2020-03-23

Ȋntrebări in timpul pandemiei

La Timișoara sunt cele mai multe cazuri de însănătoșire pentru că se folosește o anumită “schemă de tratament”. Zicea medicul Virgil Musta că ei folosesc altă schemă decât pe restul teritoriului țării… Afirmă că au avut succes pentru că au tratat mai mult tineri fără alte afecțiuni și că s-a hotărât să fie scheme diferite în țară pentru a verifica rezultatele… (mediafax.ro)
De ce nu se folosește schema verificată la Timișoara (măcar pentru pacienții tineri și fără alte afecțiuni)?! Oamenii sunt cobai fără a fi întrebați dacă vor să fie?

Sunt blamați - mai mult sau mai puțin - cei care fac cozi la magazine… Între aceia mulți (poate chiar toți) n-or fi și dintre cei care s-au aprovizionat pentru 7-10 zile și acum li s-au terminat proviziile, sau dintre cei care au cumpărat decent până acum, și vor să-și facă și ei provizii?

Unii oameni ies din casă, riscând să se îmbolnăvească și să-și îmbolnăvească familia…
Dacă eu respect regulile cu strictețe nu am șanse foarte mici - spre deloc - să mă îmbolnăvesc?

Unii oameni sunt sfătuiți /obligați să stea în casă. La muncă merg numai cei care nu pot lucra de acasă și trebuie să asigure “bunul mers al economiei”, adică cei care asigură curățenia orașelor (adunând gunoiul), cei care se asigură că funcționează instalațiile de apă, gaz, internet etc., cei care ne asigură sănătatea, siguranța, alimentele… Acești oameni pot fi vectori de transmitere mai ales pentru familiile lor. Ei de ce să nu stea în casă?

Unii cetățeni au sosit în țară de curând, din “zone roșii”; la intrare au fost controlați și nu au avut simptome. Oare chiar există riscul să fie contaminați dacă nu au avut simptome după ce au stat atât de mult în zone considerate periculoase?

O întrebare pe care și-a pus-o și @fosile: de ce interdicție de ieșire numai noaptea?

Ma gȃndeam (un fel de a spune): ce s-ar alege de toate măsurile acestea de prevenție in caz de cutremur? Ce-ar alege oamenii? Să se salveze de un pericol posibil sau de unul iminent?
Vor fi bătute in cuie ușile de acces ale celor aflați in izolare și in carantină? Vor fi ȋmpușcați dacă ȋncearcă să se salveze?
***
Banc
Generalul  intră in biroul unui maior. Maiorul ia poziție de drepți, salutȃnd cu mȃna la chipiu: “Recomandați!”

10 comentarii:

  1. Banc: imagineaza-ti un catel pe o biblioteca care ii spune stapanului: 'Du-te ba de-acilisa, eu nu mai cobor azi, ca m-ai plimbat deja de 20 de ori!!!'
    Pisici pe biblioteca am vazut, dar caini...
    Sper sa razi un pic! O seara linistita, Diana draga! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Suzanaaaaa! :)))) Rȃd cu lacrimi - si nu doar eu! :)))))))

      Pe draga de Miki o plimb doua zile de doua ori pe zi, la 12 ore, desi e batranica si nu e tocmai indicat, si o zi de trei ori, cum e regula, sa nu aiba probleme (plimbari lungi n-am mai facut!) :(
      Multumesc, Suzana draga! Seara linistita iti doresc sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Eu zic Diana ca totusi guvernul a luat ceva masuri spre deosebire de alte tari. Acum ca astea sunt cele mai potrivite sau ca vor da rezultate, numai timpul va spune.
    De imbolnavit, poti sa te imbolnavesti cand mergi o data la cumparaturi. Cum iti este norocul!
    Faine bancurile si al tau si al Suzanei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A luat masuri, nimic de zis - macar de data aceasta au imitat si ei bine pe unii. Ma gandesc ca toti aceia care vorbesc despre imunizare - si nu isi "sigileaza" populatia, nu sunt chiar nebuni (la faza cu imunizarea sunt destule cazuri documentate in medicina - si istorie - inclusiv despre "gripa spaniola").
      Doar daca-ti stranuta/tuseste cineva direct, si are virusul, sau daca a stranutat in palma, a pus mana pe unde vei pune si tu, pe vreun produs pe care in final nu l-a luat, dar scapi daca pastrezi distanta, daca speli... produsul (sau ii arunci ambalajul) si apoi te speli pe maini. Dar exact asa e: dupa bafta, dupa rezistenta organismului...
      Bancul Suzanei e tare de tot! :))

      Ștergere
  3. Cineva a spus că interdictia se aplica numai noaptea pentru a permite legitimarea hotilor.
    Sănătate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa m-am gandit si eu - ar fi logic, dar cu logica fragmentata a astora ce ne dau ordine cine mai stie?! Pe la inceputul nebuniei ziceau "specialistii" ca acestui virus nu-i place caldura si moare - toata lumea astepta caldura! si a venit iarna; acum ne spun ca nu-i place frigul, si pe unde a nins sa nu curatam zapada. Desigur! :) Intre timp s-au facut cercetari mai aprofundate.
      Multumesc! Sanatate!

      Ștergere
  4. Iată că Iohannis îmi dă, odată în plus, prilejul să-i comunic cu tot respectul cuvenit: „Mit Verlaub Herr Präsident, Sie sind ein Hornochse.” Adică bou.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te rog sa nu fii nedrept! :) Ai uitat de cei care graviteaza pe langa el.

      Ștergere
    2. Ai dreptate, uitasem de viţei. Da' uite că virusul ăsta, cât o fi el de tânăr, ştie să citească.

      Ștergere
    3. Cred ca virusul e batranel, dar a fost supus unor interventii chirurgicale. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.