2019-04-11

Puşculiţa. Provocări verzi

De data aceasta m-am grăbit sa termin proba numărul unu la Provocări verzi: puşculiţa.

Am ales să îmbrac cutia de carton (8 cm înălţime, 6 cm lăţime) a unui borcănaş cu cremă in bandă adezivă de hârtie şi să o colorez cu negru, mov şi argintiu, să se potrivească “setului” pe care l-am făcut cândva pentru hol, setul fiind prima mea încercare de a folosi ceva asemănător “tehnicii şerveţelului”. Trifoiul şi potcoava au fost mărţişoare.

Am întărit cu banda adezivă cutia, i-am lipit capacul, i-am tăiat o fantă şi… a ieşit o puşculiţă-aragaz! Sau maşină de spălat! Astfel şi-au dat cu părerea unii şi alţii - fiecare cu ce-l doare!

Pentru Provocările primăverii - aprilie 2019 am făcut ce se vede mai jos:

puşculiţă

Monedele le adunam într-un portofel care nu se mai închide bine - sunt monede pe care le-am găsit pe stradă începând cu anul 2005. Deh! Colecţionez monede găsite. Bancnotele nu le-aş colecţiona (şi din mărunţiş am luat destul), dar sunt mulţi ani de când n-am mai găsit bancnote! Când îl aveam pe Boby am găsit destul de mulţi bani: bancnote de diverse valori, monede lei, monede eurocenţi… Faza cu eurocenţii e de comentat! Îl plimbam prin zona verde de lânga nişte blocuri pe unde nu obişnuiam să mă plimb, dar nu aveam de ales in acea perioadă, şi pentru că trebuia să fiu atentă ca Boby să nu ia masa in oraş (a.k.a. să mănânce de pe jos) priveam mai mult in jos - o monedă ici, una colo… A doua zi la fel! A treia zi la fel! Am adunat aproape trei euro (dacă nu mă înşeală memoria) in monede mici (le am şi azi, dar e mai complicat să ajung la ele chiar acum) - erau prin iarbă, pe o arie mare, ca şi cum cineva împrăştiase monede pe toată acea zonă verde! Prietenii se amuzau pe fazele acestea cu banii găsiţi in timpul plimbărilor cu Boby; ziceau că el îşi plăteşte cazarea şi masa, fiind căţel găsit.

18 comentarii:

  1. Imi place combinatia de negru, mov si argintiu. Iarasi recunosc ca as fi adaugat si auriu pe ici pe colo! :) Eu nu prea ma uit pe jos, asa ca sanse mici sa gasesc ceva...
    Spor la tot ceea ce faci, Diana draga! Si sa continui sa-ti umpli aceasta frumoasa casuta pentru bani! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ales argintiul pentru a se potrivi cat mai bine cu "setul" - potcoava e aurie, trifoiul are si el auriu. :)
      Cand ies cu patrupedele la plimbare trebuie sa fiu cu ochii pe ele, sa nu pape aiureli - se comporta ca si cum n-ar manca destul acasa! :)) Doar cu Bony, boxerita, puteam privi "aiurea" pentru ca era dresata si nu manca de pe jos. :)
      Multumesc, Suzana draga! Toate casutele pentru bani sa fie pline; ale mele, ale tale, ale tuturor. :)
      Spor iti doresc sa ai si tu, si zile senine! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Dupa ce am citit jumatate de blog :)) ... în cautarea povestii lui Boby ♥
    sa ma întorc la pusculita! Potcoava si trifoiul sa-ti aduca noroc iar pusculita ta sa fie mereu plina! Cam asta-i doresc! :))
    Acum ma întorc iar la Boby ... care semana foarte bine cu Gipsy, catelusa mea boxer! M-ai ravasit complet cu ambele povesti ... poate într-o zi am sa-i scriu si eu povestea lui Gipsy pe blog, pentru ca si ea saraca a avut o poveste ... uff!
    Iti doresc o zi minunata, Diana draga! Multumesc pentru "povestile cu caini" Mi-au adus un pic de nostalgie în dimineata asta!
    Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Ella draga! Sanatate, noroc si belsug iti doresc sa ai si tu! <3
      Neaparat, te rog, gaseste timp (si putere) sa scrii despre Gipsy! Ce ma bucur ca ai avut si tu o boxerita! Stii cel bine cat sunt de jucausi acesti caini, cat de inteligenti! desi unii se sperie de ei! Bony era prietenoasa cu toti ceilalti caini, cu copiii, si cu adultii (dar pe unii ii ignora cu gratie). :) Latra la politai si la oameni beti - fara exceptie! Intr-o seara a latrat la un tip in civil - si m-am mirat; s-a mirat si omul, 'ca nu era prea aproape de noi, nu gesticula spre noi, nu striga - am aflat ca era politai, de fapt. :))
      Zile senine! Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  3. Imi doresc o pusculita de ani buni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jocul e deschis, si sunt sigura ca ai idei! Timp, cred, trebuie sa gasesti, si vei avea o pusculita. :)

      Ștergere
  4. Frumoasa si practica pusculita. Sa te bucuri de ea (sa te mbogatesti!). :P Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Superbă pusculita !
    Și eu sunt la faza de producție și de căutare a matetialelor și pe saptamana viitoare să văd ce îmi iese pentru pusculita mea din materiale reciclabile, că am destule, însă ce voi băga în ea, mă mai gandesc, că eu n-am fost așa de norocos cu marunţişurile :)
    Ideea e să arătăm că se poate și altfel, nu doar să tot cumparam lucruri când noi suntem înconjurați cu tot felul de deșeuri și ambalaje care le putem refolosi..
    Weekend Superb de pe acuma îți Doresc !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, si pentru prezenta! Am uitat sa scriu, data trecuta, ca ma bucur ca mai esti aici - temerrile mele au fost inutile cand cu desfiintarea conturilor G+ :))
      Abia astept sa vad ce pusculita mesteresti! Pe tigrisorul de pe blogul tau l-am vazut! E o frumusete! <3
      Haha! N-ai fost norocos cu maruntisurile! Deduc ca ai fost norocos in chestiunile importante! E mult mai bine! :) Iti doresc sa fii norocos in chestiunile importante!
      Deseori m-am gandit: de ce sa cumpar ceva ce pot face eu, din diverse materiale bune de aruncat. Candva am cautat pe youtube despre reciclare si ce se poate face din te miri ce! Multe nu mi-ar fi trecut prin cap ca pot fi obtinute din ceva ce altii arunca (multe am aruncat si eu pana sa-mi dau seama ca le pot da obiectelor o noua viata). :)
      Multumesc, la fel! :) Zile senine iti doresc!

      Ștergere
  6. Ești tare îndemânatică, Diana!
    Să-ți fie ziua plină de provocări inedite!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vai ce draguuuuta e pusculita!
    Razi tu razi dar ar putea juca si un rol de sobita vintage foarte bine :)).
    Wow ce noroc... :O. Ralu a gasit odata o hartie destul de valoroasa intr-o excursie. :))))
    Imi place mult case asorteaza si cu setul :D. Weee!!!
    Pupici cu drag si ma bucur ca ne jucam creativ (mai mult tu, dar revin si eu cat de curand!! :P deja imi ambalez motorul, se aude ?:))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha! Exact in acest moment se aude motorul unei masini, in parcare! :))) (nu e, neaparat, ceva neobisnuit, 'ca bazaie mai mereu masini pe aici). Asa ca, da! Se aude motorul! :)
      Ma bucur ca iti place pusculita! Nu ma mai simt "vinovata" ca am lucrat-o pe repede inainte. :) Are aspect de sobita, dar si de masina de spalat - am privit-o, mai apoi, cu ochii celor care i-au zis aragaz si masina de spalat. :)
      Pana la Boby o singura data am gasit o bancnota de 100 de lei (inainte de 1989) si foarte rar monede - poate pentru ca nu priveam bombeul pantofilor. :) Am gasit bani, dar altii, apropiati mie, au pierdut... Un fel de: totul se plateste, pentru ca norocul meu (cand gaseam bani mai multi) era ghinionul altuia. :) Un fel de lege a compensatiei. :)) De-as fi avut cum sa aflu proprietarii banilor n-as fi ezitat, dar cum nu era nimeni prin preajma... si nici nu erau asa de multi bani incat sa ii duc la Politie! :) Pe scurt: nu ma bucuram foarte mult cand gaseam bani pentru ca cei care i-au pierdut s-au intristat.
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  8. Avem si noi una, da nu prea avem spor la monezi ...:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Poate, din cauza ca se folosete mai mult cardul! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.