2020-03-05

Prima ȋntȃlnire. Jocul cuvintelor(240)

De mult timp nu mai purtase costum. Se simțea stingher și ușor caraghios, plantat în fața clădirii teatrului, cu o rămurică de cireș tăiată din grădină, plină cu muguri ce stăteau să se deschidă pentru a elibera florile gingașe, rozalii. O aștepta pe ea, aceea care-i stăpânea gândurile de câteva luni, de când fusese angajată la institut, și pe care abia acum a avut curaj să o invite în oraș, cu inima bătându-i în piept ca un baros. Își imaginase că vor ieși undeva la dans, dar ea a preferat o piesă de teatru pentru prima întâlnire. Nu și-ar fi imaginat-o iubitoare de teatru - n-ar fi știut să spună de ce, dacă l-ar fi întrebat cineva. El sigur nu era genul “teatru”, dar gusta câte un spectacol, din când în când; și cum să refuzi așa o fată când e prima dată c-o inviți în oraș?
Își privi ceasul brățară. Stăpȃna gȃndurilor lui ȋntârziase mai mult de un sfert de oră - depășise limita “întârzierii acceptabile”, dar o aștepta în continuare, plimbându-se în pas mai rapid, ca un soldățel de gardă în fața teatrului. Începuse să-și spună bancuri: “bărbatul ideal își așteaptă iubita cinci ore pentru ca ea să fie gata în cinci minute” - și râdea singur, nepunând la suflet faptul că a fost păcălit și lăsat să aștepte ca un caraghios. Fata întindea coarda! Trecuse o jumătate de oră! De ce nu pleca? Se gândea că, poate, i s-a întâmplat ceva fetei. Ar trebui să o sune, dar cui să-i fi trecut prin cap un schimb de numere de telefon? Mâine, la serviciu, se va duce glonț la ea și-și va cere scuze că n-a putut veni la întâlnire și n-a avut un număr de telefon, s-o anunțe.
O rafală bruscă de vânt îl smulse din gândurile zăpăcite care-i bântuiau prin cap. Se răcorise brusc aerul și sus se adunau nori negri, de ploaie. Nu și-a terminat bine gândul “o ploaie mi-ar mai lipsi” că apa a și început să cadă din cer. Și vântul sufla tot mai tare, transformându-se-n furtună. Aerul avea miros de pământ ud și asta l-a mai înseninat; îi plăcea acest parfum al pământului saturat de apă. Să nu ajungă și el saturat de apă s-a refugiat sub o arcadă, înghesuindu-se între alți trecători… uniți în ploaie și în cȃnt de tunet. Și atunci o vede! Venea mergând poticnit prin perdeaua de apă, cu chipul numai zâmbet, cu rochia lipită de trup, făcând cu greu față rafalelor de vânt turbat. A fugit spre ea și i-a oferit haina lui, apoi crenguța de cireș. Cu o scurtă îmbrățișare ea l-a făcut să uite toate gândurile amare, și-au pornit spre treptele teatrului, piesa fiind deja începută. Fata l-a oprit râzând, arătând spre hainele ce le purtau amândoi și din care curgea apa. Au plecat prin ploaie, înlănțuiți. Nu s-au dus la dans, dar s-au distrat în ploaie; nu s-au dus la teatru, dar au fost încântați de jocul  norilor, vântului, ploii.
₪₪₪
Exercițiu de imaginație: Jocul celor 12 cuvinte găzduit de Eddy pe blogul său, Cartim.
Cele 12 cuvinte: imbratisare, cires, inima, timp, furtuna, cant, dans, limita, miros, inceput, coarda, suflet.

12 comentarii:

  1. Foarte romantica intalnirea lor dar fuga sa se usuce ca nu-i de gluma cu raceala :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Inainte de a publica textul am sters fraza (finala) in care scriam ca si-au cumparat aspirina de la farmacie! :))

      Ștergere
  2. Wow! Cat romantism ai reusit sa aduni in acest joc al cuvintelor!
    Oare mai exista astfel de barbati pe undeva?
    Stiu eu unul … dar este al meu si nu-l cedez! LOL
    Mi-a placut tare mult povestioara si asa cum ne-ai obisnuit … ne lasi cu un gust dulceag si emotie in suflet si cu întrebarea … se continua?
    Sa ai o zi minunata! Multumesc de delectare!
    Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, Ella draga!
      Exista! Mai ales la prima intalnire. :) Dragul tau e "verificat" in timp.
      Acum sunt sigura ca nu stiu cum sa continui, dar... :)
      Cu drag!
      Zi minunata iti doresc sa ai si tu! Pupicios! <3

      Ștergere
  3. Ce gând năstruşnic să-i spună că n-a putut veni. Aşa mare e orgoliul domnilor, nici ploaia nu-l potoleşte? :D
    Tare frumos e când rafalele nu opresc bucuria unei întâlniri, mi-a plăcut cum ai ţesut povestea!
    O zi frumoasă, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Al unora, da. Exista si femei cu asa orgoliu - sa nu le "nedreptatim". :) Ploaia il umfla si mai mult! :))
      Multumesc pentru compliment si urare, Potecuta!
      Zi frumoasa iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  4. Ce frumooos! Să ne mai amintim din când în când de vremurile bune, să mai visăm cu ochii deschiși povești de iubire în care doar ea ne e suficientă, asta da refugiu. Să-ți fie primăvara de poveste, Diana dragă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Nu degeaba se spune ca indragostitii sunt niste nebuni frumosi. :)
      Multumesc, Dana draga! Primavara minunata iti doresc si eu tie! <3

      Ștergere
  5. O poveste pe cinste! Esti o romantica, draga Diana, orice ai spune...
    Si ploaia genereaza o atmosfera perfect potrivita!
    O seara minunata, asa cum vei vrea tu! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eee, nu neg 100% romantismul, dar in text, in ultima fraza (la care am renuntat chiar inainte sa apas "publicati") ii duceam la farmacie, de unde cumparau aspirina. :) Ploaia m-a determinat sa renunt la "aspirina". :)
      Iti multumesc, Suzana draga! Minunata sa fie si seara ta! Pupici! <3

      Ștergere
  6. Of tu Diana, si tu ai facut-o pe fata sa intarzie? Parca barbatii nu intarzie niciodata ...
    Povestioara ta imi aminteste de prima mea intalnire cu sotul meu. Singura diferenta este ca eu nu am intarziat dar ne-a prins si pe noi ploaia si imi amintesc cum ne grabeam spre casa1 Nu m-am mai gandit demult la seara aceea... Frumoasa povestioara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lacrimile de bucurie ale Naturii s-au revarsat asupra voastra. :)
      *
      Ha! :) Chiar!! Nu am intalnit vreun barbat care sa intarzie la o intalnire (de orice fel). Him. :)

      Multumesc pentru compliment, Adriana.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.