a spune) - se prinde de centura făcută din același material și care are cataramă din carton colorat cu portocaliu (centura se ȋncheie cu “moș și babă”).
Jambierele sunt din fȃș, pantalonii din materialul unei bluze transformată tot în față de pernă decorativă; pantofii sunt din piele maro deschis. Rochia e făcută din materialul unei foste salopete de schi, jambierele, mănușile (au formă de săculeți - nu m-am priceput altfel) și “învelitoarea” căștii sunt din materialul altei salopete de schi; ambele salopete și-au trăit traiul, devenind întâi scurte de fȃș, mai apoi veste și acum… materiale de reciclat. Lentilele (ochelarii) de pe cască sunt din folie maro din plastic. Așa arată acum păpușa:
Dacă vreți să o vedeți cu planorul - arată de parcă ar face flotări - trebuie să vizitați galeria de pe site-ul Provocări verzi. Și dacă vreți să știți cam cum ar fi trebuit să arate trebuie să mergeți pe același site, dar la adresa “Salvăm păpuși”, de mai sus (poza doi).

18 comentarii:

  1. Wow! Cel mai tare îmi plac iarasi pantofii, desi trebuie sa recunosc ca si "casca" este ingenioasa! Ce mai ... ai talent! :))
    Seara placuta! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, Ella!
      Incepe sa-mi placa sa confectionez incaltaminte in miniatura. :))
      Multumesc. Seara placuta iti doresc sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Munca și idei, oglindite in păpușica. Îmi place mult culoarea și casca și tot ce-i albastru. 🤪 Sper sa sa castigi că-i frumoasa păpușica. 😀
    O seara bunaaa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Ina!
      Toti participantii vor castiga, pentru ca nu e un concurs "cum scrie la carte". :)
      Zi frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  3. Flotari? A invatat de la tine?
    Fain ti-a iesit transformarea. Foarte ingenios totul!
    Mi-a facut o reala placere sa privesc si sa-mi... imaginez ansamblul!
    Pupici si felicitari multe-multe, Diana draga! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha! Sunt ani de cand n-am mai facut flotari; mai fac tractiuni - 3-4-5 pe zi, pentru ca am o bara montata (special pentru asa ceva) in cadrul tocului unei usi si cand trec pe acolo.... :))
      Iti multumesc, Suzana draga!
      Zi super iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere
  4. Fetelor, cand aveti timp de toate astea?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pot spune doar in numele meu: cand iau pauza de la computer, in special. :)

      Ștergere
  5. Sau, mai bine zis, aveti timp?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In pauzele obligatorii de la PC (cam asta-i munca mea, si lucrez de acasa); in plus, nu gatesc eu si nu avem un puiut. :) Mai renunt la citit, cand este vreun joc de acest gen. :)

      Ștergere
  6. E superbă!!! Măi, transformarea chiar e foarte tare! Bravo, bravo!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ahhhh ce ma bucur ca ai scris!!! <3
    In primul rand: ai cea mai tare si frumoasa Nausicaa salvata ever <3. Papusa e superba - costumatia este... inncredibil de reusita <3. Mi-a dat asa un boost de energie (cat sa ma tina bateriile in seara asta sa schimb apa la testoase si sa le hranesc ca adormeam aici - merge si laptopul f greoi ca daca am avut cateva zile cu el inchis acum toti vor actualizari si melc scrie pe noi).
    E superba transformarea. Nu stiu ce tot zici tu ca ba a iesit nu stiu cum planorul (bine, bine a iesit), ba ca face flotari (poate ca si Nausicaa facea, in aer, nu? :P).
    Imbratisari cu drag si pupici de la mine si Kouki mic (si adormit la ora asta).
    Pup pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Rux, pentru laude! <3
      Planorul e teribil de caraghios - nu m-am priceput sa-l construiesc sa se vada macar vag ca in foto, si din papusa, asa cum am asezat-o (altfel mi-a fost imposibil, urmand imaginea foto) nu prea se intelege mare lucru. La aceasta tema era obligatoriu sa scriu ceva, pentru a se vedea costumatia. Mereu scriu, dupa ce publici galeria - chiar daca nu imediat. :)
      Hahah! Sigur facea flotari in aer! :) Nimic, insa, nu e imposibil in SF. :)

      Eu am ales sa nu se actualizeze nimic automat, ci sa ma intrebe atunci cand apare ceva "nou" - tot din motivele amintite de tine, desi la mine se misca greu din alte cauze (neplacute, insa, sunt toate cauzele care incetinesc procesorul) :(
      Multumesc. Pupici si imbratisari cu drag! <3 Si pentru Kouki! <3

      Ștergere
  8. Ce joaca amuzanta! Felicitari pentru realizare si pentru atmosfera de veselie a copilariei, pe care ar trebui sa o redescoperim cat mai des. O saptamana frumoasa, draga Diana! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru lauda, Alex draga!
      :)) Sora-mea se distreaza pe seama mea zicand ca "recuperez timpul pierdut", pentru ca ma joc azi cu papusile mai mult decat m-am jucat in copilarie! :))
      Multumesc! Saptamana minunata iti doresc sa ai si tu! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.