2015-07-26

Dormiti linistiti, guvernul vegheaza

Guvernul vegheaza corespondenta privata electronica, vegheaza convorbirile telefonice, vegheaza siteurile pe care le accesati, vegheaza conturile bancare pe care le aveti, vegheaza lista vaccinurilor pe care trebuie sa le faceti, vegheaza sa fie taiate padurile si exploatate alte bogatii naturale ale solului si subsolului, vegheaza la siguranta rutiera amendand pe toti cei care dau in gropile pe care nu le astupa nimeni, vegheaza ca pensiile sa nu fie indestulatoare pentru ca prea multi pensionari sufoca bugetul si vegheaza sa mareasca salariul minim pe economie pentru ca ajutoarele de la stat sa fie imperios necesare unui numar din ce in ce mai mare de cetateni, vegheaza… Asta face guvernul: vegheaza ca cetatenii sa nu se poata descurca singuri.
Guvernantii vegeteaza, si cand nu dorm - sau cand sunt treziti brusc din somn de vreun alegator – recita: avem legi, deci totul e in regulaVom asigura X mii locuri de munca! O afirma – uneori cu spume de satisfactie la gura – si politicienii si angajatorii de diverse facturi. O spun de parca ar face o favoare cetatenilor! Unii – reprezentantii statului – au aceasta obligatie prin Constitutie, ceilalti nu fac decat sa lanseze oferte pentru ca vor sa cumpere forta de munca! Nu le fac oamenilor un hatâr oferindu-le de munca! Oamenii muncesc pentru cei care ii angajeaza si in schimb sunt remunerati. Nu va vindeti ieftin forta de munca! Angajatul e baza unei intreprinderi – oricare ar fi aceasta! Fara angajati nu mai exista intreprinderi - nici mici, nici mari.
Zic ca ar cam trebui sa termine cu textul “Vom da locuri de munca!” Veti da pe naiba! Cumparati forta de munca! Suna altfel; nu?! Cum o zic politicienii si majoritatea angajatorilor suna de parca ar face cuiva o favoare! Iar la salariile de doi bani pe care le ofera cei mai multi ar trebui sa le fie rusine sa faca astfel de afirmatii! Intreprinderile nu dau locuri de munca, ci cumpara forta de munca! De n-ar avea nevoie de forta de munca nu ar “face” locuri de munca, dar vor profit, deci au nevoie de forta de munca.

Doar statul da locuri de munca… Aparatul administrativ este atat de stufos si cuprinde o muuultiiiime de oameni care sunt platiti de la bugetul de stat, de la bugetele locale, adica din impozitele si taxele platite de cetateni (in cea mai mare parte). Statul poate avea si alte venituri pentru imensul aparat administrativ, dar trebuie sa se deranjeze cineva sa le asigure. E mai simpla, insa, cresterea din condei a taxelor si impozitelor.
Ei zic ca in aparatul administrativ lucreaza numai un milion si ceva de oameni. Probabil ca se refera numai la acei angajati care au statut de functionar public – altfel… sunt cohorte de oameni (personal auxiliar: casieri, secretare, femei de serviciu, bagatori de seama, responsabili cu timpul liber, seful bagatorului de seama, seful sefului bagatorului de seama etc.) care sunt platiti din “banii statului”, bani care – in cea mai mare parte – sunt banii de la cetatenii care-si platesc taxele si impozitele.

Guvernantii ar putea “relaxa fiscalitatea” si oamenii s-ar descurca singuri, asigurandu-si macar pentru familie strictul necesar unei vieti decente. Facand asta, insa, prea multi cetateni ar deveni independenti de toanele statului, si nu-i bine… Cel mai bine e ca cetatenii sa stie cine-i seful. Cum pot avea unii tupeul sa se descurce singuri, fara sa depinda financiar de institutia numita stat?!

2 comentarii:

  1. da, ai zugravit in cuvinte foarte bine realitatea cotidiana... si trebuie sa spun ca, ai perfecta dreptate - totul este asa cum ai descris... din pacate!
    Zilele trecute Helmut a avut o surpriza teribila :) La baia de jos - deci din apartamentul "musafirilor" am avut un cap de dus cu luminite :) era haios si mai ales copiilor cand veneau in vacante la noi le facea o mare placere sa se duseze :) Ei... saptamâna trecuta capul de dus s-a defectat (probabl depunerea de calc) si Helmut a hotarât sa comande prin internet acelasi dus ca si la baia de sus, pe care tot in internet l-a comandat cu ceva timp in urma, denumit "Ploaie din pădurea tropicală". Nu mai stia exact de la ce firma si cum se numea acest cap de dus si incerca sa gaseasca modelul cand.... țac, apare pe monitor "ajutorul" ☺ "Ati comandat la data de (data exacta si ora!) produsul "Cap de dus -Ploaie din padurea tropicala"!!!! S-a bucurat ca a regasit articolul, insa l-a socat faptul ca informatia a fost stocata mai bine de doi ani!!!!!!!!!!!! Ce volum de date trebuie sa existe daca despre fiecare cetatean sunt inregistrate informatii cu privire la fiecare click de maus! Tja... totul spre binele poporului!
    te pup draga mea. Salutari si imbratisari acasa ♥ Un start bun in noua saptamana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca e o surpiza teribila sa afli de cati ani "te tin minte" magazinele. Hm... Totul pentru binele consumatoruli. :) Am inteles ca se lucreaza la un "megaprogram" (in PC-ul care a ramas blocat aveam si link) in care vor sa adune datele tuturor cumparatorilor online (si nu numai), pentru a obtine o imensa baze de date pe care sa o foloseasca (sigur, contra cost) companiile, pentru a oferi reclamele potrivite fiecarui om in parte; vor colecta (se zice) date si de pe FB, se vor urmari comportamentele utilizatorilor si daca unul zice pe undeva ca vrea sa-si schimbe mobila se va trezi cu reclama de la producatori/vanzatori de mobila; daca anunta nasterea unui bebe, va primi reclame cu produse pentru bebelusi si asa mai departe.... Daca asa ceva e posibil (si se vede ca e posibil, pentru ca vad in reclamele de pe FB si de pe paginile web pe unde mai ajung) e posibil orice... inclusiv colectarea tuturor fotografiilor postate de cineva si folosite, apoi, pentru marea baza de date pentru "recunoastere faciala". Aeroporturile americane (nu stiu daca toate) au deja astfel de baze cu fotografii. Dupa GPS (activat) in telefoane mobile cine isi pune mintea stie exact pe unde suntem... Camerele video din spatiile publice si din magazine arata unde suntem, ce cumparam - marile magazine platesc pentru studii menite sa le arate ce se cumpara mai mult, in ce loc din magazin le e cel mai comod clientilor etc - totul analizand filmarile facute de camerele de supraveghere...
      Se zice ca putem cere sa fie sterse informatiile despre noi... Dar de la ce zice legea si ce fac cei care au bazele de date e cale lunga... Apoi, nici nu avem certitudinea ca datele noastre vor fi sterse... Dar... vorba ta: spre "binele" poporului. :)

      Transmis si retransmit catre voi: salutari si imbratisari. Pupici, cu drag! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.