2022-12-25

Despre Crăciun si brad in citate

Se spune că ingredientele de bază ale unui Crăciun fericit sunt dragostea și dăruirea timpului.

Toate cadourile de Crăciun din lume nu valorează nimic fără prezența lui Christos. (David Jeremiah)

Fie ca speranța, pacea, bucuria și iubirea reprezentate de nașterea la Betleem în această noapte să ne umple viața și să devină parte din tot ceea ce spunem și facem. (pr. Richard J. Fairchild)

Iubește și fă ce vrei! Dacă păstrezi tăcerea, să fie din iubire; dacă strigi să fie din iubire; dacă îndrepți, îndreaptă din iubire; dacă ierți, iartă din iubire. Rădăcina interioară să fie cea a iubirii, din această rădăcina nu poate ieși decât bine. (Fericitul Augustin)

Bradul, simbol natural al Crăciunului

Din istoria pomului de Crăciun se deduc – fără echivoc – originile sale păgâne, motiv pentru care unii creștini nu au acceptat (unii nu acceptă nici azi) obiceiul împodobirii bradului. Vegetația veșnic verde a figurat inițial în închinarea păgână. Totuși, într-o publicație catolică se arată că bradul poate fi un simbol natural în tradițiile de Crăciun:

Bradul de Crăciun poate fi simbolul păcii pe care a adus-o Isus, pace care trebuie restabilită între Dumnezeu și oameni.

Pentru că este veșnic verde este simbolul nemuririi despre care Isus a spus că o are și pe care o pot dobândi și oamenii: „Eu sunt viața; cei care cred în mine dacă vor muri vor trăi”.

Luminițele din brad sunt simbol al Luminii pe care Isus a adus-o lumii odată cu nașterea sa: „El era lumina care strălucește în întuneric (...) și luminează pe fiecare om".

Bradul, cu vârful îndreptat spre cer, ne indică unde este Dumnezeu prezent și locul unde se află oamenii.

Pentru Citate favorite, joc preluat de Suzana de la Zina, pornit în colaborare cu Ella.

Imagine de Artsiom Horsky de la Pixabay
CRĂCIUN FERICIT!

16 comentarii:

  1. S-au spus atatea lucruri utile si importante in trecut si totusi se intampla ceea ce se intampla. Continui sa ma intreb de ce mintea omeneasca se poate perverti atat de usor. Este atat de simplu sa fie bine in viata asta si totusi pare sa se fi ratat multe sanse. Mereu cand vine Craciunul cu vraja lui speciala, am mari sperante ca ceva se va schimba. Asa ca voi continua...sa sper!
    Pupici si Craciun fericit, Diana draga, impreuna cu cei dragi!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prin comparatie cu "trecutul foarte din trecut" 😊 s-au schimbat multe, in toata lumea! Si s-au schimbat in bine. Ca exemplu: bogatasii nu mai pot ucide, in drum, pe oricine-i sta in cale. Cand s-a inventat telefonul multi au spus ca e de la "diavol", si se temeau sa-l atinga; cam la fel si in cazul trenului, automobilului... Toate inventiile "bune" au fost folosite de unii pentru a face rau - de cand e lumea lume... Mintea omului, altfel spus, poate fi pervertita inca de la inceputul-inceputului - depinde de om daca permite asa ceva sau ba.
      Oamenii nu sunt capabili de "iubire absoluta" (de fapt, cred ca unii sunt, dar sunt extrem de putini acestia) - cred ca despre o astfel de iubire se vorbeste in religie, filosofie, povesti... 😊
      Nu-mai stiu-cine a scris: "cred ca mentalitatea oamenilor se poate schimba; daca nu, Isus a murit degeaba" (citat aproximativ). E, poate, un motiv pentru care si eu sper ca va fi si pace (reala) in lume, dar nu pot scapa de glasul ratiunii care striga "utopie!" :(

      Iti multumesc, Suzana draga! ❤️ Craciun fericit si pentru voi! Pupici! 😘

      Ștergere
  2. Craciun Fericit, draga mea!
    M-am bucurat sa descopar aceste ganduri legate de Craciun si de Brad....
    Demult, am vazut un film despre Bradul de Craciun ce urma a fi impodobit (parca despre asta era vorba) intr-un loc celebru din NY - nu mai stiu exact, nici nu am vazut tot filmul, dar, mi-a ramas in minte pentru un citat ” a Tree is a Moment of Beauty”.
    Te imbratisez cu draaaag :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Rux! Craciun fericit! ❤️
      Si eu cred ca e un "moment de frumusete". 😊
      Pentru ca intotdeauna mi-au placut filmele cu si despre Craciun am vazut o multime... dar nu retin amanunte si, uneori, "combin" scene din diferite filme fiind convinsa ca sunt din acelasi film. :)) A fost o vreme cand nu mi se intampla asa - imi aminteam un film (in cea mai mare parte) doar daca mi se povestea o scena... S-a terminat cu asta! :)))) Ori am vazut mult prea multe filme ori... ma lasa memoria! :))) Prefer prima varianta.
      Si eu te imbratisez cu drag! ❤️

      Ștergere
  3. Ar trebui ca în fiecare zi să avem în suflet energia pe care o simțim în noaptea de Crăciun: iubirea dezinteresată către tine, către cei dragi, către cei din jur, către cei pe care nu-i cunoști ! Spiritul Crăciunului ! Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce frumos ai descris spiritul Craciunului - ar fi ideal sa se manifeste in fiecare zi! Multumesc!
      Pupici! ❤

      Ștergere
  4. Foarte bune citate!
    Sărbători cu bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Alfel mă voi uita de acum la brazii de Crăciun. Foarte interesant, mulţumesc, Diana! Sărbători cu bucurie! Potecuţa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-un fel, "argumentat" ca in publicatia respectiva, bradul devine ceva mai mult decat un "decor traditional". 😊
      Cu placere!
      Multumesc, Potecuta! Sarbatori cu bucurie! Sa fie! Sa fie! 😊

      Ștergere
  6. Espero que hayas tenido una linda navidad. Me gustaron las citas y si sabia sobre el árbol de navidad. Te mando un beso y te deseo una buena semana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fue una Navidad tranquila y hermosa. Gracias por el pensamiento.
      Te mando un beso.

      Ștergere
  7. Beautiful. It captures the reason for the season.

    Have a fabulous day and rest of the week. ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. That's what I felt too.
      Thank you! Have a fabulous day, Sandee! ❤

      Ștergere
  8. Querida amiga, Diana
    Feliz Ano novo 2023 que seja de paz e muitas realizações para você e família. Saúde 🥂!
    Beijinhos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Obrigado, querida amiga Fatyma!
      Que o ano de 2023 seja muito bom para você e sua família! Saúde!
      Beijinhos ❤ 🍀

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.