2022-02-11

Felicitare și mărțișor inimă

Inima ta, mă joacă-asa: ba nu, ba da, ba nu, ba da, ba nu, ba da.... la la la laaa – n-am știut niciodată mai mult din cântecul Inima ta, interpretat de Corina Chiriac. Mi-au venit în minte cuvintele pentru că e despre inimioare aici.

Lucrând mărțișoare și felicitări pentru luna martie am sentimentul că deja e primăvară. Tradiția spune că mărțișorul a avut la origine rolul de a proteja împotriva deochiului, frigurilor sau bolilor dar a câștigat în timp funcția de talisman pentru noroc, sănătate, iubire, bunăstare. Micuțele obiecte la care se atașează firul alb-roșu simbolizează, fiecare, câte ceva. Inimioarele sunt simbol al iubirii, fericirii, compasiunii, carității.

Pentru săptămâna a șasea din Calendarul ReCreativ tema este „felicitări și mărțișoare în formă de inimioare sau care să conțină inimioare”.

Felicitarea am ales s-o decupez în formă de inimă pentru că am avut carton roșu – nu e mare, are vreo zece centimetri „înălțime”. Ca să fie mai sclipicioasă am conturat-o cu lipici. "Fondul" ochilor - inimioare din plastic pe care le-am folosit cândva la confecționarea mărțișoarelor „bănuți” (cum sunt cele din imaginea de mai jos).
Pentru a fi mai... altfel, i-am lipit ochi. E o inima ochioasa. Firul de mărțișor e plasat pe post de mustață. Fără fir mi s-a părut „sărăcăcioasă” felicitarea; îl puteam aplica în alt loc, dar mi s-a părut comic să fie „mustață”. Mă repet: îmi plac bancurile seci.

Mărțișorul e dintr-un inel de carton decupat dintr-un cilindru de la șervetele, inel pe care l-am festonat și modelat.

Am aplicat câteva strasuri „diamant”, mici-mici, să lucească un pic.
M-am jucat în editorul foto online, pixlr x, și folosind unele dintre tiparele gratuite oferite am încercat o prezentare mai altfel a mărțișoarelor.
Cu un pic de răbdare aș învața să mă joc cu editorul de fotografii amintit mai sus.

14 comentarii:

  1. Răbdare, îndemânare, bravo! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Te felicit, Diana! Sunt tare frumoase. Şi ştiu că au şi suflet în ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Potecuta! Oh, da! 😊
      Ma bucur sa stiu ca iti plac.

      Ștergere
  3. Nu-mi vine să cred că tu le-ai făcut. Arată super! Cel puțin inimioara aceea cu ochi nedumeriți e tare dulce. :) Bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A zis o prietena, despre felicitarea cu ochi: "parca se mira ca ma vede". 😊
      Iti multumesc, Jo!

      Ștergere
  4. Da, da! Frumos-frumos! Ce-mi plac ochisorii pe inimioara!
    Sunt facute cu multa imaginatie! Sa le oferi cu bucurie si sa fie primite la fel.
    Sunt cam amortita un pic. Ideile se misca lent!
    Pupici si seara buna, draga Diana! ♥️🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti plac si tie ochisorii pe inimioara - e distractiv cum se misca. 😊 Cu bucurie le voi oferi si stiu deja cui dau felicitarea - sigur va fi primita cu bucurie.
      Oh! Vine primavara, dezmorteste-te! 😊 Cred ca stiu ce zici...
      Iti multumesc, Suzana draga! ❤️ Noapte buna, zi frumoasa! Pupici! 😘

      Ștergere
  5. si eu votez cu inimioara ochioasa

    RăspundețiȘtergere
  6. Minunate. Felicitari pentru realizare.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.