2022-12-22

Ornamente de brad 13-18 decembrie

Pentru grupa 3 de ornamente (13-18 decembrie) am reușit să realizez o mini-coroniță ornament, dar pentru a mă califica pentru jocul-concurs Ornamente de brad ar trebui să confecționez cel puțin trei, din cele ca teme la Adventul fotografic: 1. trenuleț (13 decembrie); 2. om de zăpadă; 3. Steaua Crăciunului; 4. ren; 5. Moș Crăciun; 6. coroniță (18 decembrie).

Mi s-a făcut brusc „poftă” să lucrez o coroniță ornament pentru bradul de Crăciun și am făcut-o mai repede decât mă așteptam deși nu aveam decât o vagă idee din ce aș putea s-o lucrez. M-am gândit la mai multe materiale dar căutând ceva potrivit am dat de un rest de material din care-mi făcusem o rochie de Revelion pe la mijlocul anilor 1990: auriu metalizat (lamé). În momentul în care am descoperit bucățica de material mi-am și imaginat cum va arată coronița... Ca în poza de mai jos (dar mult mai reușită în realitate)

mini coronita aurie decoratiune pom de Craciun

Am înfășurat o fâșie de material pe un inel de perdea

inel din plastic alb pentru perdea si material auriu (lame)

apoi am folosit hârtie-sfoară de la un buchet de flori pentru a „întrerupe” metalizatul. În poză nu se vede (prea clar) contrastul fin dintre hârtia mată și auriul metalizat.

coronita mini decoratiune aurie pentru pom de Craciun din inel de perdea

Și am atașat „boabe de ilice” cu frunze (din fetru boabele, din „hârtie buretată” sunt frunzele – e și o sclipire roșie pentru că am lipit o paietă roșie).

Ca de obicei, în poze nu am reușit să redau culorile reale. Îmi place surprinzător de mult cum arată această mini-coroniță. Probabil că anul viitor, dacă dau de ea, nu-mi voi da seama că eu am făcut-o (mi s-a întâmplat cu un obiect lucrat de mine, cu un desen și cu texte – sunt multe texte care mi-au devenit necunoscute peste ani). Mdeh! La ce mă pot aștepta de la un neuron înconjurat de pitici?

Total fără legătura cu jocul-concurs amintit mai sus

Pe blog la MNiko am văzut o decorațiune fes tare drăgălașă și mi-am amintit că lucrasem și eu câteva, cu ani în urmă.

trei decoratiuni fes din carton si ata colorata in roz, alb, verde, auriu

Căutând fesurile am dat și de globurile din hârtie, carton și staniol.

globuri decoratiuni pentru pom de Craciun, confectionate din carton, staniol, hartie colorata

Am mai găsit (când lucr
am la trenuleț) și brăduții din hârtie – împodobiți cu nasturi și alte cele pe care i-am făcut cândva.

decoratiuni brad din hartie, ornati cu miniaturi diverse, paiete si nasturi

Acum arată cam sfrijiți pentru că au stat câțiva ani plia
ți într-o cutie.

7 comentarii:

  1. Ce coronita frumoasa ai facut!!! materialul imi aminteste de o bucatica de material pe care il aveam de la croitorie (la scoala faceam la lucru manual tablouri cu material.. ce se cheama mai nou mixed media) si ne trebuiau materiale - am avut un sac de la croitorie..si acum suspin amintindu-mi. Ce comoara ar fi fost acum. Ehe... :))))
    Ma bucura descoperirile tale - fesurile sunt super haioase. Bradutisunt asa de fain decorati. Iar globuletele, elegantesi deosebite.
    Si pana pe 31 mai ai timp sa mai faci decoratiuni! Tin pumii sa gasesti materialele care s a te inspire si timpul sa le poti transforma.
    Pupici cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place ce am vazut. Nu prea mi-am facut decoratiuni. Foarte rar. Insa e o modalitate de rezolva anumite materiale ce zac prin dulapuri. O sa ma mai gandesc. Bradutii impodobiti cu nasturi sunt faini, dar si fesurile. Globurile de hartie sunt mai greu de pastrat, din pacate.
    Coronita arata foarte frumos. Si inelele de perdea sunt o abordare chiar interesanta. O sa cuget si eu la ea.
    Felicitari pentru expozeu! Pupici! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
  3. Que lindos adornos navideños. Eres muy habil. Pasaba a desearte una feliz navidad para ti y tu familia. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici eu nu reușesc să fac poze care să pună în valoare obiectele pe care le doresc fotografiate. Coronița ta, oricât de nereușite sunt pozele, arată superb. Îmi plac și decorațiunile realizate cu alte ocazii și regăsite acum. Si cum spune Rux, până la finalul anului mai e timp de încă două ornamente. Și eu am renunțat să mă mai chinui să e fac pe toate până la Crăciun.
    Mult spor în pregătirile de sărbători.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt reușite.
    Sărbători cu bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Îmi plac tare mult! Şi faptul că sunt făcute aşa le dă un farmec aparte. Sărbători fericite, Diana! Potecuţa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Totul este minunat, variat și vesel 👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.