2020-03-09

Mini casă pentru mini păsări

Am văzut la Ella o căsuță in miniatură pentru păsări și am vrut să fac și eu. Am găsit o poză pe net - sunt sute, dar nu miniaturi - și am desenat un tipar (lăsând o “margine” de circa o jumătate de centimetru pentru a putea lipi căsuța). 
tipar si material pentru casuta de pasari in miniatura
După ce am decupat tiparul și m-am convins că părțile se vor lipi cum trebuie l-am copiat pe carton lucios.
Pentru că-mi părea prea “sărăcuță” am căutat in colecția de mărțișoare o pasăre a cărei mărime să se potrivească. Am găsit o vrabie, pe care am desfăcut-o de pe un cadru metalic unde e prins și un pelican. E atât de mică pasărea încât abia am reușit s-o desprind și să o montez pe “bățul” căsuței. De fotografiat nu mai zic! Abia se vede ce-i acolo.
casuta de pasari in miniatura asamblata din carton verde inchis si verede deschis si un ornament pasare sub intrare
I-am fixat o sârmuliță aurie pentru a o agăța…
miniatura casuta pasari asezata pe rogojina; se vede si batul de sprijin de la intrare
Am agățat căsuța între crengile unui trandafir japonez.
casuta pentru pasari agatata pe crenguta unui trandafir japonez in ghiveci
După ce am descărcat pozele mi-am dat seama că ar arată mai bine fixată din spate pe o crenguță, dar n-am mai avut cȃnd să fac poză nouă - m-am grăbit tare-tare să dau drumu’ la postare.
Acum, că m-am lăudat cu această “cutiuță” înaltă de 4 cm și lată de 3 cm care atârnă între crengile trandafirului japonez, vă las in pace… până mă apucă iar pofta de meșterit. Și s-ar putea să mă apuce! Rux ne-a invitat să ne jucăm in continuare și să alegem teme din cele care au fost propuse de-a lungul timpului pe Provocări verzi. Sau să propunem unele…

14 comentarii:

  1. Cat de migaloasa pare!...ai multa rabdare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment! :)
      Sa stii ca doar pare. :) Sa atasez pasarea mi-a luat mai mult timp decat sa fac casuta. :)

      Ștergere
  2. A iesit bine casuta de pasari! Intr-adevar pasarea de pe betisor nu se prea vede dar stii ce puteai sa faci? Sa faci una din hartie! Hai ca exagerez acum! Stii ca ti-am zis ca eu nu sunt mare fan lucru manual. Chiar ne gandeam ca atunci cand imi creste bebelusul mai mare si merge la gardinita si are proiecte de facut o sa o ajute sotul meu ca si el e mare fan sa faca machete.
    In schimb eu mi-am cumparat o casuta de pasari la Carreffour acum cativa ani. Inca nu am pus-o in nici un pom pentru ca toti sunt mici dar in viiotr poate o folosesc si eu. Sunt tare mandra de ea: are prispa, o matrura parca si un bostan la usa. Arata bestial zic eu. Trebuie sa o mai dau cu lac ca sa fie protejata de intemperii si cam atat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha! Am incercat sa desenez o pasare, desi nu am talent la desen - cu o miniatura m-am descurcat si mai rau! :) Nu se intelegea absolut nimic pentru ca era si aiurea decupata (fiind foarte mica).
      Cand va creste bebe si va avea de facut diferite proiecte cred ca si tu vei fi langa ea, mesterind. :)

      Am vazut si eu cateva modele la magazin, dar pentru ca nu avem o curte numai a noastra nu cumpar. Cu ani in urma am facut una si am montat-o la fereastra apartamentului dar nicio pasare nu a vrut papa de acolo. Am vrut s-o fixez in teiul ale carui ramuri ne bate-n geam dar mi-a zis un vecin ca el a montat una intr-un pom din zona scarii lui si in doua zile a fost furata (eu am dat-o unor prieteni). Atunci, am facut o "hranitoare" dintr-un pet si... s-a luat o vecina de mine, cum ca se aduna pasarile si murdaresc zidurile blocului!!! Si am renuntat - le pun graunte pe pervazul de la balcon.
      Casuta ta cred ca e tare faina! Si iti doresc sa o poti "da in folosinta" cat mai curand! In pomisori mai mari va fi multa agitatie! :)
      Zi frumoasa iti doresc! :)

      Ștergere
  3. Tare dulce e! Chiar ţi-a ieşit foarte bine!
    Săptămână frumoasă, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, Potecuta, si pentru urare! :)
      Saptamana minunata iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  4. Your mini birdhouse is ADORABLE! Love it!

    RăspundețiȘtergere
  5. Așa te-ai gândit să începi provocarile fără mine.. Bineee, lasă că dau cucuruz la păsărici și le atrag la mine 🤣🤣🤣
    O să vin și eu cu colibița..

    Ps. Superbă, deșii prima dată am crezut că este chiar în mărime naturală.. Suuuper.!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu! Nu fara tine! Haide! :) Abia astept sa vad ce-ti reuseste - daca si cand ai timp, evident! Eu stau la bloc, am cel putin un strop mai mult timp. :)

      Multumesc pentru compliment, Stef!

      P.S. O casuta mare am facut, cu ani in urma, dar nu le-a placut pasarilor - langa aceasta mica am fortat o vrabie sa vina. :)

      Ștergere
  6. Nu credeam ca sunt sabloane pentru asa ceva. Nu am apucat sa ma uit.
    Imi place mestereala ta. Eu am ceva pe agenda, dar nu handmade ci niste rafturi in balconul din bucatarie. Vreau sa diminuez improvizatiile... :D

    Pupici si multe alte idei simpatice, Diana draga! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am gasit un singur sablon (pe YT), dar e prea mare si prea complicat - e trapez casuta. Aici:
      https://www.youtube.com/watch?v=67DnLCtpZK4

      Asa ca am facut sablonul astfel incat sa fie cat mai simplu.

      Si-acum, ceva sa te distrezi! :)) Am cautat "mini casuta pentru pasari", dar nu mi-a dat prin minte sa caut "sablon". Of-of-of!

      Sper sa iasa super! Si eu tot stau cu gandul la niste rafturi, pentru maruntisuri fel de fel, dar... ma descurc mai bine cu miniaturile. :)

      Multumesc, la fel, Suzana draga! Pupici! <3

      Ștergere
    2. la Brico sunt bare cu gauri care se fixeaza prin suruburi. Se pun doua in paralel, la distanta dorita si se pun suporti pe gaurile existente. Inca ma gandesc la orizontale, dar sunt multe solutii, chiar si carton gros cu autocolant. Cam asta e ideea. Poate iti foloseste si tie! Pupici!

      Ștergere
    3. Multumesc, Suzana draga!
      Stiu ca sunt - am facut un raft pentru un atelier cand mai era Praktiker (inainte de 2017); ei au taiat la dimensiunile cerute si barele si "lemnele", apoi eu le-am montat. Mi-a luat ceva timp, dar atunci aveam spatiul liber pentru rafturi - acum trebuie sa rezolv si cu locul.

      Am vazut cateva dulapioare facute din cutii de carton - in mai multe straturi... Super aratau cand erau gata, dar la acelea chiar e de munca! :)

      Te imbratisez cu drag! Pupici! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.