2022-12-10

Ziua 10 de Advent. Adventul fotografic

 A venit și ziua zece – pentru mine-i 16 (data publicării).

După gafa de aseară – când cu bradul confundat – Bo s-a trezit de dimineață în clinchet de clopoței. S-a repezit la fereastră ca să afle cine și de ce îi tulbura liniștea.

saniuta ornament argintiu din plastic si ren din spuma in decor de iarna

Sania cu zurgălăi! Fericit din cale-afară s-a repezit spre ieșire, dar repede s-a oprit, să mai judece un pic. Dacă e o păcăleală, să fie atras în capcană? Mai prudent, de ieri seară începând, s-a asigurat mai bine că poate ieși din casă fără a-și provoca vreun necaz. Pe fereastră a privit: dreapta, stânga, înainte. Nu te-arunci, ca bolovanul, când vezi ceva care-ți place – mai ales dacă ești un șoricel. Stai, gândești, analizezi apoi hotărârea iei. Oh! Stai, tu, stai, gândești prea mult, dar ocazia dispare cât timp analizezi...
Analiza, micuțul Bo, dac-o fi bine să iasă, dacă nu...

Dincolo de fereastră pe renul Rudolf îl vedea, înhămat cu bucurie la sania lui Moș Crăciun. Cum să stea?! S-a mișcat ca vijelia, fericit de nici în blăniță nu-și mai încăpea. Moș Crăciun l-a remarcat, dar sania n-a oprit. Bo nu s-a supărat – era sigur că Moșul știa de buna lui intenție de-a analiza... Deci, un dar tot va primi ‘că e șoricel cuminte. Un singur lucru nu-și dorea: Moș Crăciun să-i aducă intenția de a-i dărui ceva.

Postare pentru Adventul fotografic; tema: sanie.

6 comentarii:

  1. Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai ce surprizaaaaa!!! Saniuta aceea frumoasa din margelute!
    Ce ma bucur sa o revad! Si sunt si renutul si Mosuletul. Super super tare!!!
    Bineinteles ca Mosul isi va aminti - si pe Bo nu il va ocoli. Chiar si acum i-a daruit putin praf de stele cu prudenta si intelepciune printre particulele scanteietoare si mititele.
    Bo a mai crescut un pic. Nu mai este ... asa de mic :D
    Am facut si rime
    Pup cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce bine ca am "reconditionat-o" atunci! A avut Bo de ce sa se minuneze acum. 😊
      Cand am "montat" aceasta scena mi-au revenit vii in memorie momente de atunci. De micul Rudolf uitasem total, desi a fost in brad si anul trecut! :))
      Daaa, a mai crescut! 😊
      Pupici cu drag! ❤️

      Ștergere
  2. O decorațiune minunată a venit sa-i arate lui Bo cum aduce Moșul Darurile, în săniușa trasă de ren. Sigur știe moșul că așa sunt șoriceii, mai prudenți din fire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna idee: Mosul ii arata cum aduce darurile! (in caz ca reusesc sa fac o sinteza a "povestilor" cu Bo) 😊
      Stieeee Mos Craciun, stie - pe toate le stie (s-a convins si Bo). 😊

      Ștergere
  3. Moșule, Moșule...nu uita de micul Bo 👍❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mosu-a zis ca nu-l uita pe Bo! Si nu l-a uitat! 😊
      Pupici! ❤️

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.