2022-12-13

Trenuletul. Adventul fotografic 13

Bo privește, siderat, la trenulețul ușor înclinat – poate așa trebuie să fie când parcurge un traseu de munte. Glasul roților de tren – „te duc, te duc, te duc, te duc” – îl încântase mereu și-i făcea un dor de ducăăăăă! 

trenulet din locomotiva jucarie plastic si vagon confectionat din carton in decor de iarna

Poate, dacă se grăbea, reușea să urce-n tren și astfel să călătorească cine știe până unde. S-a gândit și-a doua oară, impulsul el și-a controlat – știa de la părinții lui că nu e sănătos să fie impulsiv, ci mereu – dar mereu! - prevăzător, să gândească pe termen lung, să cerceteze ce și cum. 

Ce nu știau părinții lui era despre spiritul său aventuros. Se străduia să le asculte sfaturile, dar firea lui era altfel. Totuși, de data aceasta a cumpănit: nu era, încă, pregătit. A lăsat trenul să treacă privind melancolic în urma lui.

Adventul fotografic 13 este despre trenuleț.

jucarie locomotiva din plastic, verde

L-am montat cu zile-n urmă, dar n-am reușit să-l aduc aici pentru că n-a fost gata raportul de la controlul tehnic de calitate.

etae confectionare vagon din carton cu ferestre din staniol si roti din nasturi metalici aurii
N-a primit avizul
de punere în circulație ca ornament de brad, dar să completeze jucăria locomotivă s-a potrivit (mai mult sau mai puțin).

4 comentarii:

  1. De unde ai luat o asa minunăție de tren?
    Bo își aduce aminte de călătoria cu trecul pe care a făcut-o când a ajuns la tine? Are un spirit aventuros si e foarte curios, dar e bine că ascultă părinții și e prudent.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa din poza, pare tare dragalas trenul tau. Oricum, am inceput sa ma intreb despre ce si cum cu impulsurile si uneori, sau chiar de multe ori lasam sa treaca pe langa noi diferite trenuri si apoi ne pare rau. In fine, Bo pare sa fie totusi un mic intelept. O descoperi el trenul important! Pup.❤

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat e de frumos!!! Ai facut trenulet!! In asa vagon sa iti tot faci casuta pe roti :D.
    Uneori, citind prin carti (mai ales in Agatha) imi imaginam calatoriile de pe vremuri. Am prins si eu ceva, dar nah, nu se compara :).
    Bo draga, sa nu iti para rau - uneori e placut si sa le privesti! Asa faceam eu la Brasov, cand mergeam la buncii (straduta din fata blocului era paralela cu calea ferata (practic daca nu ar fi fost blocurile de pe partea cealalta a strazii, as fi vazut trenurile non stop :))).
    Si iernile erau ierni... cu zapada.
    Pup cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunat este trenulețul ❤️ cum să nu fie Bo atras de trenuleț, când și eu mă bucur de așa ceva ❤️👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.