2019-07-25

Vază pentru lavandă. Provocări verzi iulie

Probele lunii iulie 2019 la Provocări verzi sunt trei: 1. să transformăm… încălţămintea, 2. sticle de sticlă şi 3. pălării de soare. De când am citit temele, la începutul lunii, mi-am zis că o să-mi fie greu - şi aşa a fost! Altfel cum?! Zici că e greu, va fi greu; zici că e uşor, va fi uşor. Teoretic.
Am început cu tema doi de la Provocările verii - iulie 2019: sticla. Pentru ce o decorez, ştiam: lavanda; cum să o decorez… pace bună! Am învârtit idei in cap şi apoi le-am lăsat libere, să sară cum sar bilele la Loto. Şi azi a sărit din roată un mileu! Am “colecţie” de mileuri - unele au fost folosite cândva, altele sunt neutilizate vreodată. Am ales unul mai subţire, să se muleze uşor - alb la origine, dar vopsit cu foi de ceapă, cândva in negura timpului meu (voiam să vâd cum arată o ţesătură vopsită astfel - cafeniu deschis).
Aşadar, ingredientele sunt: sticlă de bere, mileu, şnur portocaliu şi şnur auriu (pentru legat mileul de sticlă), câteva mărgele rămase dintr-un vechi şirag (înşirate pe elastic rotund, pentru o prindere mai bine de corpul sticlei). Fotografia nu arata vaza in toată splendoarea ei. Zău! In realitate este mult mai drăguţă.
Am reciclat, practic, doar o sticlă, dar am utilizat şi un mileu care, cred, se simţea cam oropsit între celelalte oropsite din debara. Să zicem că şi mărgelele se simt, din nou, utile. 

8 comentarii:

  1. Imi place cum ai aranjat mileul si margelutele! Sincer, cred ca s-ar potrivi si cu un fir de orhidee, un pic ondulata!
    Azi chiar am vazut lavanda peste tot, dar deja au pus-o in pungulite. Imi place la nebunie mirosul ei.
    Felicitari pentru noul giumbusluc! :) Pupici si un final de saptamana placut, Diana draga! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orhideea, cred, e prea eleganta pentru o sticla de bere, dar ideea unui fir ondulat de "ceva" e super buna. Asa cum stau acolo firele de lavanda par ca un băţ infipt in sticla, dar m-am gandit la asta mult prea tarziu. :)
      Trebuie sa cos si eu cativa saculeti - am multe buchetele de lavanda (si de sanziene) pentru ca m-a rugat un pustan sa i le cumpar pe toate cu 10 lei pentru ca trebuia sa prinda trenul (zicea el). Am primit de cativa lei un brat de buchete de lavanda si sanziene - am dat celor care le-au vazut si au dorit si tot mai sunt destule. :)
      Multumesc, Suzana draga! Tu nu mai gasesti timp de joaca? :)
      Iti doresc sa ai si tu un final de saptamana minunat! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Si cine e fericita acum? Adica in afara de mine care ma incarc pozitiv privind vaza cea noua :P.
    Stii de ce mi-a adus aminte? Avea una dintre bunici in bucatarie un anumit obiect pe care abia asteptam sa il vad de fiecare data cand mergeam acolo: un caniche :)))). Un caniche din sticla. lol. Mai precis: era o sticla imbracata in ceva crosetat (ca un mileu si dopul era in forma de caniche. Cred ca am mai vazut gaini sau cocosi facute/i asa... dar caniche-ul ala. Ahhhhh! Vai cat era de dragut!

    Si stii ce imi place? Ca ai reusit sa transformi totul atat de frumos! <3. De-aia mi-am si amintit de acea piesa din bucatarie. Era atat de frumos lucrata... Mi-ar fi placut sa o am sa va pot arata si voua.

    Si margelele se potrivesc asa de bine cu ideea. (Sa stii ca si eu am o sticla albastra pastrata bine ca sa o fac vaza. :D sper... aoleu chiar sa verific :)))) Bine ca mi-am amintit).

    Pupici cu drag si abia astept sa vad ce vei face la celelalte doua teme :D. Hihih

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt, 'ca am reusit, si pentru ca am citit randurile tale despre caniche si pentru ca iti place vaza mea. :)
      De mica iti placeau catelusii cu par cret. :) <3

      Sticla ta albastra mi-a amintit ca am pe undeva o vaza bleumarin primita de mama de la bunica ei care avea 100 de ani cand i-a dat-o (a murit la 101 ani). Sper sa mai fie acea vaza (e o vaza banala, din perioada anilor 1970, dar prea e purtatoare de amintiri pentru a nu o mai avea pe undeva!) :)
      Multumesc! Pupici cu drag! <3
      Se invart in cap cateva idei dar... pfuuu! Trebuie sa sara cateva! :))

      Ștergere
  3. E frumosă, Diana! A ieşit tare bine şi se combină perfect mărgelele cu mileul! Bravo!
    Să ai o zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place. :)
      Multumesc, Potecuta!
      Zi frumoasa iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  4. Superbă vaza din sticlă de sticlă !
    Sper măcar pe luna viitoare să pun mâna pe ceva.. Materiale sunt, ideile vin, dar mai trebuie și voință și mai ales timp, mult timp !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Stef!
      No, hai! :)
      Stiu cum e cu timpul...

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.