2019-10-13

Un erou: Comisarul Rex. Provocare muzicală

"Comisarul Rex" este un serial polițist austriac, comedie-dramă, derulat intre 1994-2004, reluat din 2008 pȃnă in 2015, in coproducție austro-italiană. Personajul central este un cȃine ciobănesc german: Rex.
Holding out for a hero - Bonnie Tyler (vizualizare pe YT)
In videoclip sunt secvențe cu Rex din serialul original.
La Provocarea muzicală poate participa oricine inscrie o postare pe blog la Carmen, Ȋntre vis si realitate
Friendship Friday!
In 1996-1997, o serie televizată (Stockinger) s-a concentrat pe unul dintre membri diviziei “Omucideri” din serialul original, dar sunt și alte francize: Comisarul Alex (Polonia, 2012), Reȋntoarcerea lui Muhtar (Rusia, 2004-2015), Rex (Slovacia, din 2017), Hudson și Rex (Canada, din 2019).
BJ in rolul lui Rex. sursa foto
Rolul lui Rex a fost interpretat de mai mulți cȃini actori. Originalul a fost ȋnregistrat ca “Reginald von Ravenhorst”. BJ este primul cȃine care a jucat rolul lui Rex (1994-1999) și a fost antrenat de Teresa Ann Miller; s-a născut la 1 iunie 1991 in Ingolstadt, Bavaria, Germania, și a murit in 2003. Deși a fost dresat in limba engleză n-a avut probleme cu limba germană.
In serialul canadian (Hudson & Rex), cȃinele este Diesel vom Burgimwald, dresat de proprietara sa, Sherri Davis, care lucrează in industria filmului de 25 de ani, ca dresoare de animale. Diesel provine din crescătoria de ciobănești germani Burgimwald (Castelul din pădure), unde cȃinii sunt și dresați. Este la primul său rol, și inițial a fost antrenat pentru a ȋnsoți persoane cu anumite dizabilități.

20 de comentarii:

  1. "Kommissar Rex", copii mei au crescut cu acest serial ... dacă îl întrebi pe cel mic (care între timp are 35 de ani) îti povestește cum scria pe caietele de la școală numele lui Rex și își nota ora când începe serialul! Sinceră să fiu si mie mi-a plăcut!
    O seară de duminică plăcută îti doresc! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Ella draga! :)
      *
      Ce fain! :) E un serial care ramane in memorie mult timp. Si mie mi-a placut foarte! Aproape ca nu ma interesa cine/ce a facut, cat imi placea sa vad cainele. :)) Faceam tot posibilul sa fiu acasa cand incepea. Acum urmaresc si cea mai noua serie (la care am acces) Hudson si Rex. :) Tot pentru caine - actorul-om, partenerul lui Rex, cred ca nici nu se straduieste sa interpreteze (nici nu trebuie - Rex face totul!) :)
      Multumesc, la fel! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Ca unul ce am avut un câine din această rasă... orice film în care văd un ciobănesc german devine interesant numai ce văd figura frumoasă a acestor câini minunați. Știu că am văzut mai demult un serial cu câinele polițist Rex, dar nu mai îmi aduc prea mult aminte. Musai trebuie să-l caut.
    Dar de Calu din „Pistruiatul” vă mai amintiți?
    Numai bine, dragă Diana și zile frumoase! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt minunati acesti caini! Mi-am dorit si eu, si, cu multi ani in urma, un prieten mi-a adus un pui (dar s-a dovedit a fi metis, si s-a facut un caine enorm, pe care l-am dat altor prieteni, care aveau curte). :) In schimb, m-am bucurat de ei din plin, pentru ca mai multi prieteni au avut caini din aceasta rasa. :)
      Eu il tin minte pe Calu'! :) Anul trecut am revazut serialul (am vazut atunci o multime de filme si seriale vechi romanesti pentru ca am avut de scris o lucrare pe tema). Cred ca nu ma insel: este (sau a fost de curand) difuzat la TV serialul "Pistruiatul".
      Multumesc, Alex draga! Zile frumoase si numai de bine iti doresc! :)

      Ștergere
  3. Am vazut si eu secvente. Nu stiu de ce doar atat. Cred ca pe italieni poate am vazut ceva mai mult... probabil nu era pe "orarul" meu si de aia. :D
    Dar m-il amintesc. :D <3
    Piesa e superba <3 !!!
    Muuuuuah de la mine si gaza mica si alba si din ce in ce mai matasoara (ne pregatim de iarna). Ah... spre deosebire de Dodo care crestea par si vara (daca nu il tundeam ziceai ca e mioritic) asta mic creste par (ca asa face) doar in sezonul rece. interesant ce pot sa zic :)).

    :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prima data cand a rulat nu l-am vazut de la inceput pentru ca eram... reticenta la seriale care nu erau americane! :)) Nu stiam, insa, ca e cu un caine! Apoi, cand am aflat, am reusit sa vad si ce pierdusem.
      Si mie-mi place foarte mult piesa, si m-am bucurat ca am gasit-o cu secvente din acest serial.
      Multumesc! Pupici cu drag si de la mine pentru voi! <3 Gaza mica! Imi place cum suna! Eu ii spun, uneori, lui Miki, "mormoloc".
      E interesant, cred, pentru aceasta rasa, ca-i creste parul cand se raceste aerul - poti doar sa te bucuri, as zice. :)

      Ștergere
  4. Mi-l amintesc cu drag. Multam. O saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag,
      Multumesc! Saptamana minunata iti doresc sa ai si tu! :)

      Ștergere
  5. Parcă nu mai am timp să urmăresc seriale sau o fi doar răbdarea de vină?!?
    Să-ți fie săptămâna minunată, dragă Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E si vorba despre rabdare, dar timpul e "pricina" - cand avem timp, rabdarea aproape ca se subintelege. :)
      Multumesc, Dana draga! Saptamana minunata iti doresc sa ai si tu! :)

      Ștergere
  6. Ce amintiri frumoase mi-ai trezit! Mulţumesc, Diana!
    O zi bună îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, Potecuta! :)
      Multumesc. Seara frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  7. daaa, l-am indragit noi toti pe Rex 🐾😍 Interesant, nu am stiut ca au jucat mai multi catei rolul lui Rex.
    Vocea lui Bonnie Tylor este unica, multumim pentru propunera muzicala, dar si pentru videoclip 🤗
    Pupici si imbratisari, de la trio pentru trio 😘🐾😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desi m-am gandit ca au fost cel putin doi caini nu m-am gandit sa fie sase! (numai pentru seria austriaca si cea coproductie) :) dar e ca si cand a fost doar unul! <3
      Si mie-mi place mult B.T. si acest cantec si mare mi-a fost bucuria cand am descoperit videoclipul cu secvente dintr-un serial preferat. :) Fara "Provocarea muzicala" nu l-as fi gasit! :))
      Saptamana minunata iti doresc, Carmen draga! <3
      Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  8. Eheeei, Rex, ce filme frumoase aveam noi !
    Parcă îl văd pe Calu din Pistruiatul sau Nero, câinele lup a prietenilor mei care ori de cate ori merg pe la ei, Nero îmi face hainele praf de bucurie când mă vede :)))

    Și cantecul mi-a placut mult..!

    O Săptămână Frumoasă îți Doresc !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Serialul "Comisarul Rex" imi place mult de tot si nici nu-mi bat capul sa urmaresc "firul actiunii". :)) E recreativ 100%!
      In Pistruiatul - am revazut de curand serialul - mi-a parut rau (acum) ca nu l-au folosit mai mult pe catel. :)
      L-am vazut pe Nero! E frumos! Imi plac mult cainii din aceasta rasa.
      Multumesc. Saptamana frumoasa iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.