2020-03-10

O nouă tehnologie s-a ivit

drona cu video camera pentru recunoastere faciala

Compania chineză Hanwang Technology Ltd. (cunoscută și sub denumirea în engleză: Hanvon) anunță că a dezvoltat prima tehnologie prin care se poate face recunoașterea facială chiar și pentru oamenii care poartă mască (de când cu covid-19 mai toți chinezii poartă mască, deci trebuia rezolvată problema).

Și, cum e foarte cunoscut faptul - la nivelul tuturor guvernelor de pe glob - China produce și utilizează unele dintre cele mai sofisticate sisteme de supraveghere din lume, și le vinde cu succes statelor conduse tot de dictatori - dar nu numai.

La început, supravegherea de înaltă tehnologie, în stil orwellian, a fost numai într-o provincie din nord, unde sunt concentrate minorități musulmane și obligate la “reeducare”. Apoi au extins supravegherea în mai toate provinciile.

De asemenea, au un sistem sofisticat de cenzură pe internet pentru ca nicio critică despre sistemul politic să nu “intre” și să nu “iasă”. Puncte de control electronice sunt în multe zone aglomerate și există aplicații pe telefonul mobil care-i atenționează pe răi platnicii de taxe și impozite făcându-i și “de rușine” în fața rudelor, prietenilor, colegilor, vecinilor etc. Oficialii colectează toate date posibile - prin toate metodele posibile - despre toți cetățeni. Datele pe care le colectează sunt folosite pentru a determina cine trebuie reținut pentru “reeducare”.

Sunt și state care mai “ridică vocea” din când în când, dar nu se face suficient împotriva acestor încălcări ale drepturilor omului.

De ce tolerează guvernele “progresiste” toate încălcările flagrante ale drepturilor omului? Pentru că cele mai multe sunt, practic, datoare vândute acestui stat, unele prin celebrul program de construire a infrastructurii rutiere și/sau feroviare. Prin acest program chinezii ajung să aibă acces la resursele naturale ale statelor în care lucrează, iar în contracte ar fi stipulate condiții care se referă la neamestecul beneficiarului în strategia de lucru a firmei furnizoare - inclusiv în chestiunea cu respectarea drepturilor muncitorilor care lucrează. Cei care, in Ro, au refuzat contractele cu chinezii aș zice că au ales corect. Aceeași condiție: tăcerea cu privire la abuzurile statului împotriva cetățenilor trebuie să o îndeplinească și cei care vor să-și deschidă fabrici acolo.

China își folosește puterea economică pentru a-și critica criticii și e susținută și de alte state unde conducătorii au aceeași viziune privind drepturile omului: nu sunt necesare.

Organizaţia americană pentru drepturile omului, Human Rights Watch (HRW), a publicat un raport dur cu privire la guvernul Partidului Comunist Chinez. În raportul său pe anul 2020, solicită comunităţii internaţionale să se opună “celei mai brutale şi mai omniprezente opresiuni pe care China a văzut-o în ultimele zeci de ani”.

Raportul celor de la HRW e teribil.

Raportul HRW (in engleză - in limba romȃnă nu l-am găsit integral)
un “rezumat” in limba romȃnă:

12 comentarii:

  1. Ii mana pe oameni in tarc, ca pe vite. "Va sili pe toti... sa primeasca semnul..."

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer, aproape ca nu mai urmaresc astfel de subiecte. Nu cred ca mai pot aparea subiecte care sa-mi modifice ideile principale.
    Oricum, informatiile sunt trunchiate si nu am timp sa verific eu insami ceva aici. Revin la o mica rugaciune care mi se pare importanta:

    'DOAMNE, da-mi PUTEREA de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba,CURAJUL de a schimba lucrurile pe care le pot schimba si INTELEPCIUNEA de a face diferenta dintre ele! AMIN!'

    Cred ca aceste idei sunt mai importante ca oricand in vremuri tulburi!

    Pupici si o seara placuta, Diana draga! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un zvon recent: afacerile de acolo sunt (multe) in parteneriat public-privat; privatii (strainii) tind sa-si vanda actiunile si sa plece - "gazdele" raman cu afaceri "la cheie" si toti banii raman acolo = un fel de nationalizare.

      N-am de gand sa schimb ceva la "nivelul" acesta de isterie dar urmaresc "cuvantarile" unora si altora (oficiali de la nivel inalt) si ies in evidenta unele contradictii (de absurditati nu mai zic!).
      Ai dreptate. :)

      Multumesc, Suzana draga! Seara frumoasa iti doresc sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
  3. Chinezii sunt foarte inventivi... :)) Cica langa piata de animale vii unde a aparut virusul exista un laborator de cercetare in cadrul armatei...
    Numai B1 TV a dat aceasta stire...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Nu stiu daca e un astfel de laborator, dar in Wuhan e institutul de virusologie unde a lucrat cercetatorul care a studiat alta bazaconie: sars.

      Ștergere
    2. Ala e, de acolo a plecat... Din laboratoarele institutului unde se cerceta transmiterea diferitelor virusuri...

      Ștergere
    3. E posibil... Prea e agresiv acest virus pentru a fi "natural". Parca tot mai mult seamana a experiment toata nebunia asta (sau o iau eu pe aratura).

      Ștergere
    4. Nu o iei, tot mai mulți in jur cred asta!

      Ștergere
    5. Poate ca pare aiurea, dar ma bucur sa aflu.

      Ștergere
  4. Diana sa stii ca am avut la un momenta dat la noi la firma un chinez care lucra la aceeasi firma numai la sucursala din China si sa stii ca castiga mai mult decat noi si la nivel de muncitor la fel. Stiu ca asta nu e adevarat in toata China dar in cazul asta si poate in multe altele, era.
    Normal ca guvernele altor state nu caraie nimic...China este o piata de desfacere imensa, nelimitata, o adevarata comoara. Nu e usor sa patrunzi pe piata acolo dar si cand ai facut-o...ch-ching! Nu stiu daca ai observat dar in block-buster-urile americane sunt intotdeauna mai nou chinezi in anumite roluri. Fac orice astia de la Hollywood ca filmul lor sa fie difuzat la cinematografele din China...ch-ching.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Posibil sa fie asa cum zicea el sau posibil sa fi zis asa pentru ca asa trebuia sa zica (cred ca nu i-a vazut cineva "fluturasul de salariu"). Chinezii din strainatate au declarat ca multi sunt urmariti si pe unde merg la scoala, la conferinte, la munca etc.- e credibil, pentru ca asa era si in regimul comunist de la noi.
      La ei, ca la noi - mai ales in vremea dictaturii: turistii vedeau o minune de oras, dar la sate era jale si la marginea oraselor era jale (pentru unii, ceea ce ei nu vad nu exista).
      Probabil ca - mai mult sau mai putin direct - investesc si in astfel de productii. In raportul HRW scrie si despre faptul ca au cerut sa fie scoasa emblema cu drapelul Taiwanului (sau asa ceva) :) de pe jacheta lui T. Cruise din continuarea filmului Top Gun - si a fost scoasa.
      Da, din cauza de bani nu caraie - mai ales ca multe state au mari datorii catre ei...

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.