2022-12-18

Ornamente de brad 7-12 decembrie

Grupa a doua de ornamente ar fi trebuit (un fel de a spune) să fie gata între 7 și 12 decembrie, dar mie nu mi-a ieșit figura. Aici am câteva ornamente – trei sunt obligatorii pentru a participa la concurs – dar nu știu dacă pentru grupele rămase voi reuși să fac măcar trei ornamente.

Jocul-concurs Ornamente de brad se desfășoară pe etape, să zic așa, ornamentele urmând a fi cele care constituie „cuvinte cheie” în calendarul de Advent: Adventul fotografic, mai precis.

Pentru săptămâna a doua din decembrie temele pentru Adventul fotografic au fost:

7. Lumânare/lumânări. Trei lumânări din fetru, umplute cu vată – flacăra e din vată, vopsită. Lumânarea din mijloc e înaltă de 4 cm (2 cm are flacăra = 6 cm); celelalte două au 3 cm lungime plus 2 cm pentru flacăra. 

trei lumanari mici din fetru alb, lipite pe crenguta de brad artificial

Pe „ceara” scursă am lipit sclipici. Cele trei lumânări sunt lipite pe o crenguță de brad artificial. Agățătoarea ornamentului e prinsă de lumânarea din mijloc.

8. Stea. Steluța ornament e din carton roșu („diametrul” e de 4 cm); am presărat sclipici roșu (l-am lăcuit, să nu zboare), am lipit un romb portocaliu (din plastic) și o floricică albastră (tot din plastic). 

stea rosie cu albastru, portocaliu si sclipici, ornament de pus in brad

De ce rombul și floricica?! Erau pe-aproape (de fapt, am vrut să fac stea din romburi, dar s-a dovedit a fi prea complicat)

9. Brad. Bradul e înalt de 16 cm; lățimea („crengile” de la bază din vârf în vârf) e de 15 cm. E din fetru vernil – culoarea e foarte frumoasă (= mie-mi place foarte mult) dar poza e foarte nereușită. Bradul e împodobit cu ceva mărgele albe și roz, iar „beteala” e din șiragul de mărgeluțe de la jaluzelele desființate.

ornament brad din fetru vernil decorat cu margele roz, albe si aurii

După ce l-am tăiat mi-a dat seama că e prea mare! Aș fi terminat mai repede dacă gândeam mai repede: un brăduț mititel ar fi fost mai ușor de făcut, ar fi arătat mai bogat și s-ar fi potrivit mai bine agățat în bradul de Crăciun – și acesta are agățătoare, doar că are nevoie de un brad mai mare (să nu fie agățat în partea de jos a unui brad mic).

10. Sanie. Sania e din staniol. Am făcut tuburi din staniol (înfășurând staniolul pe un bețișor pentru frigărui); în tuburi am introdus sârmă moale (pentru mai mare rezistență). 

sanie din stniol argintiu cu haturi din lant auriu

Cu agățătoarea pentru brad a fost mai greu pentru că nu nimeresc centrul de greutate și săniuța stă înclinată când o atârn în brad.

confectionare sanie din staniol argintiu

11. Zăpada. Aici am participat numai la fila din calendarul Advent fotografic.

12. Șemineu.

semineu din cutie de chibrituri invelita in hartie rosie, decorat cu ilice si cizmulite rosii

Șemineul a fost un fel de obsesie, așa că l-am lucrat repede și cu pasiune – ori viteza ori pasiunea mi-au pus frână în gândire și unele operații (vopsirea în interior, de exemplu) le-am făcut în ordine greșită (în sensul că a fost mai dificil să vopsesc interiorul după ce am montat exteriorul).

etape confectionare semineu din cutie de chibrituri

Flacăra este dintr-o petală de la o floare (material textil) dintr-un fost mărțișor, iar "buștenii" sunt cilindrii din hârtie maro.

Jocul-concurs se încheie în 31 decembrie. Voi rămâne în joc – pe cât posibil – dar îmi e destul de clar că pentru concurs voi fi descalificată. 😊

5 comentarii:

  1. Ah ce expozitie frumoasa!!!! :D
    Lumanarelele sunt super dragute -mi-a placut foarte mult cum le-ai lucrat! Si Bradutul :). Traiasca fetrul ca ne-a cam salvat (pe alocuri :D). Steaua - ai dreptate, acum ca ma uit, romburile daca le asezai formau o stea :O. Dar ce bine ca ai folosit totusi un romb - si ma bucur ca i-am aflat povestea :).
    Saniuta... :D Uite ca nu ma gandisem la staniol..... desi l-am folosit odata ca sa fac ibricel :))))) Si nu mai stiu ce palarie oe suport. Ce sanie frumoasa a iesit!! Arata minunat in brad :)! Cred ca va fi preferata mea (din simplu motiv ca am eu o chestie cu saniile :)))) ca altfel toate sunt superbe).
    Si ma bucur sa descopar imagini din making of-ul de la semineu - stai linistita, ca mai sunt si altii care fac asa :)))). Eu de exemplu. :)
    Important e ca a iesit si bine :*
    Sigur sigur o sa ne mai incanti cu decoratiuni si la urmatoarele teme. Ne incurajam reciproc si reusim :D. E asa bine sa ne jucam impreuna :*.
    Puuup

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum ca vad intreaga colectie, cred ca am mai sarit niste postari. Dar acum mi-e prea somn, asa ca o las pe maine. Doar o saniuta mi-ar placea sa fac. Insa nu m-am hotarat cum, desi sunt multe variante posibile.
    Pup si noapte buna, Diana draga! Aaa! Si un semineu. Am uitat de el...😘❤️

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu m-am îndrăgostit de şemineu! E tare, tare, tare frumos! Te felicit! Potecuţa!

    RăspundețiȘtergere
  4. În primul rănd nu înțeleg de ce consideri că vei fi descalificată. Pănă acum ai postările necesare, două grupe cu câte cel puțin trei ornamente din fiecare grupă. Nu văd nciun motiv de descalificare. Singura ”descalificată” voi fi eu, că doar nu o să mă premiez pe mine. Dar vreau să particip și eu cu voi.
    Acum, să luăm ornamentele pe rând:
    1 Lumănările sunt absolut fabuloase. Am avut impresia că sunt separate, un ornament minunat ai creat si mă bucur că am putut vedea și cum a fost făcut.
    2. Steluța - minunata( mă repet? probabil ca da, si probabil o s-o fac la fiecare ornament). Vrei să fac tutorial cu rigla și compas pentru steluța din romburi? Cu cțte colșuri? Dar te anunț că probabil nu voi avea timp curând)
    3. Bradul - am crezut că e carton.Bănuiesc că e un fetru mai tare care stă ”drept”. Eu am doar foi moi.
    4.Sania - e normal să nu stea dreaptă, ce pe părtie stă dreaptă sau înclinată. Mi se pare mai frumoasă înclinată. Trebuie să incerc și eu ornamente din folie de aliminiu
    5. Zapada - ăsta e motivul pentru care crezi că vei fi descalificată? Că nu ai ornament cu zăpadă? Nu ai unul, dar ai cinci. Reculamentul cere minim 3.
    6. Semineul, am spus-o și la postare si o mai zic și acum : ti-a iesit superb, mai ales că ai și flăcările. Parcă degajă caldură numai când îl vezi.
    Spor la urmatoarea serie de ornamente.

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow ! Totul este frumos realizat dar una singură mă atrage: săniuța...pot s-o împrumut când va veni zăpadă și pe la mine ? ...te rog !👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.