2018-06-29

De Sânziene am făcut cioburi. Fleur and color

Duminică, in dimineaţa zilei de Sânziene, am plimbat câinele, am udat florile din balcon - şi am observat bobocei la cel de-al doilea leandru - şi pentru că afară era cam mohorât m-am gândit că e timpul pentru un nou puzzle. N-a fost să fie puzzle pentru că s-a brodit să ieşim.
Spre seară m-a gâdilat creierul şi m-am gândit că ar fi o idee bună să recitesc romanul “Cocoşatul” (Paul Feval). Cartea fiind foarte sus pe un raft am urcat pe-un scaun, am mutat mai jos cutia cu miniaturi din porţelan, m-am răsucit să răspund persoanei care tocmai intra in cameră şi… cotul meu a împins cutia. Poooc! Cred că am deschis gura larg, şi nu îndrăzneam să mă uit in cutie - in urma căzăturii s-a auzit ca şi cum ar fi fost o cutie din plastic plină cu monede nu cu miniaturi din porţelan. Îmi era clar: bibelourile s-au spart.
Am evaluat paguba: opt din cele patrusprezece erau… decapitate (in mare parte). Au mai rămas şase in colecţie. Le-am adunat pe cele sparte, gata să le arunc… “Nu le arunca! Pot fi lipite!” zice o voce. “S-a dus răul” - zice o altă voce (şi mă îndoiam profund că ar fi aşa) “Bibelourile ciobite au energii negative” se mai aude cineva. Hei! îmi zic in gând. Sunt doar cioburi, bune de aruncat. Apoi: de reparat n-am încercat, încă, să repar bibelouri sparte. Le-am aşezat in altă cutie şi luni am cumpărat o soluţie de lipit porţelan, piatră şi alte materiale… Rămâne de văzut când le voi lipi… Tot aveam chef de-un puzzle!
bibelouri sparte
Abia joi am văzut florile leandrului… De le vedeam mai repede le fotografiam pentru Miercurea fără cuvinte! ca şi cum au înflorit la trei zile după Sânziene. Habar nu am când bobocii au devenit flori.
Ella e-n vacanţă, dar păstrez tradiţia Fleur and Color (on Wednesday).
Până revine Ella tabelul este la Rux pe blog (Copilărim). 

14 comentarii:

  1. Diana Draga, imi pare atât de rau...
    Simpatice vocile tale launtrice ☺ Iti urez spor la lipit. Cu rabdare si mana linistita vei reusi sa readuci forma initiala a bibelourilor - sunt sigura. In plus, se gasesc in magazinele hobby multe lipiciuri si creioane-carioca pentru portelan, in diverse culori (poate trebuie sa reconturezi ceva) si exista si pasta pentru "umplut" ciobiturile. Abia astept sa ne prezinti colectia restaurata <3
    Oleandrul are culoare frumoasa si floare "batuta" - exact asa este si unul dintre ai nostri, rasarit dintr-o renguta luata de pe insula Creta, intr-un concediu ☺
    Te pup. Pupici si ganduri bune de la trio pentru trio! <3 Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Carmen draga. In prima clipa, dupa ce am deschis capacul, am simtit un "cleste" pe inima - imi sunt dragi, pentru ca sunt "purtatoare de amintiri" si sunt destul de vechi. Apoi - vorba ta! :) - vocea interioara a strigat: sunt doar cioburi! :) Si-am vrut sa le arunc. Am cedat ispitei de a incerca sa le lipesc - sunt sparte foarte... frumos: cand le-am pus capetele la loc se potriveau perfect marginile si nu se vedea vreo fisura - sper sa fie asa si dupa ce le lipesc. As fi preferat un lipici fara doua componente care sa fie amestecate dar e tot ce am gasit la magazinul din cartier.
      Multumesc si pentru info: nu stiam despre carioca pentru portelan.
      Oleandru din Creta! Ati fost si pe urmele vechilor greci (de ei am uitat la articolul tau despre Populonia). <3 :)
      Pupici! Noapte buna! Ganduri bune si de la noi pentru voi! Si pupici! <3

      Ștergere
  2. Nu aduc energie negativa doar daca tu crezi asta.

    Incearca cu silicon pentru portelanuri , exista un pistol special in care intra acest tub subtire de silicon si poti repara de toate.Nu e scump in jur de 40 ron....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu stiu ca nu aduc energie negativa - nu cred in obiecte care aduc "ghinion". :) Ar putea arata inestetic cele ciobite sau lipite mai puţin reusit, dar altceva... nooo.
      Multumesc pentru idee. Am luat un adeziv din doua componente si daca nu reusesc cu el incerc altceva.

      Ștergere
  3. Dacă au valoare sentimentală, lipește-le și păstrează-le. Vei regreta după ce le vei arunca.
    Leandrul este superb, florile roz sunt de vis. Îmi place și mirosul florilor de leandru, e atât de fin...

    Numai bine, dragă Diana! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca e si motivul pentru care m-am gandit a doua oara si le-am pastrat: valoarea sentimentala. :)
      Si mie imi plac leandrii - parfumul suav pe care il simteam uneori in casa am aflat tarziu de unde vine. :) Mi-ar placea sa aiba un alt loc, pentru ca in balcon mi se par, cumva, chinuiti. :)
      Multumesc, Zina draga! Zile senine iti doresc!

      Ștergere
  4. Ce ma buuuucur ca nu le-ai aruncat! :)
    Poate ca ai auzit deja de Kintsugi ? Este acea arta de a lipi obiectele de portelan sparte .. si nu oricum, ci cu un amestec de materiale pretioase. :P
    Nici eu nu cred ca aduc ghinion. noi oamenii atragem tot felul de chestii negative din cauza superstitiilor nascute din niste coincidente nefericite...

    Bunica mea avea ratuste dinacelea (daca am noroc mi-a ramas si mie una - cea lipita, ca am vazut ca Ralu a luat la ea ceva de genul.. va trebui sa verific).

    Ce frumos este leandrul. :D Tin pumnii ca puzzle-urule bibelou sa fie o provocare cu finalitate placuta <3

    Pupici cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum aflu de Kintsugi. :) Multumesc. Interesanta filosofia din "spatele" acestei arte: "imbratisarea imperfectiunii",acceptarea schimbarii... Mi bucur ca nu le-am aruncat (inca nu am avut timp sa ma ocup de ele). :( Sigur nu am materiale pretioase dar daca-mi ies frumos e tot ce conteaza (si chiar daca nu ies frumos tot faine vor ramane - prin imperfectiunile lor) :)
      Am scris candva un referat despre superstitii si oamenii superstitiosi - e fantastic cat de multe superstitii exista si cati oameni superstitiosi sunt (cativa cunosc in mod direct, dar le accept superstitiile incercand sa nu zambesc).
      Dupa ce le lipsesc le fotografiez si le postez. :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  5. Sărut mâna, dragă Diana! Îmi pare rău pentru pățania ta. Când mi se întâmplă și mie 9și se întâmplă!), așa ce rău mă necăjesc. Mai ales când e vorba de ceva la care țin mult. Sunt sigur că vei încerca restaurarea lor și sigur le vei pune în alt loc, mai bine protejate. . Ce să-i faci/ Se mai întâmplă și de-astea, oricât de atenți am fi.
    Leandrul e minunat!
    Numai bine și zile pline de bucurii îți doresc din toată inima! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In impulsul de moment am simtit un profund regret, dar repede s-a preschimbat in "asta este, pana aici le-a fost". Acum sunt hotarata sa le lipsesc - ramane sa gasesc timpul necesar. :)
      Vorba Zinei: cred ca as fi regretat daca le aruncam. In mod cert, nu le voi mai cocoţa! Erau acolo pentru ca erau la vedere fara a ocupa spatiul cartilor...
      Multumesc, Alex draga! Zile cu bucurii iti doresc sa ai si tu! :)

      Ștergere
  6. Vad ca nu s-a publika comentariu, asa ca incerc din nou: zuzenia mea te saluta! am spart 3 cani de cafea vara asta...nici o sansa sa le lipesc :) insa daca tu ai rabdare...iti zic mult spor! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Si zuzenia mea te saluta!
      Rabdare as avea - am rabdare la puzzle cu 1000 sau mai multe piese mici - cu timpul e mai greu...
      Multumesc! Sper sa-mi reuseasca!

      Ștergere
  7. Draga Diana,daca ai amintiri importante cu acele bibelouri,lipeste-le!
    Ai rabdare si indemanare,iti sunt dragi,deci acorda-le toate atentia!
    Eu am vazut portelanuri lipite(pe net)in tehnica Kintsugi,sunt frumoase
    desi devin altceva,dupa reparare!Cred ca te vei descurca de minune,
    folosind silicon. Iti doresc succes si toate cele bune !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rabdare as avea, si sper sa am si indemanarea necesara (dar mai ales timpul) pentru ca nu pare prea usor, mai ales ca am cumparat un adeziv cu doua componente care trebuie amestecate... si care se usuca repede (pauzele, deci, nu sunt permise) :) Mai multi ati scris despre silicon special - daca nu-mi iese cu ce am... trec la silicon. :)
      De la Rux am aflat despre aceasta tehnica si am aruncat o privire pe net - o consider interesanta. Hm! Si daca nu se lipeste perfect un cap o sa ii adaug o... zgarda, sau... nu stiu: ceva potrivit (ratusca nu se potriveste tinuta in zgarda. Daaa! Imi place ideea de a le lipi! <3
      Multumesc, Natalia draga! Xile senine iti doresc sa ai!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.