2021-05-04

Zile din aprilie

Tradiția spune că Iepurașul aduce ouă colorate de Paști sau le ascunde - sau aduce daruri? Oricum, Iepurașul ceva nu canarul.
Cu această ocazie am constatat că nu am un iepuraș de pluș. Am pisică, broccoli, cățeluși, hipopotami, chipmunk, șoricel, urs, gărgăriță, miel, ștrumfi; am și un liliac (se pune, chiar dacă l-am făcut eu) - chiar și un clovn - dar nu și iepuraș. Hm. Ok, nu contează pentru că aici e vorba despre un ou gigant de ciocolată și șapte ouă de găin
ă.
Oul gigant nu e făcut de ciocolată, e făcut de cineva, din ciocolată (nu cineva e din ciocolată, ci „materialul” pentru ou).
Cineva acesta a turnat mai multe ouă din ciocolată, dar numai unul a ajuns la mine - și, ca de obicei, a avut și surpriză: o mașinuță „hopa-mitică”; adică... nu pică-n fund și se ridică, ci se dă peste cap atunci când întâlnește un obstacol. 
Șapte cm lungime are mașinuțși aproape șapte lățime. E demențială! Am râs cu atâta poftă încât mi-au dat lacrimile, și nu mă mai săturam s-o lovesc de obstacole. Cu cât are viteză mai mare cu atât se rotește mai mult (am un filmuleț cu mașinuța dându-se peste cap dar nu mă pricep să-l transfer pe blog pentru că nu știu ce program trebuie să folosesc pentru a fi acceptat fișierul pe blog). N-aș fi știut care-i treaba cu mașinuța dacă, împingând-o pe parchet, cineva nu i-ar fi pus „stop” cu piciorul și lovind pantoful mașinuța a început să se dea peste cap. Atâta mi-a trebuit! Vreo 20 de minute nici n-am mai făcut altceva.
Păsările sunt fotografiate în 23 aprilie. Era o înghesuială foarte veselă în teiul fără frunze (acum are frunzulițe). 
Doi
guguștiuci și-o trupă de porumbei așteptau, pe crengi, să le dau grăunțe. Abia am reușit să „prind” doar patru dintre păsări (celelalte „ieșeau” din raza obiectivului sau zburau spre pervaz, unde dădeau de mine la fereastră și zburau care-ncotro. E o „bătaie” teribilă între guguștiuci și porumbei! Porumbeii sunt tupeiști; unul dintre guguștiuci e tare timid iar cel care are curaj și „se dă” la porumbei nu le poate face față la toți - îl ajut cât pot, dar în final renunță și el. Abia mai apucă guguștiucii să ciugulească.
M-am străduit, din nou, să fotografiez Luna. Avea halou și îi lipsea un „arc de cerc” până să devină Lună plină, în 27 aprilie.
În seara zilei de 19 aprilie, pe la ora 19:30 îmi savuram țigara în balcon când am dat cu ochii de cer.
Am lăsat pipa și-am luat telefonul. Am fotografiat cam „în orb” pentru că lumina soarelui era încă puternică peste marginea norilor.
În 16 aprilie de dimineață plimbam cățelul și într-o zonă unde, de regulă, unii aruncă ce nu le mai trebuie prin casă și unde, de ceva timp, abia mai crește iarba (și câte păpădii erau cândva în zonă! Până să înceapă bipezii să-și arunce resturile acolo), am descoperit floricelele din imaginea de mai jos. 
M-am gândit că-s panseluțe, dar nu-s, deși seamănă (sau poate sunt un soi de panseluțe, nu știu). Erau singurele de pe acolo și era prima dată când le vedeam (și nu e că nu le-am observat în anii din urmă). După câteva zile am observat că era plin de ele la vreo trei-patru metri distanță, pe o pantă (Desigur! De ce să le fi fotografiat?! Am o scuză: erau în pantă, aveam cățelul, era mai dificil. Adevărul e că nu m-am gândit să le fotografiez, mulțumită că le-am văzut).
Am „cules” și câteva imagini cu zăpada din 7 aprilie, în jurul teiului (la baza lui, printre ramuri și cu păsări pe ramuri, mai spre seară):
Aici închei ceea ce imaginez a fi o scurtă retrospectivă a lunii aprilie.
(punctele portocalii din imagini sunt acolo pentru a „marca” locul unde sunt porumbei și guguștiuci). 😊

16 comentarii:

  1. A fost o luna aprilie mai ciudata, intr-adevar.
    Sa stii ca pasarile se vedeau clar si fara marker de pozitie! 😊
    Masinuta este delicioasa, ca sa nu mai spun de oul urias si ouale colorate. Ti-au iesit foarte frumos. Insa imaginile cu nori sunt minunate intr-adevar.
    Multumesc pentru aceste pagini de jurnal, Diana draga!
    Pupici si noapte buna!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In aceste prime zile de mai vremea se comporta tot cam bizar, simultan, "pe zone": burnita, vant si racoare, soare si cald... In jurul orei 15 era liniste totala in cartier: nici vant, nici glas de pasari sau de om, nici motor de masina si nici de ventilatoarele magazinului. Parea ca totul e incremenit.
      M-a surprins cat de bine au iesit ouala colorate "clasic" (de regula nu mi-au reusit cand am folosit vopsea din plic) 😊
      Cat de fain se vad norii uneori! Si cat de departe sunt de a le surprinde frumusetea! Nu-i bai! Insist. :))
      Haha! Inseamna ca "la mine" nu se vad prea bine pasarile (pe telefon se vad clar, pe blog nu prea).
      Cu drag!
      Multumesc. Noapte buna iti doresc si eu, Suzana draga! ❤️ Pupici! 😘

      Ștergere
  2. Ce frumoase-s ouăle!! Bine, şi ăla de ciocolată-mi face cu ochiul, dar mă fac că nu văd asta :D
    Eh, cam mofturoasă vremea, dar o iertăm şi o lăsăm să fie. Că nici noi nu suntem departe de asta :)
    Zi bună, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O lasam, o lasam, pentru ca si ea, Natura, ne permite multe. 😊
      Eu chiar nu mai vad oul de ciocolata altfel decat in poza. Delicios! 😊

      Iti multumesc, Potecuta! Zi buna si tie!

      Ștergere
  3. Aveam doua familii de gugustiuci in curte, dar au plecat dupa ce sotia mea a insistat sa-i ajute sa-si faca cuibul. A fost mare tristete...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh! :(
      Sigur aceea a fost cauza? Gugustiucii nu sunt prea pretentiosi la cuib, din ce-am inteles citind despre ei. Plus ca sunt teritoriali. Poate mai vin sa se hraneasca (prea departe nu cred ca au plecat). 😊

      Ștergere
  4. Intrebare: Incerc sa salvez o mandala si nu se mai termina. Asa ti s-a intamplat si tie? Mai astept... Sper sa nu adorm intre timp!😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuza-ma, te rog! Vin si plec de la PC.

      Dupa ce apesi "save" apare undeva sus o adresa (http ceva) si apesi pe acea adresa si atunci se descarca pe computer.

      Mie mi se intampla ca la o "noua sesiune" apasa de nu stiu cate ori pana "scap" de ultima mandala.
      Cred ca pana acum ai reusit singura. 😊
      Pupici! ❤️ 😘

      Ștergere
    2. Multumesc mult. Aseara nu prea am inteles ce face. Era un mesaj de rendering care a durat o vesnicie, dupa care a aparut o fereastra ca si cum urma sa fie livrata pe un mail. Ma jucasem cam mult si am presupus ca e greu de salvat, apoi m-am enervat si am salvat ecranul...😊 Acum am mai incercat cu trei linii si mi-a aparut acea adresa. Dar oricum e fain,insa tine mult de cum abordezi miscarea...Ma intristeaza faptul ca am un mail pe hotmail si desi intru cu parola, nu mai vad mail-ul in sine si asta este un subiect dubios rau. Mai bine faceam calculatoristica ! 😊😊😊
      Pupici si mandale frumoase! ❤️ 😘

      Ștergere
    3. Cu placere! Cand ai deschis site-ul n-a aparut ultima mandala, care s-a format din nou pe ecran? (la mine asa face, si apas "new sesion" de fac batatura la deget) :))
      De descarcat ar trebui sa o descarce pe hard, nu s-o trimita pe mail sau pe vreun site (dar am dedus ca e posibila si aceasta varianta - pe care n-o aleg).
      Mie-mi place de numa' sa ma joc cu mandalele - n-am timp cata pofta am! (desenez cate una, din cand in cand - fac colectie) 😊 Inca fuge mouse-ul cam cum vrea el, nu-mi iese colorata cum as vrea, dar merg inainte.
      Am renuntat sa inteleg (sa caut - "cu disperare" - sa aflu) de ce mail-ul Y! face ce face, de ce una si de ce alta... Pentru a intelege as avea nevoie de cineva care sa-mi traduca din româna in româna (nu inteleg termenii!)
      Multumesc la fel, Suzana draga! 😊 ❤️ Pupici! 😘

      Ștergere
    4. Nu avea cum pentru ca nu salvasem nimic. Doar m-am jucat. Am zis ca voi salva cand imi mai formez miscarea. Mi se pare incredibil cum evolueaza liniile.
      De mail am nevoie pentru ca eu platesc pe net ceea ce am nevoie si acolo vine o confirmare... Sper a descopar.
      Multumesc si eu, draga mea! Pupici!❤️😘

      Ștergere
    5. Oh! E nasol, cu mail-ul... Din ce-am auzit la altii: daca ai accesat acelasi cont de pe PC/laptop etc. si apoi de pe telefon fara sa faci nu stiu ce sincronizare e posibil sa nu mai ai acces la cont (mail) de pe PC - trebuie sa nu stiu ce (pfuuu! profesoara trebuia sa ma fac!) 😊
      Daca nu vezi intreaga "casuta de e-mail" e valabil ce am scris mai sus - daca nu vezi un mail anume... Despre aceasta problema nu am auzit si nici nu am avut-o. Sunt foarte receptiva la "probleme" pentru ca cine stie cand dau de ele. 😊 Cand afli despre ce e vorba, daca ai timp, scrie-mi si mie, te rog.
      Cu drag! ❤️ Pupici! 😘

      P.S. Prima mandala pe care am facut-o era teribila (am ostat-o in final)! :)) N-o salvasem, dar cand am redeschis site-ul (l-am inchis pt ca nu stiam cum sa incep alta) m-am trezit ca se formeaza pe ecran. Am dezactivat apoi "casuta" din coltul dreapta jos (unde apare ceva scris) dar tot la fel: se formeaza ultima mandala si la cateva zile dupa...

      Ștergere
  5. Un aprilie greu și pt mine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumoasă e selecția ta din aprilie, iar floricelele acelea seamănă cu primulele. Să-ți fie zilele vesele și pline de culoare, Diana dragă! ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar putea fi primule! Am cautat pe net denumirea scrisa de tine si am gasit imagini in care sunt flori ca cele pe care le-am vazut: primula vulgaris (ciubotica cucului; de ciubotica cucului stiu ca arata altfel, dar... mai stiu eu ce stiu?!) 😊
      Iti multumesc, Dana draga! ❤️ La fel iti doresc si eu tie! Senin si veselie! ❤️

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.