2022-12-12

Semineul. Ziua 12 de Advent

Spre „extraordinara” lui mirare, Bo a descoperit un șemineu în care flacăra ardea vălvătaie. Imediat s-a gândit că ar putea fi o poartă de acces spre sălașul Salamandrelor. Gurița lui de șoricel a schițat un zâmbet: oamenii ar fi gândit – aproape sigur – că e vorba despre salamandrele-amfibieni, dar nu! Salamandrele sunt elementali, ca gnomii, silfidele și celelalte spirite ale naturii; salamandrele sunt spiritele focului.

un mini-semineu rosu din carton in decor de iarna si soricelul breloc

Poate că se vede "poarta" acum deoarece aceste spirite sunt în legătură și cu iarna, nu doar cu focul... Bo nu era prea sigur, dar nici nu voia să se convingă dacă a descoperit, cumva, o astfel de intrare spre sălașul salamandrelor. Departe de el gândul că ar fi fost posibil ca numai el să vadă acest șemineu în pădure.

Se spune – între altele – că salamandrelor le place să doarmă în cenușa focului din vatră și se supără dacă cenușa e lăsată să se răcească - atunci ar putea stârni focul și în afară vetrei – adică ar putea provoca un incendiu.

Șoricelul Bo s-a așezat lângă foc să-și încălzească lăbuțele – ceva îi spunea că acest foc nu s-ar putea stinge din voința vântului, a ninsorii sau din oricare altă cauză „externă” deci nu trebuia să-și facă griji pentru vreo cenușă răcită.

Ziua a 12-a de Advent s-a încheiat cu mai multe ore în urmă dar postarea pentru Adventul fotografic reușesc să o public abia acum, în 13 decembrie. Zilele 9 ,10 și 11 le-am omis, deocamdată, pentru că am dorit să „construiesc” șemineul – de când l-am văzut pe cel realizat de MNiko.

15 comentarii:

  1. The fireplace is most adorable.

    Have a fabulous day and rest of the week, Diana. ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you, Sandee!
      Fabulous day and rest of the week for you too! ❤

      Ștergere
  2. Hihihi - lasa ca le incarci incetul cu incetul pe locul lor, pastrat cu bilet, ca pe vremuri, la coada :))) sau la rand.
    Eu le astept cu entuziasm - imi plac mult aventurile lui Bo, uite numai cate lucruri noi si interesante aflu - salamandre!! :o
    Ahhhh deci de aia si semineul meu luminos sta bine mersi in zapada!! :))))
    Imi place mult cum l-ai facut ca structura si cum l-ai decorat. Cel mai mult imi place cum se vede focul. La mine in poze s-a incapatanat sa nu iasa foarte bine (doar in una de aproape se zareste intrucatva mai clar).
    Sigur Bo si-a incalzit labutele, poate chiar a si adormit putin, vegheat de salamandre, langa semineu.
    Pupici cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi doresc foarte mult sa completez macar calendarul - ornamentele... poate reuses pana la sfarsitul anului. :( Ieri, de exemplu, imi "aranjasem" o zi dedicata acestor jocuri. Neee! Poate pentru altii! Pe la ora 17 am terminat cu "in plus-urile" si m-am asezat la laptop - se anunta musafiri...! Pe la ora 23 zic ca "rezolv" - laptopul a fost de alta parere! :)))
      Iti multumesc, Rux!
      Imediat ce vad 'tema" se si contureaza un fel de poveste doar ca... raman in urma cu lucratul, cu fotografiatul... 😊
      Parerea mea: ai "ilustrat" excelent focul din semineul tau! "Lemnele" din al meu sunt "suluri" din hartie colorata - ale tale sunt crengute, iar firul pare usor "scamosat", ceea ce face sa para ca are viata focul.
      Pupici cu drag! ❤

      Ștergere
  3. Que bueno que Bo el ratón este caliente y descansado. Me gusta mucho esta historial. Lindo adorno. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci, eu nu mai stiu daca am comentat sau nu la acest articol, știu că l-am citit mai demult. În caz că nu am comentat o fac acum. Șemineul îmi pace enorm. Din ce ai făcut flăcările? trebuie să fac și eu și nu prea am idee cum. Sunt din material? Fetru. Abia acum mă gândesc că ar putea fi soluția pentru flăcări.
    Salamandra de foc, aceea galbenă cu negru este unul din animalele preferate. Stii de ce i se zice de foc, nu? Din păcate e veninoasă. Dar m-am indrăgostit de ea de cand am văzut-o prima dată la bunici în pădure.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E singurul tau mesaj la aceasta postare. 😊
      Ma bucur sa stiu ca iti place semineul pentru ca l-am lucrat cu asa viteza incat ma mir ca am reusit. :)) Cu sau fara intentie, ai venit in intaminarea dorintei mele de a realiza un semineu. 😊
      E o petala dintr-un fost martisor-floare (panza apretata) - am incretit petala in partea de jos si sus am taiat "colturi', sa para "limbi de foc" (in poza nu se vede)
      Si in cazul meu! 😊 Nu stiam ca e veninoasa. Prima si ultima data m-am jucat cu o slamandra neagra cu pete galbene intr-un bar din Predeal (la sfarsitul anilor 1980) - era pe acolo un tip care avea (cred) prin toate buzunarele cate o vietate. :)) In natura nu am vazut...

      Ștergere
    2. A fost o pură întâmplare sa fie șemineu exact cțnd ți-ai exprimat dorința. Temele le-am ales la început și apoi cu un fel de roata norocului le-am stabilit ordinea. Mi le-am notat în carneșel atunci, am modificat poate ceva la început si așa a rămas.

      Ștergere
  5. La ora asta, am uitat daca am comentat. Asa ca scriu. Habar nu aveam ideea despre salamandre. Am vazut doar una la munte si era superb colorata.
    Prietenul Bo imi place ca nu se sperie de foc si a inteles ce si cum cu el.
    Frumusel semineul tau! Felicitari, draga Diana! Pupici! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E singurul mesaj la aceasta postare. 😊 V-am zapacit cu haosul din calendarul (capul) 😊 meu... Scuze.
      Mie-mi plac mult de tot salamandrele si-am tot adunat informatii despre ele - nu gasesc timp sa fac o sinteza si aici, in baza mea de date online). 😊
      Sper sa ramana curajos si sa rețina cum e cu una-alta si la maturitate.
      Multumesc, Suzana draga! ❤️ Pupici! 😘

      Ștergere
  6. Ți-a ieșit foarte frumos șemineul.
    Încă o zi de aventură din viața lui Bo!
    Zi frumoasă să ai!

    RăspundețiȘtergere
  7. un semineu e un decor foarte frumos

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred că este dorit focul și de Bo dar trebuie să aibă grijă de mustăcioarea lui (să n-o pârlească...😃)👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.