2020-04-08

Cȃinii și ordonanțele militare

Ordonanța militară 2
Art. 4. În intervalul orar 06.00 - 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive: […]
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale; […]
Ordonanța militară 3
Art. 2. Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 - 13.00, strict pentru următoarele motive:
a)deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice; […]
Prin această ordonanță militara 3 “legislatorii” au dedus că vȃrstnicii au cȃini care nu trebuie să iasă și dimineața și seara, nu doar la prȃnz. Sigur, s-or fi gȃndit că are cine să le plimbe cȃinii! Cum zice americanul! Bulshit? Ȋntre timp i-o fi tras cineva de atenție și au venit cu ordonanța militară 4:
Art 1 (3) Circulația persoanelor prevăzute la alin.(1)  (persoanele cu varsta de peste 65 de ani), în afara locuinței/gospodăriei, este permisă și în intervalul orar 20.00 - 21.00, dacă aceasta se face pentru a asigura nevoile animalelor de companie / domestice doar în proximitatea locuinței / gospodăriei. Declarația pentru acest interval orar nu este necesară atunci când deplasarea se face în acest scop.
Dar tot nu le-a reușit. Aproape nimic nu e clar in ordonanțe! E loc de interpretări de te doare mintea - și, evident, organele interpretează astfel ȋncȃt să poată amenda: nu scrie in ordonanță, e interzis. Un cȃine e obișnuit “de-o viață” să iasă la anumite ore, și vȃrstnicii sunt cei care respectă aproape cu strictețe aceste ore, cȃinii “reglȃndu-și” organismul in funcție de aceste ore - iar cei mai mulți vȃrstnici scot cȃinii afară dimineața devreme, pentru că pe la ora 20 sau 21 mulți sunt in pat, la somn! Cum să scoți un cȃine la “plimbare” ȋntre orele 20-21 și apoi abia a doua zi, la ora 11?! Și apoi să alerge oamenii să rezolve și altele, in unele zile. Pocnește mațul in cȃini! Pocnesc rinichii! Da, un cȃine fără probleme de sănătate, un cȃine tȃnăr (mai ales in cazul femelelor) poate rezista 12 ore fără să urineze; poate ține rahatul in el mai mult și se va constipa, avȃnd mai apoi alte probleme, dar dacă are diaree e jale! Pocnește dacă nu-l scoți și e atȃt de ȋncăpățȃnat (educat) ȋncȃt nu vrea să facă in casă! In astfel de cazuri ȋl scoți cȃnd trebuie, nu cȃnd vor cei care scriu ordonanțe militare! Oare chiar au impresia că organismul unui animal poate executa ordinele dintr-o ordonanță militară?
Poate că nu sunt prea mulți vȃrstnicii care nu au familie dar au un cȃine, și nu are cine să li-l plimbe. Nu toți vȃrstnicii au ȋncredere in străini să le plimbe cȃinele, și cei mai mulți cȃini nu pleacă la plimbare dacă nu cunosc persoana… Acești puțini vȃrstnici chiar trebuie să fie amendați?
Legea are și spirit, nu doar literă.

Mai apoi au permis vȃrstnicilor să iasă de două ori pe zi, in intervale orare stricte.
Completare necesară
E clar că nu m-am exprimat exact în textul de mai sus. Unii au înțeles că mă preocupă câinii mai mult decât oamenii. Întotdeauna voi alege oamenii dacă trebuie să aleg între oameni și animale - cei care citesc acest blog de mult timp știu asta.
Am crezut, greșit, că de accentuez ce probleme pot avea câinii obligați să țină în ei ce trebuie să dea afară se va înțelege neliniștea persoanelor vârstnice care au acești câini, neliniște care le va crește tensiunea și glicemia - îi va agita, pe scurt. Sunt atât de puțini oamenii care au câini și chiar nu au pe nimeni să-i ajute… încât consider că nu e cazul să fie amendați cei care sunt în această situație de excepție.

Sursa foto:
http://enlacedeliz.blogspot.com/p/eco-chistes.html

22 de comentarii:

  1. Pare mai mult o campanie de dat amenzi, nu una de a ajuta si proteja. Amenzi, bisnita, cineva sigur castiga.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au gasit metoda ideala de a aduna cativa lei la buget.
      Evident ca exista cativa castigatori.

      Ștergere
  2. Am vazut o postare pe FB despre o batrana care-si plimba cainele la 2 noaptea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De mai mult de 30 de ani am caini, plimb caini, ingrijesc caini, educ caini si nu o data am fost nevoita sa ies in toiul noptii pentru urgentele unora - cand ii apuca diareea... unii fac un scandal pe care vecinii sigur nu vor sa-l auda...
      Cred ca femeia in cauza era intr-o urgenta de gen - chiar daca ii taie rau, nu toti cainii fac imediat ce au iesit din bloc. M-as mira ca o femeie in varsta sa plimbe cainele in toiul noptii numai pentru a sfida niste indivizi cu arme si carnet cu formulare pentru procese verbale de amenda. Daca doar sfida... fara comentarii.

      Ștergere
  3. Este clar că miliţienii n-au dispărut de tot, acum ridică din nou căpăţâna seacă şi interprtetează ordonanţele în aşa fel încât îşi pot demonstra "puterea", dacă nu te amendează, măcar zbiară la tine. În relaţia lor cu animalele, miliţienii moderni fac apel la înţelepciunea populară... modernă. http://paulmelian.de/blog/?p=82

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atat de plastic ai descris toparlanii in articol incat n-am putut sa le ignor existenta si in aceste momente! Dintre aia "facuti" muncitori" s-au recrutat mai apoi multi militieni - pentru ca erau multi intelectuali "recalcitranti" care nu voiau sa se supuna regimului comunist. Cred ca atunci erau criterii de selectie forta fizica si cat mai putina minte.
      Oh! Politaii - si jandarmii! - au dreptul sa amendeze si pe cei care nu au botnita la cainii considerati periculosi, iar unii nu stiu sa deosebeasca un caine Boxer de un Amstaff!

      Ștergere
  4. Diana! De ce insisti sa intelegi... neintelesul?
    Cred ca din cei ce au 'gandit' textele, sigur nu au prieteni pufosi!
    Te astepti la logica? Eu nu! Chiar si ideea unor ore pentru iesitul din casa mi se pare oribila.
    Sper sa nu apara ceva ce ne va da pe spate total, in spatele acestor ciudatenii...
    Inteleg ca te pricepi la dresat caini, sau am inteles gresit? Scuza-ma daca am indraznit prea mult cu aceasta intrebare...

    Numai bine, Diana draga! Azi am facut gimnastica spaland geamuri. Mai continui maine! :D Pupici! <3 O seara fara nervi...


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din partea celor care conduc destinele acestei tari (si ale cetatenilor, implicit) nu ma astept la logica si ma "enerveaza" ca ei se asteapta sa am incredere in ei. Cand elaborezi legi - oricare ar fi acestea! - mai intrebi pe unii care stiu despre ce e vorba in propozitie! Pe mine m-au ingrozit cand au zis in ordonanta 3 ca persoanele care au peste 65 de ani au voie sa iasa doar doua ore, la pranz! Imediat m-am gandit la cei care au caini si nu au pe nimeni care sa-i ajute!! Cum sa scoata ei doar o data cainele afara?! Bineinteles ca e oribila ideea orelor fixe! Si cu bilet de voie!! Daca mai aud sloganul "aveti grija de batrani" o sa vomit! Ii ajuta facandu-le nervi, sa le creasca tensiunea?!

      Dresat, nu. Stiu sa ii educ, sa ii invat comenzile esentiale si alte maruntisuri - am rabdare cu ei. :) Am fost nevoita sa invat.
      Ma poti intreba (aproape) :) orice, fara sa te gandesti la "indrazneala". :)
      Vaaai! E atata praf pe geamurile de la unul dintre dormitoare incat... va trebui sa fac si eu acest gen de gimnastica! :)) Chiar nu-mi dau seama de unde atata praf! Abia le-am spalat, la inceputul lui martie!

      Multumesc, Suzana draga! Spor la gimnastica! :) Oh, nu ma las dusa de nervi. :)) Nu vreau sa ajung "stire de presa".:))
      Zi frumoasa iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere
  5. Diana, iti faci foaia si te duci cand vrei! Mi se pare stupid sa iasa toata lumea cu animalele in acelasi timp! Aia nu este socializare? cainii socializeaza, stapanii socializeaza! Sa nu mai vorbim de motivele care le-ai enumerat tu, cu nevoile lor...iti trebuie o casa draga mea sa nu te mai bata nici o ordonanta militara la cap si cainele tau sa zburde liber. Ce zici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant ce zici, si gresit. Gresit, pentru ca vezi lucrurile numai din papucii tai. Incearca sa umbli in papucii altuia, al unuia care nu are pe nimeni care sa-l ajute, dar are un caine (in acest caz). Mai ales ca e vorba despre exceptii.
      Eu ma descurc, dar mi-ar placea sa stiu ca exista cineva care sa ma ajute, care sa vorbeasca pentru mine in cazul ca as ajunge in situatia sa fiu neajutorata si singura. Nimeni nu stie ce-i rezerva viitorul. Azi e unul, maine poate veni randul tau (sau al meu) Stii, exista o chestie: se numeste solidaritate. Solidaritatea NU e o piedica in executarea ordinelor.
      E deplasata faza cu "iti trebuie o casa" - pentru ca oamenii despre care scriu au avut salarii mari cand lucrau, dar dreptul sa-si construiasca o casa nu il avea oricine cand erau ei tineri si in putere, iar acum, neputinciosi, mai au si pensii de rahat dupa 40 de ani de munca. Deh, unii nu sunt asa de norocosi ca aceia care au casa unde sa le zburde cainii.

      Ștergere
  6. Fara sa creez o disputa, fiecare are dreptul la opiniile sale si asta vine la pachet cu libertatea individului, însă eu personal nu pot sa pun un animal si nevoile lui peste binele oamenilor, mai ales celor vulnerabili. Oricâte măsuri si-ar lua careva sa se spele si sa curețe virușii, faptul ca omul a transportat virușii dintr-un loc in altul nu se curata cu o dezinfecție personală.
    Cei vulnerabili nu au nici o vina si lumea ar tb sa fie unita in a ii apara.
    Câinii ținuți la bloc sunt o alegere personală a fiecăruia, însă daca ar fi sa punem accent doar pe binele câinelui, nimic nu se compara cu o grădina. E drept ca nu toți isi permit o casa cu grădina, dar atunci ar tb sa se gândească mai bine cand isi iau un câine la bloc.
    Am locuit in doua tari in ultimii 6 ani si nicăieri oamenii cu câini nu erau acceptați la bloc, si fiecare isi asuma responsabil lucrul asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voi lupta pana la ultima picatura de sange pentru dreptul tau de a nu fi de acord cu mine, zicea Voltaire. :)
      Oh! E clar ca nu am fost deloc clara in textul postarii. De caini credeti voi ca ma doare grija?! Si de caini, e drept, dar pentru varstnici imi fac probleme! Pentru oameni, la naiba, imi fac probleme! Nelinistea lor ca nu pot duce cainele afara, nelinistea cainilor, care li se transmite... Le creste varstnicilor tensiunea, le creste glicemia... Isi framanta mintea cum sa faca... De batranii acestia ma doare sufletul! Si sunt atat de putini cei care chiar nu au pe nimeni, ci au doar un caine! Sunt exceptii! Si sunt putine aceste exceptii, la nivel national. Cine se putea gandi cu un an, trei, zece in urma ca va veni o nebunie peste lume si vor fi inchisi in casa cu animalele lor de companie?! Nu-i omoara virusul, da-i omoare infarctul sau apoplexia (daca nu-i omoara, le scurteaza viata). Mare, grija, da, au autoritatile pentru aceste putine-putine exceptii. Despre efectul benefic al animalelor de companie asupra oamenilor singuri si/sau bolnavi sunt scrise tomuri, nu insist.
      In Anglia, Franta, Italia, Spania au murit enorm de multi varstnici dintre cei institutionalizati (daca mint agentiile de stiri mint si eu).

      Nu stiu la ce tari te referi - ar fi dragut daca mi-ai spune - dar nu cred ca in vreun stat democratic exista lege, la nivel national, care sa interzica animalele de companie in apartamente. In Anglia (cunoscuta ca fiind o tara in care oamenii sunt mari iubitori de animale) si Franta nu sunt, cu siguranta. In Anglia exista interdictii in contractele de inchiriere (mai ales), interdictie care poate fi eliminata daca acel chirias care are un animal de companie poate dovedi in instanta ca animalul lui de companie este dintre cele care nu produc pagube proprietarului apartamentului, neplaceri vecinilor etc.. In Franta, proprietarii care inchiriaza pot, in anumite conditii, sa interzica un animal de companie al chiriasului dar daca in contractul de inchiriere este o astfel de clauza (interzicerea animalelor) se considera ca fiind abuziva - daca sunt indeplinite conditiile de a avea un animal de companie in apartamentul inchiriat; in cazul apartamentelor proprietate e ceva asemanator, hotararile luandu-se la nivel de administratie, intrebati fiind si ceilalti proprietari - se voteaza democratic. :)

      Ștergere
    2. Încep cu Germania, am locuit in doua orașe, la bloc de fiecare data. De la început ti se spunea ca nu treci pe lista posibililor chiriași daca ai animal de casa. Odată ca nu accepta proprietarul, doi- pt ca nu accepta asociația rezidențiala, o forma de organizare pe cartiere. Doar cei care stăteau la casa aveau câini sau pisici. Nu vb din povesti ci din ce am trăit.
      In Anglia stam de 5 ani, chiar daca nu e lege contra animalelor la bloc, nu accepta proprietarul sa închiriezi la bloc având animale de companie. Ca sa cumperi o proprietate chiar si la bloc tb sa aderi la condițiile clădirii: e o axioma ca animalele nu sunt ținute la bloc. Noi stam la casa, vecinii noștri ne-au cerut semnătura ca suntem Ok ca ei sa isi aducă un cățel in casa doar pt ca avem casa terasa-perete comun cu ei. Am acceptat evident, ei s-au mutat pt ca la proprietatea anterioară vecinii au reclamat ca le face câinele gălăgie prea mare.
      Sunt reguli ce sunt păstrate din bun simt pt ca lumea pune preț pe comunitate.
      Oamenii isi iau aici case in rate, pt ca sunt extraordinar de scumpe, firmele care monitorizează contractele decid daca poti sau nu sa ai animal de companie in casa pana in momentul in care ai achitat complet casa, 80% din case au no pet discosure. Si stiu asta pt ca suntem in proces de a ne cumpara casa si evident vrem un cățel. Însă nu putem lua decizii egoiste care funcționează pe moment, si ne încadram si noi in sistem.
      In perioada asta ne gândim mai mult la cei in vârsta sau la cei cu probleme, si zau ca nu văd nici o greutate in a-mi sacrifica temporar libertatea pt binele altora.
      Cei care mor in UK din cauza virusului nu sunt doar bătrânii din centre, proporția lor nu e nici 15%.
      Avem familie in Italia si știm de la ei ce grozavii sunt acolo si câți vecini de pe strada au murit in casele lor pt ca nu erau destule locuri in spitale ca sa fie internați.
      Orice altceva pe lângă asta mi se pare de prisos.....

      Ștergere
    3. Exact cum am zis: animalele de companie sunt permise in anumite conditii, nu sunt interzise. Si mie mi se pare firesc sa nu deranjeze cainele vecinii (la bloc, mai ales). :) In Anglia, daca poti dovedi ca nu va deranja vecinii poti avea si catel - fara apobarea vecinilor, dar in instanta. :) Succes va doresc!
      In Ro, situatia e... putin mai mult altfel, pentru ca multi, alungati din casele demolate, si-au luat cu ei animalutele, si au continuat sa aiba (sunt si multi care le-au abandonat) :(

      In textul meu nu e vorba despre faptul ca-mi sacrific eu libertatea, ci despre faptul ca amendeaza varstnici pe care ii gasesc la plimbare cu cainele, dimineata, cand nu li se permite sa iasa (cei cu varsta peste 65 de ani au voie numai intre 11-13, cei care au caini pot iesi pe langa bloc si intre 20-21, dar cand cainele incepe sa se agite dimineata, sa schelalaie, la un moment dat, apoi sa latre si batranul incepe sa se agite, si-i creste tensiunea! ceea ce numai bine nu-i face. Cine sa le plimbe cainele dimineata? Copilul care merge la munca?! Unii nu au copiii in tara sau in oras... Varstnicilor le face rau prostia asta cu "program fix"! Si-i mai costa asta si 2000 de lei (1000 daca platesc in 48 de ore) - si sunt atat de putini acesti varstnici singuri-singuri, atat de putini!!! La 7 dimineata cred ca ar fi numai el pe drum! La doua noaptea ce sa mai zic?!

      De cand e prostia asta cu varstnicii afara numai intre 11-13 e teroare, din ce am dedus! Azi am vazut cum e in piata si pe la magazine, pentru ca m-a rugat o vecina sa-i cumpar morcovi! (evit sa ies in "intervalul lor orar") Varstnicii se inghesuie la rand! Care mai de care e agitat ca trece ora de voie si el nu ajunge sa plateasca factura sau sa-si ia ce-i trebuie! Nu i-au protejat decat teoretic! Femeia de la care am luat morcovi mi-a zis - la intrebarea mea - ca asa e in fiecare zi intre 11 si 13.

      Nu am afirmat ca sunt doar cei din centre - despre proportie nu ma pronunt pntru ca nu am cautat informatii (stiu din alte situatii ca procentele difera in functie de cine le da publicitatii). :(

      Sunt convinsa ca multi au murit in casele lor - dar, cum zic tot mai multi: chiar au fost rapusi de virus? pentru ca - foarte ciudat, la nivel mondial! - in ultimele luni pare ca n-a mai murit nimeni din alte cauze... Inca nu e clar ce si cum si nici nu cred ca are cineva interesul sa clarifice lucrurile. Sigur, nu mai au timp sa anunte si alte decese... Nu mai au timp nici sa interneze oameni cu fractura de coloana, de exemplu, si oamenii mor acasa, neinfectati (indirect, tot din cauza virusului) Ii "baga" pe toti la statistica nenorocirii care a imputit lumea.

      Sper sa fie bine familia!! Din tot sufletul! Noi avem doar prieteni, dar nu in Lombardia - la Roma pare mai linistit (asa zic ei, cel putin); la fel si in "toc". Sper sa fie asa, sa ramana asa!

      Ștergere
    4. Cred ca realitatea văzută din afara e diferită fatza de cea trăită, vb doar de Uk pt ca asta cunosc. Sunt peste 9000 de căzuti deja, doar in spitale fara cei din case sau centre de bătrâni si e o presiune imensa din partea populației sa ne zica numărul real.
      In continuare in spitale se tratează urgentele nimeni nu ii lasă pe bolnavi sau accidentați sa moara pe strada.
      Cei care mor nu sunt băgați la grămada in statistici, doar ca acelea nu sunt spuse public in fiecare zi si asta pt ca epidemia asta e într-un punct critic si tb monitorizata.
      Nu trebuiesc amestecate lucrurile pt ca atunci chiar se crează haos aiurea.

      Ștergere
    5. Ai dreptate: nici eu, nici tu, nu suntem nici in prima linie, nici intre cei obligati la carantina "la gramada" si nici in situatii extra grave; ne obtinem informatiile de unde putem, iar cei "din interior" evita raspunsuri clare la intrebari fara echivoc... La noi, nu e permis accesul veunui ziarist in spitale nici daca e "ambalat" super bine.
      Un lucru mi-e greu sa inteleg: de ce trebuie sa fie sute de infectati zilnic? De ce trebuie sa fie zeci de morti zilnic? Sars si gripa spaniola, de exemplu, s-au "stins" de la sine (au lasat, impreuna, zeci de milioane de victime, e drept). Poate ca si virusul acesta se stinge, poate ca unii oameni sunt mai rezistenti (exista imuni si la Ebola!), poate in unele state cei cu grupa sanguina zero sunt mai multi (chinezii ziceau ca pare posibil ca cei cu aceasta grupa de sange sa aiba risc mai scazut la imbolnavire - nu stiu daca au finalizat studiul), poate ca unele medicamente au efect si cei care le inghit cred ca au doar o gripa sezonierea s.a.m.d. Sunt foarte multi "poate", sunt multe - prea multe! - variabile pentru a putea spune ca situatia dintr-un stat trebuie sa fie la fel cu cea din alte state...
      De ce sa nu-i spuna public si pe cei care mor zilnic din alte cauze?! Mor sute pe zi, in toata lumea!
      Caz in BV: purtatorul de cuvant al spitalului judetean zicea ca au avut un caz (81 de ani) care a fost depistat pozitiv, lasat in salon cu alti doi; primul decedat, ceilalti depistati pozitiv, dar fara simptome de vreun fel, decedati ulterior; purtatorul de vorbe zice ceva de genul: ceilalti pacienti erau in stare grava, "diagnostic rezervat" - puteau muri in orice clipa; nu stim daca virusul le-a agravat starea, dar a trebuit sa ii inregistram in statistica... Lucrurile se amesteca, oricum.

      Ștergere
  7. Eu nu zic nimic … îti doresc doar sa ai rabdare si multa, multa sanitate!
    Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Ella draga! Sanatate iti doresc sa aveti si voi! Si zile cat mai vesele! Pupicios! <3 Muaaah! <3 :)

      Ștergere
  8. Mereu am citit in diagonala; probabil asa citesc si cei ce semneaza ordonante.
    Eram convins ca au reglementat si este permis cu animalul in jurul blocului la orice ora...
    Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Cei care scriu ordonante gandesc in diagonala! Prin O.M.3 cei peste 65 de ani numai intre 11-13 aveau voie afara (la alte ore pentru diferite urgente, tratamente etc); in O.M. 4 le-au permis si intre 20-21; la alte ore cf O.M. 3 - si in 4 au adaugat: la alte ore au voie doar daca au treaba in agricultura, daca sunt producatori de ceva de-ale gurii (altfel spus: daca-ti plimbi cainele risti sa te imobolnavesti si sa imbolnavesti pe altii; daca mergi la munca nu e niciun risc) !!! Asa grija... Si vor sa le interzica acestor oameni (peste 65 de ani) timp de trei luni iesirea la liber din case si socializarea (sper sa fie doar un zvon idiot!)! O asemenea masura poate fi numita intr-un singur fel: ucigasa. Vorba unui batranel: stiu eu daca mai ajung anul viitor?
      Multumesc. Sanatate!

      Ștergere
  9. Aceste constrângeri orare sunt total nedrepte. Și-apoi, dacă e neapărat ca bătrânii să fie înghesuiți între 11 și 13, n-ar fi fost corect să li se intezică celorlalți să meargă la cumpărături în acel interval? Și pe bătrâni încă reușești să-i constrângi, dar câinii?... Câinele nu știe nici cât e ceasul, nici cât e amenda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt mai mult decat nedrepte: sunt periculoase, pentru ca oamenii se agita, se tem sa nu depaseasca programul si sa fie amendati (sunt speriati, la propriu, unii - mai ales cei care nu au un magazain/piata in imediata apropiere) Spaima, emotiile puternice numai bine nu le fac - mai ales celor cu anumite probleme. Cara mai mult decat pot duce, tocmai pentru a nu iesi in fiecare zi...
      Eee! Au "rezolvat-o": reprezentantii persoanelor juridice trebuie sa se asigure ca varstnicii au prioritate in acest interval; altfel spus: vede un tanar la coada inaintea varstnicului, il trimite mai in spate. Si daca ala nu vrea sa cedeze "trecerea"? Nu-l serveste, incepe scandalul, distanta sociala se duce naibii, vine politia, timpul trece... Sigur, cazuri de exceptie, dar exista,si numai bine nu fac cuiva.
      Cainele agitat il agita si pe varstnicul constrans sa stea in casa, il pune in situatia de a risca amenda sau de a-si chinui cainele (si.sau vecinii).
      Ai auzit ca vor sa prelungeasca aceasta nebunie inca trei luni, pentru varstnici?! Sper sa fie un zvon idiot si cei care l-au lansat sa fie amendati. Dar... traiesc in Ro si stiu ce le poate capul politrucilor.
      Zi senina iti doresc, Zina draga!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.