2022-12-08

Steaua pe zapada. Advent ziua 8

În drumul lui la întâmplare i-a ieșit o steluță în cale; șoricelul Bo o privea cu mirare cum lucea pe cărare. El știa – chiar foarte bine – că stelele sunt pe cer nu pe drumuri, prin păduri. S-a gândit așa-ntr-o doară: „poate asta-i steaua mea și-a venit să ne cunoaștem”. 

În naivitatea lui, nu știa micuțul Bo că stelele nu se prezintă celor pe care-i călăuzesc. Ele doar se-arată, poate, dar pe cer, la înălțime, și cine le știe bine le urmează – poate da sau poate ba. Stelele nu stau de vorbă, ele doar sclipesc pe cer, dar mai este câte una, curioasă-n felul ei, și coboară pe pământ ca să simtă una-alta dinspre vietăți ca noi.

stea rosie din carton, un romb portocaliu din plastic si o floricica albastra din margele de plastic, decor de iarna

Bo privește cu mirare și gândește-n sinea lui cum s-ajute mica stea să ajungă iar pe cer. Totuși, s-a gândit mai bine – cu mintea lui de șoricel – că steluța s-ar putea afla acolo din voia sa, cu scop sau ba. I-a chițăit îndelung, dar n-a primit un răspuns. A rămas un timp cu ea, poate, poate o afla ce o fi cu mica stea... Brusc, șoricelul-și amintește că există un brăduț care așteaptă să fie împodobit! Deci așa treaba cu steaua! Ea venise pe pământ să fie steaua magică în bradul de Crăciun!

În Adventul fotografic ziua 8 este cu stea și-am adus-o pe a mea – cam târziu, ce-i drept. (text publicat în 12 decembrie).

7 comentarii:

  1. Ce istet este prietenul Bo! Si atat de curios priveste steluta, incredibil!
    Imi pare bine ca a inteles ceea ce trebuie si o va ajuta sa ajunga unde era menita!
    Seara buna, draga Diana! Pupici! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In ultima clipa si-a dat seama care ar putea fi rostul stelutei. :))) Si, asa, a reusit o "incheiere". 😊
      Iti multumesc, Suzana draga! ❤️ Noapte buna! Pupici! 😘

      Ștergere
  2. Ce stea magica frumoasa foc are Bradutul!!!
    Iar Bo, este un mic intelept:D - caci intelepciunea isi are salas de multe ori in naivitatea copilareasca, de care Bo, are din belsug. Si cred ca, odata ajunsa in Brad, Steluta si Bo vor avea multe de povestit - pentru ca atunci, magia stelutei, va fi, ca sa zic asa, activata :D
    Pupici cu drag de la noi doi :D!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cuvintele tale imi amintesc emisiunea "Copiii spun lucruri trasnite" - fantastici erau copiii care apareau acolo (o fi fost si "regie", dar exista "fondul" intelepciunii) 😊 Oare pe unde or fi azi copiii de atunci? Au facut ceva cu intelepciunea/inteligenta de care dadusera dovada?
      Daaaa! Cand ajunge la "destinatie" steluta isi activeaza magia. 😊
      Pupici cu drag si de la noi pentru voi! ❤ Miki catre Kouki: "give me five!"

      Ștergere
  3. Chiar isteț șoricelul Bo, e un scump cum se gțndește el de fiecare dată la ce e bine pentru toți din jur.
    Frumoasă steluta, Diana.

    RăspundețiȘtergere
  4. O lecție nouă pentru Bo: colaborarea...o fi reușit să ducă cât mai sus steluța în brad ?!❤️👍

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.