2022-12-06

Spiridusul suparat. Impodobim bradul

La rădăcina unui brad ședea, pe un covor de mușchi, un gnom cam supărat. Avusese stabilită o întâlnire cu un om – o fată foarte frumoasă.

gnom pom-pon ornament de brad, cu inima in brate

Auzise el o vorbă: „îți ofer inima-n dar” și-a venit cu ea în mâini, s-o ofere tinerei. Și-a tot așteptat drăguțul, dar fata n-a venit. I-a înșelat încrederea și pentru veșnicie pierdută va rămâne. Firea lui de gnom îl îndemna să caute pedeapsa cea mai potrivită – dar inima nu-l lăsa!

Ca spirit al pământului – posesor al înțelepciunii pământului – ajutase mulți oameni care doreau să salveze Natura – inclusiv pe draga inimii lui: așa se cunoscuseră. De la toți ceruse în schimb ceva, mai puțin de la Ea, căreia i-a permis chiar să-l vadă. Au cutreierat împreună prin păduri, grote, peșteri și i-a dezvăluit omului o mulțime despre natură. S-a îndrăgostit de fată pentru că e veselă ca el, pusă pe șotii și iubește natura cu tot ceea ce aceasta cuprinde.

O fi el deținătorul înțelepciunii pământului, dar dragostea nu ține seama de așa ceva... înțelegea acum.

Poate că nu s-ar fi arătat dacă n-ar fi fost un gnom cu picioare prea lungi pentru un gnom – își căuta scuze pentru greșeala făcută... Ai lui îl cam luau peste picior pentru că era înalt, pentru un gnom. Fata, în schimb, îl îndrăgise.

Cum stătea el supărat și cocea o răutate s-a simțit mângâiat ușor. A privit în sus și-a văzut o crenguță de brad care se aplecase spre el, șoptindu-i că a înțeles greșit: fata îl iubește, e drept, dar numai ca pe un prieten foarte bun care o ajută să protejeze natura. Să-i ofere inima și toată încrederea, pentru că ea le merită, dar să nu-i ceară nimic în schimb.

Gnomul s-a înveselit. Voia să creadă ce-i șoptea ramura. Poate chiar așa era! Acum aflase gnomul că veșnicia poate dura și doar o clipă! Era plin de bucurie, încrezător în draga lui și chicotea încetișor - oarecum uimit - în timp ce crenguța îl ridica pentru a face poză cu el.

ornament gnom cu o caciulita mov, agatat pe crenguta de brad

În final a ieșit ceva bun din întâlnirea ratată.

Rux a avut inițiativa Împodobim bradul 2022 și m-am alăturat jocului confecționând un gnom – dorința de-a avea un gnom făcut de mine „datează” de câțiva ani (ca multe alte dorințe) dar abia acum m-am încumetat. Căciulița e un pătrat tricotat pe care l-am găsit într-o cutie; mâinile și picioarele sunt din ață răsucită ca pentru șnur, capul este pom-pon făcut din bumbac, barba din ață de mătase și inima decupată într-un pom-pon roșu.
Tema este "ornament drăgălaș". Mie-mi pare drăgălaș; dacă e așa sau ba... 😊

12 comentarii:

  1. Mă bucur că i-a trecut supărarea gnomului și a reușit să se bucure de prezent și de ceea ce are.
    Și mie mi se pare tare drăgălaș gnomul tau. Pare mai degrabă curios, daca pricitărul acceptă darul lui cel maia de preț pe care îl împarte cu toți iubitorii de natura ( inima)
    Noapte buna, Diana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ma bucur ca i-a trecut supararea gnomului! Cand se supara gnomii se cutremura pamantul. 😊
      Ma bucur sa stiu ca-l vezi dragalas! M-am straduit! :))
      Toti cei care iubesc Natura primesc inima astfel oferita. Iar daca gnomul le ofera inima le va acorda si ajutor neconditionat si va fi mai indulgent cu eventualele lor greseli neintentionate. 😊
      Multumesc, Niko! Noapte buna! Zi super-frumoasa! ❤

      Ștergere
  2. Lindo gromo y hermosa historia. No hay algo mas grande que dar nuestro corazón y confianza. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gracias por tu apreciación, J.P.!
      Verdadero! Y es una gran responsabilidad cuando recibimos el corazón de alguien y su confianza.
      Te mando un beso.

      Ștergere
  3. Este extrem de dragalas Gnomul!! Vai cat e de simpatic - si ce poveste frumoasa are - eu cel putin asa o vad. Crenguta i-a deschis ochii si acum poate iubi din nou, ca la inceput (pesemne se cam pierduse pe parcurs, poate si fiindca era mereu luat peste picior - traumele astea ... )
    Iti multumesc mult pentru ca impodibim impreuna bradutul Dragalas.
    Pupici cu drag si o zi minunata de Sf Nicolae :D!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place! Sper sa pot trimite pe mail o poza... Aseara am avut trei ore libere-libere si seram sa recuperez cu mesajele si vizitele... Din astea trei ore mai mult de o ora jumate m-am uitat cum nimic nu functioneaza pe laptop! :((( In final am renuntat, asa ca iata-ma acum, in zori... tot cu aoleu! :))) Vreau si eu o crenguta magica de brad! 😊
      E posibil sa fi fost mai sensibil din cauza glumelor - dar asa sunt gnomii: pusi pe mistocareala, cum s-ar zice. 😊
      Si eu iti multumesc! Sa nu mai zic ca gnomul a ajuns cadou pentru cineva care iubeste spiridusii! 😊 Cand l-am facut, n-am stiut, dar cand l-a vazut... Puteam sa nu-l ofer in dar, mai ales ca a fost ziua de Mos Nicolae?! 😊
      Pupici cu drag! ❤ Zi frumoasa-frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  4. Mie îmi pare drăgălaș.
    Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  5. Un gnom intelept! Si va sta foarte bine in bradut. De cand am vazut intr-o vitrina niste gnomi, imi venise ideea si mie sa-mi fac o mascota. Inca nu m-am hotarat.
    Al tau insa imi place ca i se vad ochii... Si chiar daca nu stiu daca se potriveste cuvantul, este delicios! Si cusma mov este faina.
    Bravo, Diana. Nu am uitat de bradulet, dar nici nu am vreo idee inca.
    Sper ca ziua ti-a fost dulce! Pupici! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In bradutul altuia. L-am oferit in dar unei persoane care adora spiridusii. I-a placut - nu l-a cerut! - dar l-am oferit (era ziua de Mos Nicolae) 😊
      Multumesc ca l-ai numit delicios, Suzana draga!
      Oooo! Sunt aproape sigura ca tasneste o idee interesanta! Cum a fost cerbul-mascota care face saltul spre Craciun! 😊
      A fost dulce pana spre seara, ziua, cand laptopul mi-a servit pelin! Bun si pelinul! :))) (adevarul e ca nu vreau sa ma gandesc!)
      Pupici! 😘 Zi frumoasa iti doresc! ❤

      Ștergere
  6. Tristă povestea de iubire a gnomului...bine că are brăduț - îi alină tristețea...
    Pupici tuturor ❤️👍

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oarecum trista. S-a impacat cu ideea ca e mai bine ca fata sa-i fie prietena. 😊 Poate ca si bradutul a contribuit la dobandirea intelegerii de care a dat dovada. 😊
      Multumesc! Pupici! ❤️

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.