2019-04-25

Ouă îmbrăcate. Provocări verzi

Se apropie sfârşitul lunii aprilie - de parcă n-aţi şti! - şi am reuşit să termin tema cu numărul trei de la Provocările primăverii - aprilie 2019: ouă vopsite / decorate manual.
Vă prezint familia Ouăcilă: Albăstrel, Floricica şi Micuţa lor in roşu. O familie fericită care-şi dedică existenţa altora. Sunt la picnic, într-un loc special amenajat pentru “ovoline”, la umbra crenguţelor de tei. Au îmbrăcat cele mai bune hăinuţe ale lor - singurele, adică - şi aşteaptă să fie băgate in seamă.
Până să-şi facă rost de hăinuţele acestea au încercat şi altceva: s-au învelit in hârtie creponată, s-au stropit cu oţet şi-au aşteptat, şi-au aşteptat… degeaba: nu s-a prins culoare de coaja lor. Poate hârtia nu era potrivită, poate a fost prea puţin oţet? Cine ştie? Ele au respectat instrucţiunile din videoclipul care poate fi văzut la adresa de mai jos.
Au ales apoi hăinuţele, şi pentru că li s-au potrivit - mai cu chiu, mai cu vai - au avut nevoie de un loc special amenajat in care să stea pentru a şi le etala: un coşulet. Coşuleţul e făcut dintr-un mileu care zăcea de ani pitit într-o cutie (metoda folosită e descoperită într-un videoclip postat de Suzana).
Nu e picnic adevărat fără ceva verde curat in jurul lor: crenguţe de tei într-o vaza cofecţionată special pentru ele - din recipientul părăsit de şampon, recipient învelit in şerveţel.
Şi gata! Familia Ouăcilă se simte perfect la picnic!  

22 de comentarii:

  1. Sunt drăguţe foc!! Sunt fan declarat acestei familii, m-am îndrăgostit pe loc! Bravo, Diana, minunate sunt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Potecuta!
      Ma bucura tare mult cuvintele tale si pentru ca mi-a placut tare mult sa fac hainute pentru oua! :) M-am distrat excelent imbracandu-le.

      Ștergere
  2. Incantata de cunostinta, familia Ouăcilă! :)))
    O sa-i pui sa se dea "cap în cap" de Paste? :))))))))
    Draga mea Diana, am sa lipsesc de pe blog pana pe 5 mai, datoria de bunica" ma striga! :))
    Iti doresc un Paste luminat si fericit, sa fi înconjurata de oameni dragi tie si sa ai liniste în suflet!
    Pupici si îmbratisari! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooooo! La asta nu m-am gandit! :))) Parca nu-mi vine sa-i dau cap in cap - imi imaginez ca nu e o familie disfunctionala! :)) Ii iau pe rand membrii si, eventual, "le dau la fund". :)

      Iti multumesc, Ella draga, si iti doresc, la randul meu, zile frumoase, sanatate, senin in suflet - la fel pentru toti cei dragi tie!
      Distractie frumoasa! <3 Asa datorie sa tot ai! :) Pupici! <3
      Sa ne revedem cu bine!

      Ștergere
  3. mandre si frumoase mai sunt, imi plac teribil de tare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Noua familie este tare simpatica si cred ca va intelegeti deja de minune!
    Si pur si simplu genereaza buna dispozitie! Ceea ce e foarte important!

    Iti urez Sarbatori Pascale pline de lumina, impreuna cu toti cei dragi tie, Diana draga!
    Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca genereaza buna dispozitie! Zambesc numai cand ma gandesc la ele, cum stau in frigider - deocamdata! :)) Si mi-a placut foarte-foarte mult sa le imbrac! Ma bucur ca nu am reusit sa le colorez cu hartie creponata si otet. :)

      Multumesc, Suzana draga! Paştele cu bucurie sa iti fie, alaturi de cei dragi! Pupici! <3

      Ștergere
  5. Talentata mea! Sunt in tema ca si Thea tot mestereste cate ceva.Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! <3
      Ce fain ca o incurajati sa mestereasca! :)
      Multumesc. Paştele cu bucurie sa va fie!

      Ștergere
  6. Cat de haioși sunt!!! Si......ii mănânci? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am putut! :)) Nimeni, dintre cei care le-au vazut, n-a vrut sa le dea cap in cap. :)) Albastrel, insa, s-a rostogolit pe masa, de pe masa a cazut si, pentru ca are obraz subtire, s-a crapat coaja. :) A fost mancat! :)) Floricica, insa, n-o sa ramana singura. :)

      Ștergere
  7. Foarte haioasa familia Ouacila!
    Pe cele cu hartie creponata le-ai invelit reci? Eu am incercat de mai multi ani metoda, dar le-am invelit in hartie cat erau fierbinti, imediat ce le-am luat de la fiert, si a iesit culoare, si pe ele si pe degetele mele :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Albastrel nu mai e. :) S-a "accidentat" si a fost mancat. :) Ma bucur sa stiu ca iti place familia. :)
      Daaa... Reci au fost! Nu mi-a dat prin minte ca la caldura se transfera culoarea!!! (nici nu stiu daca a zis in video...) Ce tolomaca sunt! Stiu ca se mai vopsesc oua cat de curand - o sa incerc cu ele fierbinti. Multumesc pentru pont. :)

      Ștergere
  8. Hristos a Inviat!
    Iata ca am ajuns fix in prima zi de Paste sa ii vizitez pe cei trei familisti! Si cat sunt de simpatici - imi plac mult hainutele lor :D. Si numele li se potrivesc.
    Iar decorul este pe masura! Am tot zic ca pana la urma o sa incerc si eu sa fac un cosulet de gen :)))). Initial credeam ca vaza e impletita din fasii de hartie :O. Foarte tare a iesit si cu ramurelele in el le-a creat decorul perfect pentru picnic.
    Pupici cu drag !! Sarbatori fericite cu multa sanatate alaturi de cei dragi!
    Si un pupic special de la Kouki mic :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a inviat!
      De-ai sti cata placere mi-a facut sa imbrac ouale!! :)) Cat de magulita m-am simtit vazand reactiile celor care le-au vazut amintesc cu jumatate de gura, 'ca nu-i frumos sa ma laud. :)
      Frunzele de tei s-au ofilit acum; Albastrel s-a rostogolit si si-a crapat "obrazul" (nu mai e) dar Floricica si Micuta nu vor ramane singure. :))
      Multumesc, Rux draga! Sanatate va doresc si mult-mult-muuuult bine! <3
      Multumesc!!! :) Pupici speciali pentru Kouki mic! <3

      Ștergere
  9. Foarte reusite. Zambarete si frumoase foc. O familie reusita in ''banca''- cosuletul - ei. Multumin. Sarbatori Pascale fericite!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Ina; si pentru urare. :)
      Dada, o familie in "banca" ei. :)
      Cu placere.
      Zile senine iti doresc!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.