2020-03-24

Nu visa cȃnd conduci. Jocul celor 12 cuvinte(241)

În goana motocicletei simțea că poate scăpa de toate necazurile, de boli și de dureri, de oameni răi și de locuri urâte, de restricții și obligații. Trăia o senzație de fericire! O eliberare de tot și toate trăia gonind sub soarele care-și trimitea spre pământ razele ca niște picături de foc sclipind pe asfaltul încins și tocit. Oriunde privea era doar deșert, erau pietre și stânci, doar din loc în loc un cactus înalt ce părea delicat văzut din viteza nebună. Alerga să-și îndeplinească o dorință: de renaștere, sfidând moartea. Orice gest necugetat ar fi zburat motocicleta de pe drum, devenind praf mai apoi, pe-o întindere de piatră albită de soare, ca o pânză din in ce acoperă un univers neștiut, un suport ireal într-o lume aparent reală. Frecarea cu aerul avea sunetul unui pian dezacordat și goana nebună transforma orizontul în ceva pastelat, ca soarele în amurg… Soarele în amurg la prânz! S-a trezit brusc din visare, având timp să iasă în decor, ocolind la secundă întâlnirea cu destinul care se repezea sub formă de camion. 
₪₪₪
Exercițiu de imaginație: Jocul celor 12 cuvinte găzduit de Eddie pe blogul său, Cartim.
Cele 12 cuvinte: delicat, renastere, pastelata, suport, pian, gest, picaturi, oriunde, eliberare, fericire, in, dorinta.
Sursa foto: pixabay; autor foto: RonaldPlett

8 comentarii:

  1. Am citit cu sufletul la gură, speram să.. fie cu soare la final. Frumos te-ai jucat iar cu aceste cuvinte însorite :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si s-a terminat cu soare! :) Cine trece razant pe langa doamna cu coasa vede numai soare mai apoi. :)
      Iti multumesc pentru compliment, Potecuta!
      (mi-a luat mult timp pana am reusit - macar :) - aceste randuri; cuvintele se impleteau ciudat rau, in tot felul de "scenarii" sumbre! semn ca mergeam cu frana de motor trasa) :)

      Ștergere
  2. Chiar nu e bine sa visezi cand conduci! Fain text, chiar daca tot la efecte catastrofice te gandesti. Sau mi se pare?
    Pupici si o seara senina, draga mea! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) M-am cam lasat dusa de... tastatura, dar la final m-am trezit si-am schimbat macazul, sa nu deraieze marfarul. :) Pe scurt: am trecut la "final fericit". :)
      Multumesc, Suzana draga! Noapte buna, zi frumoasa! Pupici! <3

      Ștergere
  3. A la A.E.Poe povestea ta
    Oare unde vrei sa fugi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Multumesc!
      Of. Undeva unde sa nu mai existe restrictiile de azi, unde sa nu fie varstnici speriati... ca nu va veni ambulanta daca le e rau, ca vor muri in casa si va dura mult pana afla cineva...

      Ștergere
  4. Uau, ce final! Mi-ai creat emotii.
    Seară faină să ai, Diana dragă! 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, Dana draga!
      Mi-am creat si mie emotii! M-am lasat dusa de valul atmosferei apasatoare si era sa ma lovesc de-un camion (figurativ vorbind, desigur). :)
      Multumesc! Iti doresc sa ai si tu seara minunata! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.