2019-10-31

Ați văzut o vrăjitoare?

Cine a văzut-o pe vrăjitoarea mea?!
O rog să mă ierte ‘că am greșit vraja și n-am idee unde am trimis-o.
Promit că nu mai vrăjesc pe nimeni.
HAPPY HALLOWEEN!

24 de comentarii:

  1. Uuf nu le avem cu Halloweenul, cel putin nu sarbatorit asa! Tot mai multe familii se intorc catre insemnatatea lui dintai si de ex toata clasa mogaldelului sarbatoreste printro petrecere la biserica :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru mine (si pentru multi altii), Halloween e "bal mascat", un motiv pentru a fi impreuna la distractie (realitatea este ca nu am prea participat pentru ca in jurul meu (mai) sunt prea putini "amatori" de bal mascat). :) Filmele, cred, au "demonizat" aceasta sarbatoare.
      La origini, sarbatoarea a fost una celtica, din ceea ce am aflat - ceva "Ziua Tuturor Sfintilor", "Ziua mortilor", dar azi, aceasta zi a Tuturor Sfintilor este la 1 noiembrie... La aceasta insemnatate te referi?! Chiar ca nu stiu si, cumva, ma simt stingherita, ca si cum am facut ceva gresit. :)

      Ștergere
    2. Mâine e sărbătoarea tuturor sfinților , seara asta e All hallows Eve! De unde a derivat in Halloween
      A început cu secole in urma cand preoții se deghizau in sfinți si umblau din casa im casa si ofereau familiilor treats.
      Intre timp s-a modificat in comercialul de acum
      Si pt noi e un bal mascat însă nu cu chestii grotești :)

      Ștergere
    3. Am învățat si noi odată cu Mogaldel la școala, ca altfel știam si noi doar varianta actuala... :)

      Ștergere
    4. Multumesc, Mona.
      Asa stiam si eu, dar nu si faptul ca vreodata preotii s-au deghizat in sfinti. Seamana cu legenda lui Mos Nicolae, si mai apoi cu a lui Mos Craciun, cand un fost cruciat, bogat, a revenit acasa si a vazut cate lipsuri indurau supusii lui si atunci, ajutat de fel si fel de copii cu diferite probleme si marginalizati de ceilalti oameni mergeau in noaptea de 6 decembrie si lasau dulciuri (mai apoi si altele necesare - ca Mos Craciun) pe pragul caselor unde traiau oameni saraci.
      Din ceea ce am citi despre aceasta sarbatoare (nu am reusit sa termin ceea ce am inceput sa scriu despre) comercialul a inceput cam prin anii 1960-1970. Acest bal mascat nu are (nu avea) oricum, numai masti grotesti. E destul de interesant cate mituri sunt tesute in jurul sarbatorii.

      Ștergere
    5. Mogaldel! Asa-mi place cum ii spui! <3

      Inainte de 1990 am vazut cateva filme (asa-numite de groaza!) :)) si din unul (sa ma bati, ca nu-mi amintesc cum se numea!) :) am dedus ca e veche o sarbatoare crestina, desi in altul era vorba despre druizi... Abia dupa 1990 am avut acces la unele informatii (mai de incredere).

      Ștergere
    6. A fost interesant ca la școala le-au dat copiilor opțiuni, ei știind sărbătoarea asta comercială doar. Le-au explicat de unde a pornit si ce reprezenta si au avut de ales daca merg pe varianta comercială sau fac originala. Asa ca au ales biserica îmbrăcați frumos, au dus alimente pt bank food, in costume drăguțe nu grotești, si au primit dulciuri la petrecere. Si au ales unanim.
      Ii încurajează sa fie diferiți si e perfect pt noi :)

      Ștergere
    7. E fain ca se aduna in liniste si armonie - recunosc ca e linistitor.
      Tocmai ce citisem ca, tot prin anii 1960-1970, s-a optat si pentru aceasta varianta: intalnirea la biserica, si pentru ca micutii sa fie in siguranta (atunci, ca si acum, in preajma sarbatorii circula o multime de zvonuri "de groaza").

      Ștergere
  2. Boo...
    •“Double, double toil and trouble; Fire burn and caldron bubble.”
    Poate te ajuta Macbeth a lui Shakespeare sa o gasesti! 👍🏼☺️

    Da, ai dreptate, maine este "ziua tuturor sfintilor" … adica ziua mea! Hahahahahaha …………
    Sa ai o zi fantastica si ai grija diseara sa nu te pape Halloweenul … hahahah … unii de frica se duc la biserica… asa facea si fratele meu, Dumnezeu sa-l ierte, frusta copii de o sarbatoare … a mumiilor! Who's afraid of Halloween? 👻👻👻

    Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Boo! :) Mai mult nu stiu ce sa raspund! :)) Sa arda focul tot ce-i rau! :)
      Stiu! De dimineata, chiar, m-am gandit la Ziua tuturor sfintilor si la a ta. :) Ce pot sa zic?! <3
      La fel si tie, Ella draga! Zi fantastica iti doresc!
      Nu ma papa, nu ma papa!
      Oare chiar se tem unii de sarbatoarea aceasta cu masti horror - mai mult sau mai putin?! Cred ca la aceasta sarbatoare oamenii cocheteaza cu frica - ca, doar, nu apar stafiile pe bune! :))
      Pupici! <3

      Ștergere
  3. HAPPY HALLOWEEN! :) Cred ca a fugit sa primeasca bomboane. Pupiciii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!
      A-haaa! Si stie ca bomboanele sunt doar pentru copii! :)
      Pupici!

      Ștergere
  4. Dacă o văd, îi pot da o cafea înainte s-o trimit înapoi? Sau preferă ceai? Licori magice?
    Cum a picat în mijloc de săptămână, eu merg mâine la bal mascat, chef făcut acasă la nişte prieteni. Suntem vreo 15 "păcătoşi" care profităm de fiecare zi din asta mai altfel, să ne întâlnim şi să ne bucurăm de viaţă.
    Anul trecut am fost scufiţa roşie. Diabolic tare, nu? :D
    Şi pentru că prietenii mei nu citesc blogul meu, că nu ştiu de el, deci pot spune secretul, mâine voi fi Iulia Albu. Voi pune pe mine pantaloni de casă cu buline colorate, peste ei o fustă în alte culori, voi avea o perdea pe mine şi piesa de rezistenţă va fi o raţă de pluş pe care o voi purta pe cap. Să fiu totuşi de speriat :D
    Te pup, Diana! Caut vrăjitoarea ta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cafea! Da-i cafea si face ce vraja vrei tu! :)
      Ce fain, ce fain! Eu nu mai am cu cine sa ma joc de-a balul mascat! Cu ani in urma - nu de Halloween (nu se auzea de Halloween atunci decat pe la colturi = nopti de video) :) - mai mergeam la cate un bal mascat, pana intr-o zi, cand la o astfel de petrecere, patru eram mascati si restul (multi) venisera imbracati obisnuit! :)) Atunci am inteles ca oamenii au cam imbatranit! :)
      Diabolico! Scufita Rosie!!! Macar de-ai fi fost lupul, sa nu sperii copii! :)
      iulia Albu! :)) Nu vreau sa fiu rea, asa ca tac! Sigur ca ratza de plush va baga spaima in ceilalti! :)) Distractie frumoasa, Potecuta!
      Pupici!
      Daca o gasesti, te rog s-o trimiti la pisica! E cam trista pisicuta. :)

      (fapt divers: nici prietenii mei nu stiu de blogul meu - la doi le-am zis, in treacat, cu ani in urma, si am constatat ca au si uitat, asa ca nu m-am repetat). :)

      Ștergere
  5. tocmai ce am vazut un vampirel eu! care venea de la gradi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ah si eu tot la genul de bal mascat o "adopt" ca sa zic asa. Chiar ce ar fi sa ma costumez azi si sa cer si sa colind si eu prin casa. Poate ma aleg cu ceva (sigur nu cu o matura in cap, pfiu).
    In alta ordine de idei nu am vazut-o. Desi nu mi-ar displacea deloc sa am o Kiki ;)))) (e o mica vrajitoare animata care face serviciu de curierat :D).

    Pupici cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) M-ai facut sa rȃd! "Matura-n cap!" si colindatul prin casa! Ce idee! Ce-ar fi sa ma costumez si eu?! Nuuu... Daca as fi dupa vreo sase ore dormite in trei zile nici nu mi-ar mai trebui masca! :)
      Daca o vezi pe vrajitoarea pierduta de pisica neagra care nu se pricepe la vraji, da-i o cafea si face ce vraja vrei: vei putea avea o Kiki. :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  7. Fain gif! Super cool! Seara faina! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca o vad te anunt! Ca mai departe nu prea stiu ce sa fac... 😅
    Recunosc ca e o sarbatoare mult prea prea pentru mine. Azi am trecut pe langa o cofetarie care avea orarul pus pe un schelet (afis). Parca mi-a trecut cheful sa intru, ca asta intentionam. Universul a conspirat ca sa zic pas! 😅
    Seara buna, Diana draga! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multam'! :) Banuiesc ca e invizibila daca pana la aceasta ora nu a fost zarita! Pisoiul si-a pierdut vrajitoarea! :))

      Era un schelet din palstic! :) Mancai o prajitura si studiai oasele umane. :) Glumesc! Poate-mi lipseste ceva, dar pe mine ma distreaza mastile si decoratiunile de Halloween. Uneori imi imaginez ca cei care-si pun masti hidoase (sau nu) isi "desconspira", cumva, "eul interior". :)
      Multumesc, Suzana draga! Zile senine iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere
  9. Răspunsuri
    1. Ma bucur ca te-a facut sa zambesti negrutul care pare pierdut in spatiu! :))

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.