2022-12-16

Renul dintre brazi. Advent 16

Încă melancolic, la câteva zile după ce-a privit trenul îndepărtându-se, Bo se plimba cam fără chef prin pădure când, deodată, a dat ochii c-o față ciudată. Un cap cu coarne îl privea pe furiș. 

ren stilizat, buretat, langa doi braduti din material spuma si soricelul breloc in decor de iarna

S-au salutat din vârful buzelor, s-au adulmecat și-au înțeles că nu sunt un pericol unul pentru celălalt. Acum Bo se simțea liber să râdăîn sinea lui - de mutrișoara celuilalt, de ochii lui mici, apropiați. A văzut apoi inimioara care-i atârna la gât micului ren – căci ren era – și s-a întristat pentru răutatea lui. 

Ce urât din partea lui, să se amuze pe seama renului. Se mira de firea lui! Nu se cunoștea așa, ci din contră! O fi primit, renul, inimioara de la mămica lui care-l iubește așa cum și a lui îl iubește deși-i produce multe emoții cu aventurile lui. Poate că și renul a primit sfaturi despre cum și ce să facă ca să supraviețuiască. Bo s-a-nduioșat așa de tare încât a ales să-i fie renului prieten pe viață.

Renul s-a dovedit a fi foarte simpatic, și i-a povestit lui Bo că se pregătește să participe la concurs pentru a trage sania lui Moș Crăciun, în cazul în care unul dintre cei nouă ar fi ocupat cu altceva. Bo pe loc s-a hotărât să-l ajute cum o putea – acum știa ceva în plus despre Moș Crăciun și renii lui și, la o adică, îl putea sfătui.

Adventul fotografic din 16 decembrie este despre ren.

4 comentarii:

  1. Cercul prietenilor lui Bo creste si asta e foarte bine si pentru el, dar si pentru noi! Multumesc pentru noua poveste, Diana draga. Tu ai dat tinta unor idei unitare pe intregul lant al provocarilor si asta a fost chiar bine! Pup.❤😚Duminica placuta la voi!

    RăspundețiȘtergere
  2. :D Bravo BO!! Sa nu te lasi amagit - uneori avem tendinta de a confunda o simpla observatie, cu altceva - cu judecarea dupa aparente. Ma bucur ca Bo si Renul s-au imprietenit - sigur Renulva avea acum un adevarat tovaras de antrenament si va putea sa i se alature lui Mos Craciun, la nevoie :).
    Pupici cu drag :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Super ”cute” renul (oare așa se scrie? - am început să împrumut limbajul adolescențior). O altă poveste cu morală din aventurile lui Bo. Mulțumim.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos că Bo își face un prieten pe unde colindă...👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.